Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт (фото)

У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт (фото)

У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт (фото)

  Монумент на честь української пісні в селищі Доброслав відкрили з величезною любов'ю до цього виду національної творчості. Розпочалося дійство з виступу обласного духового оркестру Національної гвардії.У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.  Потім пройшла мінівистава учасників доброславського театру "Табула Раса". Милі слуху багатьох жителів країни українські мотиви розливалися уздовж проспекту 40-річчя Визволення, де й облаштовано цей тематичний сквер, поряд з будівлею Лиманської райадміністрації.
  Створити монумент, присвячений українській пісні було давньою мрією Людмили Прокопечко, селищного голови Доброслава. На цей проєкт її надихнув народний артист України, співак, великий популяризатор українського співу Василь Зінкевич. Багато років тому, в особистій бесіді з Людмилою Ярославівною він зізнався, що мріє побачити в Україні монумент на честь національної пісні. Це зерно впало на благодатний ґрунт, і Людмила Прокопечко загорілася ідеєю.Людмила Прокопечко, селищний голова Доброслава.

Це наш генетичний код, наша основа, основа нашої духовності. Поряд з нашої вишиванкою, з нашим синьо-жовтим прапором, без пісні ми ніхто. Йшли роки, але та давня розмова не виходила у мене з голови, і я розуміла, що ця ідея повинна бути втілена у життя, - Людмила Прокопечко, селищний голова Доброслава.

У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.  За роки роботи Людмили Прокопечко селищним головою тут було створено чимало тематичних скверів, встановлено понад дюжину яскравих арт-об'єктів, але пам'ятник пісні відкладався на кращі часи. Попередні ескізи, які висилав скульптор Віктор Тиблевич, не відгукувалися у серці теплою хвилею, поки не з'явилася Вона, що співає колискову в ореолі бандури.У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.

Все було не те. Ідея прийшла до Віктора раптово. Він подзвонив увечері та сказав, що надішле малюнок. І коли я його побачила, а перед тим з десяток інших, я відразу сказала, це те, що потрібно. Скульптура викликала ті переживання, емоції, що відчуває кожен українець, згадуючи про українську пісню, - Людмила Прокопечко, селищний голова Доброслава.

У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.  Рішення відкрити монумент на свята Покрова Пресвятої Богородиці та День захисника України Людмила Ярославівна прийняла швидко та з великим ентузіазмом. Архітектурну композицію з ротондою у вигляді великої антени, що передає у небо український спів, розробила архітектор Тетяна Габерстро. Всередині ротонди встановили композицію, яку Віктор Тиблевич виготовив разом зі скульптором Климом Степановим.У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.

Я вдячна всім людям, з якими мене звела доля, дякую моїй команді, яка працює як єдиний механізм, підрядникам, які вже стали добрими друзями, бо вони роблять набагато більше, ніж записано в їх договорах. Вони роблять все з душею. Дуже дякую, - селищний голова Доброслава.

У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.  Барвисте і натхненне відкриття тематичного парку нагадало присутнім, що в їх житті значить українська пісня.Анатолій, був на відкритті Скверу української пісні.

Що для мене українська пісня? Історія, культура, менталітет - Україна, - Анатолій, був на відкритті скверу Української пісні.

Наталія, була на відкритті Скверу української пісні.

Це - наше життя. Я - українка, з самого дитинства я чую наші пісні й сама співаю, - Наталія, була на відкритті скверу Української пісні.

Наталія, була на відкритті Скверу української пісні.

Я вважаю, що найкращі пісні - українські, - Наталія, була на відкритті скверу Української пісні.

У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.  В недалекому майбутньому всередині ротонди біля монумента на честь української пісні будуть звучати наші різноманітні національні співи. Під час урочистого відкриття тематичного парку звучали чарівні пісні у виконанні Оксани Мухи, переможниці 9 сезону пісенного конкурсу "Голос Країни - 2019".У селищі Доброслав з’явився новий арт-об'єкт.  Мистецтву, при впорядкуванні селища, приділяють особливу увагу: сквер Української пісні став значущим додатком до списку вже відкритих артоб'єктів. Читайте також, як у Доброславі з'явився "Танець".

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP