Архів
Травень 2024 (3)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » У Визирській громаді відбулася позачергова сесія (фото)

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія (фото)

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія (фото)

  Депутати Визирської сільради зібралися вчетверте на позачергову сесію. Всього на порядку денному 29 питань. В ході засідання було затверджено положення про радників Визирського сільського голови на громадських засадах. Проголосували також за повернення бюджетних коштів Визирської сільради, які на початку року були передані в бюджет Лиманського району у вигляді субвенції на будівництво амбулаторії в селі Визирка. Окрім того, встановили ліміт бюджетних коштів на придбання необхідного обладнання, транспортних засобів виконкому Визирської сільради.
У Визирській громаді відбулася позачергова сесіяю.  В рамках сесії депутати Визирської сільради передали визирській дитячий сад "Пролісок" на баланс Визирського відділу освіти молоді та спорту, а також підвищили оплату праці працівникам-педагогам в дошкільних установах "Пролісок" та Першотравневому дитсадку "Сонечко".
Ярослава Житник, завідувачка дитсадком "Сонечко" у Першотравневому.

У липні 2019 року Кабмін прийняв постанову про підвищення зарплати педагогічним працівникам на 10%. Трохи погіршилася ситуація у Першотравневому, зменшилася кількість дітей і нам для комплектації 9 груп не вистачає дітей, тому ми укомплектовуємо тільки 8 груп. З них 1 група раннього віку та 7 груп дошкільнят, з яких 1 група логопедична, - Ярослава Житник, завідувачка дитсадком "Сонечко" у Першотравневому.

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія.  Обговорили депутати й утеплення північної частини фасаду будівлі, в якому знаходиться дитсадок "Сонечко".

Валерій Стоілакі, очільник Визирської сільради.

Нам не вистачало коштів. Було 290 тисяч і ми виділили ще 50 тисяч на завершення всіх робіт, - Валерій Стоілакі, очільник Визирської сільради.

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія.  При розгляді програми розвитку земельних відносин та охорони земель на території Визирської сільради, яка стосувалася тільки села Визирка, депутати підняли важливе для всіх сіл питання спалювання опалого листя та бур'янів.
Андрій Доброжан, депутат Визирської сільради.

Сьогодні стоїть гостро питання з приводу екології в нашому селі. Люди починають палити сухостій на вулицях, що забруднює навколишнє середовище і шкодить здоров'ю жителів. Я вважаю, що треба виділити гроші нашому комунальному підприємству, профінансувати роботи з вивезення цього сміття. Це, в першу чергу для людей, бо їм нікуди вивозити його, - Андрій Доброжан, депутат Визирської сільради.

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія.  За останні дві сесії депутати виділили чотирьом жителям Першотравневого допомогу на загальну суму 53 тисячі гривень. Це більш ніж половина всіх коштів, передбачених програмою "Милосердя в дії", яка розрахована на підтримку всіх жителів сіл колишньої Першотравневої сільради.
Іван Ососкало, секретар Визирської сільради

Є програма "Милосердя в дії". Ми на 2020 рік при затвердженні нашого бюджету розробимо одну для всіх сільрад. Ми розуміємо сьогодні потреби людей, не дай Боже кому захворіти, однак ми повинні бачити, в яку суму коштів нам обійдеться ця програма. Ми проаналізуємо, якщо сьогодні для Сичавки ліміт 4 тисячі гривень, для Лиманської райради це 3 тисячі гривень, я думаю, що ми разом з депутатським корпусом приймемо якусь фіксовану суму цієї матеріальної допомоги, - Іван Ососкало, секретар Визирської сільради.

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія.  Більшість депутатів згодні з тим, що всі жителі Визирської громади повинні мати рівні умови доступу в отриманні матеріальної допомоги. І навіть пропонують фіксовану суму допомоги.
У Визирській громаді відбулася позачергова сесія.  Світлана Дідоводюк має багаторічний досвід ведення прийомів громадян в благодійному фонді імені Олексія Ставніцера і добре знає, що потрібно керуватися не емоціями, а надавати конструктивну допомогу, яка не завжди виражається в наданні грошових коштів.
Світлана Дідоводюк, депутатка Визирської сільради.

Я, як депутат, вважаю, що в даний час нам дійсно необхідно розробити лімітування коштів, які ми надаємо на заяви громадян. Заяви різні й захворювання різні, якщо ми віддамо всі гроші на одну заяву, то яким чином ми зможемо допомогти тому, хто прийшов пізніше. Це буде неправильно, бо не зможемо надати допомогу людині у критичній ситуації, - Світлана Дідоводюк, депутат Визирської сільради.

У Визирській громаді відбулася позачергова сесія.  На прохання депутатів, секретар Визирської сільради Іван Ососкало надав розрахунок ще одного підрядника, який готовий побудувати пішохідний спуск від вулиці Ставніцера до міні футбольного поля. Кошторис має практично аналогічний бюджет з розрахунком, якій було надано на минулій сесії. Нагадаємо, на третій сесії депутати порахували кошторис будівництва спуску завищеним і просили залучити ще одного підрядника для порівняння.
Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.

На минулій сесії депутатам не пояснили складність роботи. Це узвіз, там складний рельєф, буде виїмка ґрунту і підсипка іншими матеріалами. Для посилення конструкції будуть використовуються не поребрики, а бордюри. А це - суттєве здорожчання. Тому депутатам все нормально пояснили і питання зникло, - Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.

  По закінченню розгляду порядку денного 4 позачергової четвертої сесії Визирської сільради присутні заслухали депутатський запит від Олександра Коритова з питань етики. Запит мав інформаційний характер і був прийнятий до уваги.

Друк
Схожі новини:
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
TOP