Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У Визирці провели позачергову сесію сільради (фото)

У Визирці провели позачергову сесію сільради (фото)

У Визирці провели позачергову сесію сільради (фото)

Засідання п’ятдесятої позачергової сесії Визирської сільської ради виявилося дуже насиченим. На розгляд депутатів було винесено 68 питань. Першими перед присутніми прозвітували старости Дмитрівського, Кордонського, Любопільського та Першотравневого старостинських округів. Вони підбили підсумки роботи старостатів за 2023 рік.

Оксана Третякова, староста Кордонського старостинського округу.

Оксана Третякова, староста Кордонського старостинського округу

По Кордону нашою сільською радою було зроблено дуже багато роботи. Відремонтовано дві башти Рожновського, це був капітальний ремонт. На одній свердловині, де немає башти, ми зробили так, що водопостачання проводиться через спеціальний бак. Також на сьогодні наближаються до завершення роботи по бомбосховищу у Кордонській гімназії. Це чудовий проєкт. Трошки ще почекаємо і, я вважаю, що ми його скоро здамо. Тоді наші діти підуть до школи.

Олександр Рембач, староста Любопільського старостинського округу.

Олександр Рембач, староста Любопільського старостинського округу

Минулого року відремонтовано близько 300 метрів дороги по вулиці Перемоги. Також було збудоване бомбосховище на території школи, проведені ремонтні роботи вуличного освітлення, відремонтовані башти Рожновського, зроблено нові 400 метрів водопроводу по вулиці Перемоги. 93 людини з нашого старостату отримали матеріальну допомогу через програму «Милосердя в дії». Функціонують школа, будинок культури та бібліотека.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Ми в цьому році зібрали фермерів і домовилися з ними, що кожен фермер буде виділяти 300 гривень з гектара на допомогу армії. Ми також відремонтували низку машин, придбали автомобільні шини. Ми сподіваємося, що не тільки Першотравневий округ, а й всі округи приєднаються і ми разом будемо допомагати хлопцям, які зараз воюють і яким там зараз дуже важко.

Співпраця з соціальними службами, навчальними закладами та медичними установами, постійне патрулювання у Визирці для запобігання пересуванню вантажівок по території села, розкриття злочинів та порушення кримінальних впроваджень і подальша передача їх до суду — поліцейський офіцер Визирської СТГ розповів про підсумки своєї діяльності за 2023 рік. Територія обслуговування Дмитра Третякова охоплює 19 населених пунктів громади.

Дмитро Третяков, поліцейський офіцер громади.

Дмитро Третяков, поліцейський офіцер громади

За 2023 рік на території Визирської територіальної громади було скоєно 17 кримінальних злочинів. З них 7 розкрито особисто, а 10 при спільній взаємодії з відділом поліції. Складено 96 адміністративних протоколів, 37 — безпека дорожнього руху і 59 по громадській безпеці. В нас було проблемним питання — проїзд вантажних автомобілів по території села Визирка. Але після неодноразових рейдів, ці правопорушення зменшилися та зараз відбуваються рідко.

Представники депутатського корпусу підтримали проєкт щодо перейменування провулка Балківського на ім’я загиблого односельця Олександра Павлюка. Його мати дала згоду на таку пропозицію. Керуючий справами виконавчого комітету сільської ради Володимир Гапоненко зазначив, що перейменування відбудеться без зміни поштових номерів житлових будинків, будівель та споруд, які там розташовані. Крім того, депутати затвердили звіт про виконання соціальної програми «Милосердя в дії» за минулий рік. У 2023 році у рамках цієї програми на соціальну матеріальну допомогу жителям громади було витрачено 6 785 420 гривень.

Освітнє життя торік теж виявилося дуже насиченим. Учні навчальних закладів Визирської СТГ постійно беруть участь в освітніх змаганнях та показують гідні результати. Кількість срібних та золотих медалістів є найкращим показником плідної співпраці учнів та вчителів.

Валентина Харламбова, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

Валентина Харламбова, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради

Можна с гордістю сказати, що наші вчителі виховують надійне підростаюче покоління. Оскільки ми маємо сім золотих медалей, одну срібну медаль. Сім дітей з відзнакою закінчили 9 класів. Крім того, наші діти постійно брали участь у різноманітних конкурсах і змаганнях всеукраїнського та обласного рівня і ми маємо там свої досягнення і перемоги, маємо грамоти та дипломи. Також ми з вами прийняли важливе рішення, в цьому році виділили майже 400 тисяч гривень на заохочення наших діток. 179 дітей відповідно до своїх номінацій й досягнень отримали грошову винагороду.

Депутати підтримали проєкти рішень про впровадження в освітніх закладах Визирської СТГ фізичної охорони, тобто офіцерів безпеки поліції на 2024-2025 роки.

Медики громади, провівши аналіз показників медичних захворювань, прийшли до невтішних висновків. Рівень захворюваності деякими хворобами серед жителів громади у 2023 році значно виріс.

Еліна Концева, директорка КНП «Визирський ЦПМСД».

Еліна Концева, директорка КНП «Визирський ЦПМСД»

Ми провели аналіз, який показав, що на 2024 рік ми виходимо з такими показниками, що в нас підвищилися захворювання на онкопатологію. В нас діагностовано випадки ВІЛ, гепатиту, туберкульозу. Тобто ті захворювання, які раніше вважалися соціально низькими, на сьогодні виходять вже на вищий рівень. Тому ми запрошуємо до нас всіх наших пацієнтів. Працюють і лікарі, і медичні сестри щодо діагностики. В нас, дякуючи і сільській раді, і працюючому бюджету, виконуються всі програми і працюють в повному обсязі всі тест-системи. Ми проводимо обстеження.

Також депутати розглянули та затвердили низку земельних, соціальних та бюджетних питань. Всього за чотири години засідання було розглянуто 66 проєктів рішень.

Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP