Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Інтерв'ю » Олег Кутателадзе: "Прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними інфраструктурними проектами"

Олег Кутателадзе: "Прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними інфраструктурними проектами"

Олег Кутателадзе: "Прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними інфраструктурними проектами"
  - На Вашу думку, який інфраструктурний проект є наразі важливим для реалізації у Визирській об'єднаній територіальній громаді?
Я переконаний: щоб село жило за європейськими стандартами, воно щонайменше повинно бути каналізованим. Без каналізації населений пункт, а тим більше - об'єднана громада, функціонувати не може. І мова йде не тільки про Визирку, а й про всі села об'єднаної громади. Аж до Сичавки. Вона має особливу потребу в цьому, оскільки рекреаційна зона без такого "блага цивілізації" - нонсенс. 
Олег Кутателадзе: Прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними інфраструктурними проектами  - Де взяти кошти на реалізацію такого масштабного проекту?
Нашим підприємством "ТІС" задіяна група вчених з академії наук України та інституту економіки. Вони зараз відпрацьовують ці питання і знайшли варіант та можливість приєднання до європейського гранту, щоб Молдова, Румунія і ми, Україна, могли будувати системи каналізації, отримуючи на це частину коштів. Йдеться про серйозне міжнародне співробітництво. Зі свого боку, як підприємство, ми розглядаємо можливість співфінансування. За участю бюджету Визирської об'єднаної територіальної громади будуть створені умови для розширення проекту в сторону Любополю, Першотравневого та Доброслава. Необхідно забезпечити не тільки централізоване водопостачання, але і водовідведення. Технічні умови будуть видані "Інфоксводоканалом", бо він приймає всі стоки. Крім цього, ми плануємо здійснити і свій проект. На розгляді інвесторів знаходиться зараз будівництво на цій території на 380 гектарах селища, в якому також передбачена наявність каналізації. Так інвестиції, європейський грант і можливості Визирської територіальної громади стануть основою для реалізації проекту по каналізуванню населених пунктів нашої громади. 
Олег Кутателадзе: Прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними інфраструктурними проектами - З огляду на ваш статус депутата обласної ради, якісь кошти в обласному бюджеті на цей проект можуть бути передбачені?
Ми розглядаємо всі можливості. Але для пошуку джерел фінансування потрібна готовність проектно-технічної документації. Потрібна солідарність учасників фінансування з усіх боків. І якщо буде нестача фінансування, ми обов'язково звернемося до Одеської обласної ради з метою отримання коштів, яких можливо буде бракувати. Крім цього, ми маємо можливість звернутися і до Кабінету Міністрів, тому що коли створюється об'єднана територіальна громада, Кабмін допомагає з точки зору інфраструктурних проектів. 
Олег Кутателадзе: Прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними інфраструктурними проектами  - З ким будуєте взаємодію і яка роль кожного жителя об'єднаної територіальної громади в цьому процесі?
Так, крок за кроком, ми перетворимо наш об'єднану територіальну громаду на громаду європейського типу. Надалі ми зможемо співпрацювати і взаємодіяти з містом Южним вже на рівних умовах. Фактично ми створюємо в Одеському регіоні унікальний центр розвитку, партнерства та співдружності. І все це ми робимо за для того, щоб поліпшити якість життя і рівень життя кожної людини на цій території. Найголовніше, що люди повинні зрозуміти - вони можуть самостійно брати участь в будівництві майбутнього свого населеного пункту, а не чекати на те, що це зробить за них хтось інший. Коли людина будує щось своїми руками - вона це більше цінує.
  - Чи є прихований потенціал у Визирської об'єднаної територіальної громади?
Так, - це людський потенціал. Зараз прийшов час змагатися не м'язами або словами, а реальними соціальними та інфраструктурними проектами. Потрібно думати про те, щоб в кожному конкретному населеному пункті люди хотіли залишатися, а не виїжджати. Важливо, щоб їхні діти мали бажання тут продовжувати жити. Головне щоб була мрія і план реалізації. Все інше - прийде. Ви знаєте, ніхто не вірив, що тут у Визирці, буде площа, фонтан і все інше. Але ми це проектували. Я наполягав, що це потрібно робити і вийшло гарно. Вже сьогодні Визирка стає місцем проведення масштабних культурних заходів. У місцевих жителів є красива ініціатива перетворити яр у балці в парк з велосипедними доріжками, містками і альтанками. Сьогодні це звучить досить дивно, як і те, що ми говоримо про каналізацію і водопровід в декількох населених пунктах. Але я впевнений, що це можливо. Ми всі дуже скоро побачимо зовсім інший вигляд об'єднаної територіальної громади. І якщо у Визирки 25 років тому не було в бюджеті і 500 тисяч гривень, то сьогодні - є вже 30 мільйонів. А зовсім скоро буде 150 мільйонів. Тому я впевнений, що у цього корабля є дуже хороша можливість для плавання і я бажаю йому сім футів під кілем!
Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP