Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » На Тилігулі пройшов екологічний фестиваль (фото)

На Тилігулі пройшов екологічний фестиваль (фото)

На Тилігулі пройшов екологічний фестиваль (фото)

  21 вересня у всьому світі відзначають День чистоти. Саме у цей день люди масово виходять на прибирання навколишнього середовища.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.  Глобальну толоку провели й на берегах Тилігульського лиману у Миколаївській області. Але організували її як екологічний фестиваль та долучили до нього молодь.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.  Глобальне прибирання для мешканців Миколаївщини вже стало традицією. Щороку, навесні та восени, тут прибирають береги. Продовжили традицію і в цьому році. Після того, як на Тилігульському лимані закінчився туристичний сезон, активна молодь та небайдужа громадськість взялися до роботи. Навіть вітер та дощ не стали перешкодою. Головна мета фестивалю - прищепити дітям любов до природи свого краю.Тетяна Чичкалюк, голова ГО "Лідери туристичного бізнесу Миколаївської області".

Ми знаходимося у Коблівській громаді. Колись Томас Кобле надав їй дуже потужне ім'я. А ми наповнюємо його енергією. Ми сьогодні виходимо на лиман, щоб почути цей вітер. Завдяки йому підіймаються у повітря наші кайтери. А дуже скоро будуть наші вітряки, які забезпечать не лише культурну спадщину, а й економічну безпеку. Найголовніше, що ми ставимо за мету, як організатори, щоб діти разом із нами усвідомили цінність цієї території, - Тетяна Чичкалюк, голова ГО "Лідери туристичного бізнесу Миколаївської області".

На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.  Фестиваль "Тилігул екофест" стартував на території села Українка, що входить до Коблівської громади. Тут зібралися учні та студенти зі всієї Миколаївської області. Гуртом приступили до прибирання, розподіливши зони роботи. Після цього підбили підсумки своєї праці.Олена Марушевська, експерт зі зв'язків із громадськістю "Проєкту ЄС з моніторингу Чорного моря".

Діти були здивовані тим, що сміття дійсно так багато. Дивишся, і ніби його немає, все чисто і гарно. Але коли починаєш прибирати, а ми його ще зважували й заповнювали протоколи, то на 100 метрах квадратних можна знайти близько 5 кілограмів пластику. А він легкий і це достатньо великий об'єм. Всього, близько 250 кілограмів, це те, що я побачила, - Олена Марушевська, експерт зі зв'язків із громадськістю "Проєкту ЄС з моніторингу Чорного моря".

На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.  Який фестиваль без активних розваг: руханки, караоке, козацькі забави й багато іншого чекало на учасників фестивалю. А також смачний обід із морепродуктами від устричної ферми. Після такого корисного відпочинку враження залишилися у всіх.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.Владислав, голова органу студентського самоврядування НУК ім. адмірала Макарова м. Миколаїв.

Ми щороку беремо участь у цьому фестивалі. Раніше він мав іншу назву і прибирали на інших локаціях. Але беремо участь у толоках ми регулярно. Це відповідальність кожної людини. Люди звикли смітити, але не можуть за собою прибрати. З цим потрібно боротися, розпочинаючи з себе, - Владислав, голова органу студентського самоврядування НУК ім. адмірала Макарова м. Миколаїв.

Марія, учениця ЗОШ №6 м. Миколаїв.

Таке прибирання важливе для навколишнього середовища, бо через сміття гинуть тварини, через пластик засмічується лиман, - Марія, учениця ЗОШ №6 м. Миколаїв.

Юлія, учениця ЗОШ с. Українка.

Хочу, аби наш лиман став чистішим. Бо берег дуже брудний, якщо чесно, - Юлія, учениця ЗОШ с. Українка.

На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.  Учасники прибирання отримали сертифікати. Було зроблено багато користі для перлини Миколаївської та Одеської областей - Тилігульського лиману.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.Олег Деркач, директор регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" Миколаївської області.

Ми робимо все задля того, щоб наші береги були привабливими для тих, хто приїде до нас на Миколаївщину. Вже кінець курортного сезону. Тепер, коли літо завершилося, ми хочемо залишити береги чистими. Символічно те, що наша подія відбувається одночасно зі Всесвітньою акцією чистих берегів. Ми хочемо зменшити кількість сміття, яке особливо небезпечне на узбережжі, тому що воно потрапляє у Чорне море, - Олег Деркач, директор регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" Миколаївської області.

  Учні та студенти, котрі взяли участь у "Тилігул екофесті", розповіли про те, що зараз модно турбуватися про екологію. Таке прагнення молоді розділяють і їхні наставники - педагоги.На Тилігулі пройшов молодіжний екологічний фестиваль.Зоя Курліна, завуч ЗОШ с. Українки.

Ми ніколи не відмовляємося від таких акцій. Наші учні завжди першими беруть в них участь. На цей раз було вже більше шкіл Коблівської ОТГ. Ми привчаємо діточок до того, щоб все навколо було чисто і прибрано. Я думаю, екологічна освіта в нас поставлена добре, - Зоя Курліна, завуч ЗОШ с. Українка.

  Подібні фестивалі та генеральні прибирання у Коблівській громаді - поширені. Їх проводять часто, аби привертати увагу громадськості до екологічних проблем. Тим паче, коли в ОТГ є така чудова перлина, як Тилігульський лиман. А чисті узбережжя - це туристична привабливість.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP