Архів
Березень 2024 (46)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » "СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя (фото)

"СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя (фото)

"СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя (фото)

  Золота осінь з одного боку - це мальовничий період року, з іншого - це час, коли деякі люди безвідповідально ставляться до навколишнього середовища. Законодавство України забороняє палити листя. Лікарі говорять про певні ризики для здоров'я, а екологи б'ють на сполох: це призводить до забруднення повітря, води та ґрунту, а також зникнення певних видів тварин. Саме тому у Першотравневому НВК стартував екологічний проєкт "СТОП-дим"."СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя.Наталія Кириченко, ідейний натхненник проєкту "СТОП-дим", заступник директора Першотравневого НВК з навчально-виховної роботи.

Оскільки школа існує для того, щоб виховувати, а ми повинні випустити свідому людину та свідомого громадянина, ми вирішили залучити до цієї справи дітей. Ми вважаємо, що дієвіше, коли дитина звертається до дорослих людей з проханням про допомогу, - Наталія Кириченко, ідейний натхненник проєкту "СТОП-дим", заступник директора Першотравневого НВК з навчально-виховної роботи.

"СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя.  Дим від багаття має в 350 разів більше шкідливих речовин, ніж дим від куріння. Тому старшокласники почали інформаційну кампанію, щоб звернути увагу на негативне і шкідливе явище.Оксана Кравченко, соціальний педагог Першотравневого НВК.

З великим захопленням діти беруть участь у проєкті "СТОП-дим". Самі розробили інформаційний банер і пам’ятки про відповідальність. Активну участь беруть учні 7 та 8 класу, вони дуже вдало спілкуються із населенням, тому що ми всі - жителі Першотравневого, і нам не байдуже забруднення довкілля. За допомогою у розробці всіх матеріалів ми звернулися до фахівця - нашого вчителя біології, - Оксана Кравченко, соціальний педагог Першотравневого НВК.

Вікторія Кулиніч, вчитель біології Першотравневого НВК.

У наш час багато людей хворіють і помирають від раку. Ми хочемо розповісти людям, що при спаленні опалого листя виділяється багато канцерогенних сполук, які викликають такі тяжкі захворювання, - Вікторія Кулиніч, вчитель біології Першотравневого НВК.

"СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя,"СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя.  Спілкуючись з односельцями, діти інформують про те, що отруйні гази під час горіння можуть стати джерелом алергії та впливають на імунну систему.Злата Фьодорова, учениця 7-Б класу Першотравневого НВК.

Вивільняється пил, чадний газ, важкі метали, бензопірен, що може викликати у людини тяжкі онкологічні захворювання, - Злата Фьодорова, учениця 7-Б класу Першотравневого НВК.

Вікторія Кобріна, учениця 7-Б класу Першотравневого НВК.

Окрім безпосередньої загрози здоров’ю, спалювання листя нищить природу: у сухому листі гинуть комахи, що веде до згубних наслідків у природному середовищі, - Вікторія Кобріна, учениця 7-Б класу Першотравневого НВК.

 Валентина Лозова, учениця 7-Б класу Першотравневого НВК.

При спалюванні трави на присадибних ділянках вогонь може перекинутись на природні ділянки. Це призведе до порушення законодавства та загибелі рослин і тварин, - Валентина Лозова, учениця 7-Б класу Першотравневого НВК.

"СТОП-дим": у Першотравневому НВК впроваджують екологічний проєкт з припинення спалювання листя.  Виховання відповідальної молоді є запорукою розв'язання багатьох екологічних питань у майбутньому.Наталія Кириченко, ідейний натхненник проєкту "СТОП-дим", заступник директора Першотравневого НВК з навчально-виховної роботи.

Оскільки в нас працює об’єднання волонтерів декілька років, у минулому році вони вже торкалися цього питання та самостійно випустили ролик-звернення, щоб люди не палили листя. У цьому році ми пішли далі. Важливо, щоб люди не спалювали сміття, пластик та траву з городу, - Наталія Кириченко, ідейний натхненник проєкту "СТОП-дим", заступник директора Першотравневого НВК з навчально-виховної роботи.

  Екологічний патруль Першотравневого рекомендує компостувати листя. Задля цього не потрібно особливих знань або зусиль. Більш того, такий компост - найкраща сполука для подальшого удобрення ґрунту.

  Фото коптер Віктор Брик. 

Друк
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
TOP