Архів
Травень 2024 (3)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » Село Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пункт (фото)

Село Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пункт (фото)

Село Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пункт (фото)

  На замовлення Визирської сільради, фахівці Київського науково-дослідного і проектного інституту містобудування розробили проект чотирьохповерхової житлової забудови території площею 380 гектар, розповідає завідувач архітектурно-планувальної майстерні Наталія Петренко:Наталія Петренко, завідувач архітектурно-планувальної майстерні.

Основна функція цієї території - житлова. Це житлова зона з позначеними територіями для громадського обслуговування. На перспективу функція даної території зберігається. Крім внутрішніх факторів, які впливають на планування, це планувальні обмеження, природні умови, рельєф місцевості, враховані і зовнішні чинники. Першочергово - це основа, містобудівна база і для даного житлового масиву, і для самого села Визирка - пряма взаємодія з найбільшим портовим оператором України - компанією "Трансінвестсервіс", яка на сьогодні надає понад 4 тисячі робочих місць і забезпечує зайнятість понад 20 тисяч осіб, які надають супутні послуги. Крім того, створено індустріальний парк, який також на перспективу забезпечуватиме населення новими робочими місцями, - Наталія Петренко, завідувач архітектурно-планувальної майстерні.

Головний архітектор проекту АПМ №5 Юлія Надточій.

Рано чи пізно житлове селище необхідно будь-якому великому підприємству, яке динамічно розвивається, де зможуть проживати його фахівці. Одна з ідей - побудувати кілька багатоповерхівок економ-класу і заселити туди працівників. Однак селище, яке планується зводити у Визирці, буде створюватися за іншим принципом. В першу чергу - це територія камфорного проживання з усією необхідною інфраструктурою. Це школи, дитячі садки, поліклініка та амбулаторії, будинки культури, магазини, звичайно - парки, сквери, паркінги і все інше, необхідне для потреб громади. Але головне - це нове сучасне житло, будинок, куди хочеться прийти після повноцінного трудового дня, - розповідає головний архітектор проекту АПМ №5, Юлія Надточій.

Головний архітектор проекту АПМ №5 Юлія Надточій.

Загальна кількість будинків - 236, вони на 4 поверхи, загальна кількість квартир - 16 тисяч 960. Квартири - студії, 1, 2, 3 кімнатні. Загальна житлова площа - 840 тисяч 978 м2, чисельність населення 31 тисяча 566 осіб. Забезпечення житлом на одну людину - 26.6 м2, - Юлія Надточій, головний архітектор проекту АПМ №5.

Село Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пунктСело Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пунктСело Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пунктСело Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пункт  Після презентації детального плану комплексної забудови Визирки, розробники відповіли на запитання мешканців. Головне - чи вистачить потужності водогону для забезпечення водою ще й новобудови. Завідуюча архітектурно-планувальної майстерні Наталія Петренко розповіла присутнім, що селище планується зводити в 4 етапи, і технічні умови будуть відповідним чином змінюватися.

Перший етап, другий і так далі, відповідно - будуть здійснюватися облаштування інженерної інфраструктури. Ми аналізували містобудівну документацію, яка на сьогодні діє на території району і передбачена реконструкція водоводу, який йде з Одеси, - Наталія Петренко, завідувач архітектурно-планувальної майстерні.

  Жителі села підняли питання екології. Чи проводилися розробниками дослідження, наскільки безпечна ця територія для проживання. Наталія Петренко повідомила, що з ініціативою провести всі необхідні дослідження у цьому напрямку, вже виступила Визирська сільрада.Село Визирка або місто Візир? Яке майбутнє чекає на населений пункт  На думку депутата обласної ради, голови товариства "ТІС" Олега Кутателадзе, сьогодні великі підприємства змушені займатися забезпеченням житлом своїх працівників і даний проект кращий зразок того, яким це житло може бути. До будівництва залучать відповідальних інвесторів, а в подальшому підприємства портопромислової зони зможуть викуповувати будинки або квартири у інвестора.

  Олег Джумберович підкреслив, що будівництво селища ні в якому разі не буде лягати на бюджет Визирської об'єднаної громади, так як ці кошти потрібні для розвитку сіл, які увійшли до Визирської ОТГ.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Тут будуть комфортабельні умови і люди захочуть тут жити і далі буде плануватися будівництво в сторону моря і Сичавки, де також буде облаштовано водопровід та комунікації, сподіваюся буде покращена ситуація з морем, будуть берегоукріплювальні роботи, люди будуть їздити на море. І таким чином ми тут побачимо хороший населений пункт, який в перспективі може співпрацювати і об'єднатися з Южним, але вже на інших умовах, на умовах не бідного родича, а на умовах європейського сусіда, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  З проблемою забезпечення житлом своїх працівників стикалася неодноразово інвестор і керівник фермерського господарства "Ластівка" Олена Козьміна.Олена Козьміна, інвестор і керівник фермерського господарства Ластівка.

Я, як власник підприємства, зацікавлена, щоб у мене були службові квартири. Ці квартири можуть бути власністю підприємства. Ми, як власники бізнесу, могли б інвестувати певну суму в те, щоб зарезервувати за собою кілька квартир, які б задовольнили інтереси нашого підприємства, - Олена Козьміна, інвестор і керівник фермерського господарства "Ластівка".

  Після громадських слухань, проект комплексної забудови Визирки ще чекає ряд узгоджень, розповідає голова Визирської сільради Олександр Токменінов:Олександр Токменінов, голова Визирської сільради.

Подальші шляхи реалізації цього проекту відомі. Він повинен пройти містобудівну раду, узгодження зі службами деякими і остаточно - це затвердження на сесії Визирської сільради, - Олександр Токменінов, голова Визирської сільради.

  Потім оголосять тендер і буде визначено інвестора, який і побудує селище під умовною назвою Візир.

Друк
Схожі новини:
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
TOP