Повернутися назад Роздрукувати

Їдальня ТІС для кухаря — робота, хобі та задоволення

Їдальня ТІС для кухаря — робота, хобі та задоволення

  Хобі — це те, чим ми так любимо займатися у свій вільний час і що приносить нам велике задоволення. А коли ми можемо поєднати приємне з корисним, це справжній подарунок! Розповіла про своє хобі й професійне зростання кухар їдальні ТІС Анна Гаркуша, для якої кулінарія стала професією.

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Сім’я у мене велика: мама, тато, п’ять братів і сестра. Три з половиною роки тому ми переїхали у Новофедорівку з Миколаївської області. Навчалася за фахом «Товарознавство та комерційна діяльність», але навчання не закінчила, бо зрозуміла, що ця спеціальність не моє покликання. Працювала в Миколаєві на ваговій, а після переїзду в Новофедорівку прийшла працювати в їдальню
ТІС помічником кухаря.

  Як Ви захопилися кулінарією? Адже не просто так пішли працювати в їдальню?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Я з дитинства любила займатися випічкою, особливо торти у мене відмінно виходили. У свій час навіть пекла їх на замовлення. Коли прийшла помічником кухаря в їдальню, готувала багато різних страв і вдосконалювала свою майстерність. Після року роботи помічником кухаря я пішла на підвищення і стала кухарем. Я остаточно зрозуміла, що кулінарія — це моє покликання, і вирішила отримати диплом кухаря. Зараз навчаюся заочно в Миколаєві, вже захистила третій розряд, попереду ще четвертий і п’ятий.

  Де Ви берете нові рецепти для своїх страв?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
З Інтернету. Я підписана на різні кулінарні групи в мережі, де завжди можна знайти нові рецепти. Заходжу туди періодично, особливо коли хочеться приготувати щось нове або коли потрібні нові рецепти для складання іспитів в ліцеї. Коли я готую, то заспокоююсь. Випічка — це моя любов. Від неї я відчуваю неймовірну насолоду. Кулінарія — творчий процес.

  Яке Ваше найдивніше блюдо?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Напевно, блюдо, яке я приготувала на останній іспит в ліцеї — запечена тріска з синьою цибулею, болгарським перцем, помідорами та сиром. Вишукані страви готую в основному на свята, а у звичайному житті волію просту їжу.

  Зараз дуже популярні різні кулінарні шоу, наприклад, «Майстер Шеф». Дивитесь такі передачі?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Я дивилася всі сезони «Майстер Шеф», мені було дуже цікаво, для себе відзначала багато нового і корисного: рецепти, цікаву подачу страв, техніки приготування.

  Хотіли б стати учасницею кулінарного шоу «Майстер Шеф»?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
У майбутньому, можливо, так, але поки страшнувато, хочу набратися досвіду.

  Кажуть, шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Ви згодні?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Думаю, це вірно. Хто з нас не любить смачно поїсти? А чоловіки особливо! Майбутній чоловік голодним ніколи не буде. Кулінарія — це моє покликання. Мені ніколи не набридає процес приготування їжі, я із задоволенням готую вдома і на роботі. Коли готую, мені максимально комфортно в цей час.

  Якими якостями повинен володіти кулінар?

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Витривалість і спокій.

  Назвіть три своїх найулюбленіших страви.

Анна Гаркуша, кухарка їдальні ТІСу
Я люблю кольорову капусту у всіх її проявах: в салаті, смажену в клярі. Ще з улюбленого: салат цезар і медовик.

  Рецепт від Анни «Медовик з вишнею»

  Тісто:
  2 яйця,
  3 ст. борошна,
  1 ст. цукру,
  3 ст. ложки меду,
  1 ч. ложка соди,
  1 ст. ложка оцту.

  Крем:
  500 г сметани,
  20 г загущувача для сметани,
  200 г цукру,
  вишня без кісточок (свіжа або консервована).

  Яйця збити з цукром і медом на паровій бані 10 хв. Додати 1 ст. борошна, 1 ч. ложку соди, перемішати. Додати ще 1 ст. борошна, 1 ст. ложку оцту, перемішати. Додати останній стакан муки.

  Спекти коржі, перемастити їх кремом, між коржами покласти вишню. Прикрасити тертою крихтою.

  За матеріалами газети «Наш Tis», № 9, вересень 2020 р.