Повернутися назад Роздрукувати

Хобі прийомоздавальниці ЗДУ ТІС Євгенії Русенко — торти

Хобі прийомоздавальниці ЗДУ ТІС Євгенії Русенко — торти

  Захоплення бувають різні: хтось малює, хтось ліпить, хтось бере участь в битвах. Хобі прийомоздавальниці ЗДУ Євгенії Русенко не тільки для душі та краси, воно ще й смачне, — вона пече торти.

  Час на кулінарну творчість з’явився в декретній відпустці, розповідає Євгенія, раптом захотілося спекти щось цікаве. Почала дивитися передачі, посилання в інтернеті та пробувати. Спочатку вивчала і пекла класичні торти — медовик, празький, потім купила кондитерський мішок з насадками та стала займатися прикрашанням, поки теж класичним — трояндочками та тюльпанами з крему. Модні прикраси з мастики ще не освоїла, визнається кулінарка.  Сім’я і друзі, звичайно ж, її захоплення підтримали та вже навіть звикли до того, що в будинку завжди є торт або пиріг. Однак торт — це не тільки смачно, але ще і калорійно, і в великих кількостях не корисно, особливо для дітей. Тому Євгенія почала шукати рецепти дієтичної випічки, тепер її улюблений торт — це торт з квасолі. Таку випічку і доньці можна дати, і на роботу взяти в якості ситного і корисного перекусу.

Євгенія Русенко, прийомоздавальниця ЗДУ ТІС.

Євгенія Русенко, прийомоздавальниця ЗДУ ТІС
Усі дивуються: ну який торт з квасолі, він же повинен бути солодким? А я дивилася багато кулінарних передач з дієтичної кулінарії та виявила цей рецепт. Він на смак та вигляд не відрізняється від звичайного бісквіта, тільки за текстурою інший і за складом: в пюре з квасолі додають панірувальні сухарі, трохи цукру і яйця. Виходить дуже повітряне тісто, а сам торт дуже смачний і ароматний, і це при тому, що там зовсім немає муки. Для мене це скоріше творчість. Я вкладаю в випічку душу, саме тому роблю торти не заради того, щоб їх потім їли, а радувати родину і радіти самій від отриманого результату.

  Професійно займатися випічкою тортів на замовлення Євгенія не планує. Після декрету вона повернулася на роботу в ЗУ, тому часу на кулінарне хобі не вистачає, пече тільки для своїх.

Євгенія Русенко, прийомоздавальниця ЗДУ ТІС
Я поки не прагну професійно цим займатися, тому що і рекламувати потрібно, і презентації робити. А у мене на це немає часу: маленька дитина, робота плюс ніхто не скасовував домашні справи та обов’язки. Хобі — це ж не обов’язок, а задоволення, тому їм треба займатися, коли є настрій. Я не можу на швидку руку робити, коли метушня. Потрібно робити з любов’ю і натхненням, тоді виходить смачно і красиво.

  За матеріалами газети «Наш TIS», № 11, листопад, 2020 р.