Архів
Липень 2024 (47)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
ЛАН » Головні події дня » Тетяна Таран: "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі"

Тетяна Таран: "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі"

Тетяна Таран: "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі"

  - Чи вплинула якось зміна статусу з головного лікаря на директора на Вашу роботу?Тетяна Таран : "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі".

Що стосується функцій і обов'язків, ні для мене, ні для колективу нічого не змінилося. Ми надаємо той же обсяг медичних послуг і кваліфікованої допомоги, як і раніше. Згідно з класифікатором професій, змінилася назва посади. У всіх установах України та Одеської області, в тому числі, відбувається такий процес під час переходу в комунальні некомерційні підприємства. До того ж автономізація підприємства є обов'язковою умовою для підписання договору з Національною службою здоров'я України.

  - У процесі реформування у 2020 році почнуться зміни у лікарнях районного рівня?Тетяна Таран : "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі".

Триває реформа первинного рівня медицини, а з 1 квітня 2020 відбудеться реформа другої й третьої ланки. У зв'язку з цим з 11 вересня рішенням районної ради наша лікарня стала некомерційним підприємством з метою укладення договору з Національною службою здоров'я України.

  - Що означає реформа для пацієнтів?Тетяна Таран : "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі".

Обсяг медичних послуг не зміниться. Однак, після підписання договору лікарнею, у населення з'явиться можливість отримувати медичні послуги на безоплатній основі. Якщо до цього пацієнтам доводилося близько 50% ліків купувати самостійно, то надалі кожен пролікований випадок буде оплачуватися службою здоров'я. Наша лікарня готувалася до реформи з 2018 року. Для того, щоб пацієнти мали можливість отримувати кваліфіковану допомогу в повному обсязі, ми робили капітальні ремонти приміщень та закуповували сучасне обладнання. Гарантовано оплачуватися Національною службою здоров'я будуть наступні випадки: невідкладна допомога, гострий мозковий інсульт, інфаркт міокарда, пологи, неонатальна та паліативна допомоги. Зараз обговорюється, як буде відбуватися оплата інших випадків - службою здоров'я або ж з місцевого бюджету.

  - Як у Вас складається взаємодія з сільськими ФАПами?Тетяна Таран : "У населення з'явиться можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі на безоплатній основі".

Я сподіваюся, що співпраця з центрами первинної медико-санітарної допомоги Лиманського району і надалі буде складатися успішно. Від сімейного лікаря багато залежить: перший "золотий" час для розпізнання хвороб належить медикам первинної допомоги. Тому, від того, коли лікар розпізнає гострі захворювання такі, як інфаркт міокарда, інсульт, і направить пацієнта до нас, залежить подальший стан і життя людини. Наша співпраця з сімейними лікарями як раз і полягає в тому, що до нас, за необхідності, направляють пацієнтів на обстеження, лабораторні аналізи та лікування.

  - Чи існує співпраця між районною лікарнею й Визирською громадою?

В нас вже є досвід співпраці з Красносільською об'єднаної громадою, а тепер будується взаємодія і з Визирською ОТГ. Вже проведені наради з метою пояснити, куди будуть направлятися кошти, які вони виділять на медицину. І керівництву, і населенню важливо розуміти, як витрачаються гроші на вторинну ланку медицини. Йшлося про те, що буде проводитися закупівля ліків, медичних матеріалів для надання необхідної допомоги жителям Визирської громади. У цій сфері громадою буде здійснюватися контроль, і ми будемо звітувати перед нею за використання цих коштів. Ми передбачимо закупівлю для Визирської громади лікарських препаратів, медикаментів, в тому числі й для амбулаторної медичної допомоги. Ці кошти будуть розподілятися на проведення операцій, протезування та інші послуги.

  - Жителі громади зможуть і надалі звертатися за допомогою в Лиманську районну лікарню?

Власне, можливість отримувати безкоштовну медичну допомогу в цій лікарні у жителів громади була й раніше, оскільки виділялися кошти на лікування всього населення району. Надалі, для жителів Визирської ОТГ будуть окремо закуповуватися ліки й оплачуватися всі види медичних послуг.
Друк
У Визирській громаді 27 липня оголосили Днем жалоби14:41
26 лип
Працівники Першотравневого СБК готують різноманітні заходи для відвідувачів (фото)11:25
26 лип
Жителька Визирської громади Ірина Калкатіна отримала звання Мати-героїня (відео)08:44
26 лип
Мешканка Визирки Ірина Калкатіна отримала почесне звання Мати-героїня (фото)12:38
25 лип
Пожежники Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки у літній період (фото)12:00
22 лип
Мешканцям Визирської громади надали поради, як впоратися з літньою спекою (відео)10:00
22 лип
Захищаючи Україну загинув військовий з Калинівки Сергій Мінаєв12:53
21 лип
У Визирській СТГ нагадали про правила пожежної безпеки влітку (відео)12:00
19 лип
У Визирському ЦПМСД надали поради, як поводитися під час літньої спеки (фото)11:20
19 лип
Як працює Визирське відділення Укрпошти під час війни (відео)10:57
19 лип
Комунальники Визирської СТГ отримали новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (фото)07:01
19 лип
У Визирському відділенні Укрпошти скоротили посаду листоноші (фото)13:00
18 лип
Визирська громада отримала новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
18 лип
Військовий з Першотравневого Владислав Тирба повернувся додому з полону11:06
18 лип
Олександр Гринчак назвав Визирську громаду лідером з допомоги захисникам (відео)10:00
18 лип
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового з Любополя Олексія Подоляна (фото)18:17
17 лип
Василь Хміленко: про життя Першотравневого старостату під час дефіциту електроенергії (відео)10:09
17 лип
Визирська громада виділяє кошти на підтримку військових (фото)08:40
17 лип
ТІС запрошує на роботу фахівців багатьох спеціальностей (відео)14:00
16 лип
Комунальники Визирської громади забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (фото)08:58
16 лип
Засідання сесії Визирської сільради відвідав голова Одеської РВА Олександр Гринчак (відео)08:10
16 лип
Мешканцям Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки15:40
15 лип
На ТІС з’явилися нові відкриті вакансії (фото)11:39
15 лип
Як у Визирській громаді забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (відео)11:11
15 лип
У Визирці відбулося засідання виконкому та сесія сільради (фото)10:00
15 лип
TOP