Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Мешканці Любополю ратують за свого депутата Тамару Ковтун

Мешканці Любополю ратують за свого депутата Тамару Ковтун

Мешканці Любополю ратують за свого депутата Тамару Ковтун

  Любопіль в сузір'ї сіл Визирської об'єднаної громади зараз найбільше потребує капітальних вкладень у будівництво інженерної та соціальної інфраструктури, це як ніхто розуміє депутат Визирської сільради від села Любопіль Тамара Ковтун. Всі три депутати від Любопільського старостинського округу представники громадської організації «Команда розвитку» постійно лобіюють в сільраді фінансування об'єктів, важливих для всього села, це і капітальний ремонт в'їзної дороги з боку Визирки, і майбутнє будівництво дитячого садка, і капітальний ремонт місцевої школи.

Тамара Ковтун, представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради.

Тамара Ковтун, представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради
Багато проблем у нас з дорогою, з освітленням. На території мого округу школа, кладовище, обеліск Слави. Є проблеми, але ми працюємо на перспективу.

  Працювати на перспективу на думку Тамари Ковтун, це поступово створювати ті об'єкти, які допоможуть розвитку села. Цього року Визирська сільрада додатково вже побудувала майже кілометр в'їзної дороги до села Любопіль та планує продовжити це будівництво, якщо буде перевиконання сільського бюджету. Рекордну суму у 2020 році було виділено на ремонт Любопільської школи - три мільйони гривень.

Тамара Ковтун, представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради
Ми як депутати уважно та послідовно працюємо над цією проблемою. Тому що діти - наше майбутнє. Будуть залишатися діти, буде жити село. В цьому році ми заклали кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво дитячого садка. Вже визначили місце. Там буде і харчоблок для всієї школи, планується будівництво спортивного майданчика. Це важливо, для того щоб молоді батьки могли працювати та знати, що їхні діти під хорошим наглядом.

  Територія 7-го виборчого округу, інтереси жителів котрого у Визирській сільраді представляє Тамара Ковтун, велика. Обумовлено це тим, що село розташоване на пагорбах та відстані між будинками бувають значні. В її округ входять вулиці Шкільна, Суворова та Ставкова. Нещодавно тут офіційно з’явився ще й провулок, і дали йому назву Тихий. Це було зроблено для того, щоб мати можливість виділити кошти на ремонт дороги, яка веде по крутому схилу до верхнього кладовища.

Тамара Ковтун, представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради
Цей провулок дуже проблемний. Там не просто глина, там постійний стік води в дощову погоду, який несе ґрунт на проїжджу частину вулиці Шкільна. Людям замулюється вхід в їх домогосподарства. Але не все зразу можна зробити, особливо якщо це стосується бюджетних коштів. Є порядок. Спочатку потрібно було рішенням сесії назвати цей провулок, потім рішенням наступної сесії взяти цю дорогу на баланс сільради, а от тепер можна виділяти кошти на ремонт покриття. Причому там асфальт не покладеш, необхідно ставити бетонні плити. Але і ця проблема поступово вирішується.

  У Любополі проживає багато людей похилого віку. Майже в кожному будинку є така людина. Звичайно для місцевого депутата робота з розв’язання питань соціального захисту своїх виборців, важливий й часто основний вид його діяльності. Наприклад, в селі Любопіль жителі вулиць 7-го виборчого округу добре розуміють навіщо потрібен свій представник у сільраді.

Тетяна Бабалик, жителька села Любопіль.

Тетяна Бабалик, жителька села Любопіль
Не кожен пенсіонер може зі своїм питанням піти у сільраду або поїхати до Визирки. Вони звертаються до депутата та розв’язують свої питання. Депутат дуже потрібен.

Оксана Орманжи, багатодітна мати.

Оксана Орманжи, багатодітна мати
Депутат завжди піклується, наприклад, такими сім’ями як наша, дає поради. Депутат дуже потрібен, до нього завжди можна звернутися.

  Період карантину показав, що представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради Тамара Ковтун і допоможе, і підкаже корисне.

Оксана Орманжи, багатодітна мати
Вона турбується про нас. Ми не знали, що нам належить до Дня матері соціальна допомога та Тамара Іванівна підказала як її отримати, дуже дякую.

Любов Іщенко, жителька села Любопіль.

Любов Іщенко, жителька села Любопіль
Я скільки років прожила, і ніхто копієчки не дав й не цікавився, як я живу на цьому світі. Дякую за турботу нашого депутата та сільради за те, що приносили продукти й грошову допомогу. Я живу з дітьми, мені легше, але є самотні люди похилого віку, кому може хліба нема за що купити.

  Ще одна жителька Любополя зізнається, що у період карантину не боялася захворіти, тому що робила все, що сказала їй депутатка, Тамара Ковтун.

Олена Подолян, жителька села Любопіль.

Олена Подолян, жителька села Любопіль
Тамара Іванівна мені допомагала, привозила продукти, захисні маски, говорила сидіти вдома та нікуди не виходити.

  Сама Тамара Ковтун не вважає свою громадську діяльність чимось особливим, вона просто чесно виконує обов’язки місцевого депутата. Представляти інтереси жителів робота не легка. У лютому сильний вітер, спричинений штормом «Юлія» зірвав у мешканців її округу дах з сараю. Склали акт матеріальних збитків й відповідно до документа «Команда розвитку» допомогла, забезпечила доставку шиферу. Два тижні тому сильна злива розмила дорогу до 8 домогосподарств, жителі вулиці знову потребують допомоги.

Тамара Ковтун, представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради
Тут після дощу повністю її затопило. Люди не могли дістатися додому, а там 8 домогосподарств. Після дощу тут було керівництво сільради й всі бачили цю проблему. Тут потрібно зробити підсипку щебенем.

  Визирський сільський голова тут побував особисто.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова
Там, де у Тамари Іванівни на окрузі розмило дорогу, потрібно підсипати щебеню. Підприємство по ремонту доріг «Дорсервіс» нині сильно завантажене плановими роботами, але при першій же можливості ми визначимося там з фронтом необхідних робіт.

  Робота депутата на своєму окрузі, це складна та відповідальна діяльність. Нею можуть займатися виключно той, хто любить й розуміє людей, що живуть з ним поруч. Однак потрібно мати ще й стратегічне мислення та вольовий характер, щоб відстоювати інтереси своїх виборців перед керівництвом села й всім депутатським корпусом. Такою є на думку місцевих жителів Тамара Ковтун, представниця депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP