Повернутися назад Роздрукувати

У Першотравневому знають особливий рецепт приготування фронтової каші (фото)

У Першотравневому знають особливий рецепт приготування фронтової каші (фото)

  Польовою кухнею для приготування гречаної фронтової каші стали харчоблоки дитячого садка і школи Першотравневого. Саме там кухарі приготували той самий стратегічний продукт, роль якого, в історичному сенсі, не можна недооцінювати. Історіографія говорить, що в один з днів альпійського переходу, полководцю О. В. Суворову повідомили, що запасів їжі залишилося зовсім мало, а солдат потрібно було чимось годувати. Так був відданий наказ приготувати їжу з усього, що є. Важливим було, щоб їжа була щільною і смачною.
У Першотравневому знають особливий рецепт приготування фронтовий кашіУ Першотравневому знають особливий рецепт приготування фронтовий каші

  Через півтора століття, вже в період з 1941 по 1945 роки, каша для солдатів була єдиним джерелом відновлення сил після важких боїв. Як відомо, зварена крупа не особливо калорійна, та й швидко приїдається. Тому, для ситості і смаку, військово-польові кухарі додавали різні інгредієнти: часник, цибулю, в хід йшла різна зелень і приправи. Замість масла додавалося сало - топлене, солоне або ж копчене.

  У 74-ту річницю Великої Перемоги на символічному фронтовому привалі в селі Першотравневе Надія Черторицька пригощала фронтовою кашею всіх односельчан і численних гостей свята. В ексклюзивному інтерв'ю "Лиманській агенції новин" розкрили "переможний" рецепт Першотравневої каші:

Рецепт нашої солдатської каші такий: тушонка, морква, гречка. І, звичайно ж, любов! Без неї - без любові до життя і Батьківщині - не було б Перемоги! Мій дідусь, Іван Микитович Черторицький, теж фронтовик. Сьогодні ми радіємо миру і чистому небу завдяки всім солдатам, які тоді воювали. Про це потрібно пам'ятати. А сьогодні - Свято! Тому - їжте кашу за Перемогу нашу!