Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Красносільський сільський голова: конфлікт на сесії, генплан Корсунців і спірні землі в Ілічанці (відео)

Красносільський сільський голова: конфлікт на сесії, генплан Корсунців і спірні землі в Ілічанці (відео)

Красносільський сільський голова: конфлікт на сесії, генплан Корсунців і спірні землі в Ілічанці (відео)

  12 квітня, в день проведення чергової сесії Красносільської сільської ради, депутати розглянули, зокрема гостре питання, що стосується життєдіяльності громади. А саме — затвердження генплану с. Корсунці та змін до нього для подальшого будівництва об'їзної дороги, повідомляє голова Красносільської ОТГ Марина Архірій. 

  За словами Красносільського сільського голови Марина Архірій, за кілька годин до початку сесії невідомі особи спортивної статури, маючи при собі холодну зброю, оточили приміщення сільської ради, намагаючись його захопити. Виламували двері, нецензурно висловлювалися, погрожували депутатському корпусу і співробітникам сільської ради й всіляко провокували створення конфлікту між людьми та владою. Також, підкреслює Марина Архірій, закликали людей до насильства.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

У цей непростий для країни час, я розцінюю такі дії, як спробу дестабілізувати роботу органів місцевого самоврядування та зірвати проведення сесії. Прикро, що в цьому взяла участь і депутатка сільської ради від партії «Європейська Солідарність», яка підбурювала конфлікт, виражалася нецензурно в сторону влади. Я вважаю, що такі дії є неприйнятними для політичної партії державного масштабу.

  За даними фактами подано заяви до правоохоронних органів.

  Голова Красносільської сільради додала, що питання проєкту об'їзної дороги перейшло у політичну площину і зацікавлені особи намагаються використовувати його для піару. В результаті чого це питання знаходиться тепер на контролі органів державної влади. Від Одеської районної держадміністрації в терміновому порядку надійшов лист з приводу зняття з порядку денного цього питання.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

Як голова громади, я повинна займати державницьку позицію і враховувати інтереси жителів ОТГ. На жаль, думки жителів розділилися і є діаметрально протилежними. Зі свого боку я намагаюся почути кожного, саме тому було прийнято рішення, враховуючи думку саме жителів с. Корсунці, лист Одеської районної держадміністрації, зняти питання, що стосується проходження об'їзної дороги по території с. Корсунці, з порядку денного. Депутатський корпус мене в цьому рішенні підтримав. Відповідно, Корсунці залишаються без генплану, що, своєю чергою, не дає місцевим жителям розв’язувати земельні питання та питання розвитку населеного пункту.

  Марина Архірій також прокоментувала ситуацію в селі Ілічанка. 

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

Також коротко хотіла б прокоментувати питання, що стосується села Ілічанка. Більш детальна інформація по цій ситуації розміщена у мене на сторінці в Facebook і в Telegram-каналі.  

Є дві сторони конфлікту. З одного боку — це забудовник з метою, скорегувавши детальний план території, додатково, своїм коштом здійснити доброустрій прилеглої території біля забудови. А саме: побудувати стадіон, дитячі майданчики, паркування, озеленити територію.

  За словами сільського голови, він також готовий платити орендну плату до бюджету громади за ділянку, на якій будуть розташовані вищевказані об'єкти. Вважає, що на нього чиниться тиск з боку влади та громадськості, оскільки він не може приступити до реалізації об'єкту.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

З іншого боку — незадоволені мешканці, які зареєстровані у місті Одеса, які на території Красносільської громади, саме на частину цієї території припадає доброустрій, запропонований забудовником, мають гаражі та господарські споруди без будь-яких дозвільних та правоустановчих документів.

Зрозуміло, що вони користувалися даною ділянкою багато років і безкоштовно, вони незадоволені передбаченим детальним планом, а саме запроєктованим планом доброустрою території, що припадає на місце розташування гаражів і господарських будівель. Незадоволені діями влади та забудовника, вважають, що влада діє виключно в інтересах забудовника.

Як керівник, я повинна приймати рішення виключно в інтересах всієї громади та в рамках чинного законодавства. Вважаю, що для громади буде краще, якщо в бюджет надходитимуть кошти від оренди земельної ділянки, та на її території буде належний доброустрій.

  Марина Архірій зазначила, що депутатський корпус своєю більшістю підтримав дане рішення. Саме це рішення так обурило жителів, зареєстрованих в м. Одеса.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

Додатково хочу повідомити, що жителі, зареєстровані в м.Одесі, також можуть брати участь в аукціоні та користуватися даною земельною ділянкою на законних підставах.

Ще раз підкреслюю свою позицію: діяти в рамках чинного законодавства і в інтересах всієї громади. Якщо зацікавлені сторони не згодні з прийнятим рішенням, вони можуть оскаржити його в судовому порядку. Ті методи, які були застосовані 12 квітня з метою тиску і залякування з боку зацікавлених осіб для прийняття бажаного рішення, вважаю неприйнятними та зі свого боку хочу запевнити, що у мене вистачить терпіння і витримки, щоб не дозволити розв’язувати питання таким чином на території нашої громади.

Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP