Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю"

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю"

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю"

  - Ви є депутатом вже два скликання у Визирській сільській раді, маєте досвід роботи в місті Южне. Що на Ваш погляд важливо зробити, щоб "Команда розвитку" максимально працювала на благо території, яку вона представляє?

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".

Таку команду й принцип такої роботи заклав і створив ще Олексій Михайлович Ставніцер. Основне наше завдання - розвинути та поліпшити життя конкретно Визирки, в якій зареєстровано і на землях якої працює група компаній "Трансінвестсервіс". Ті основи, які були закладені - вони до сих пір діють. Ідея була така: зробити максимально комфортним те середовище, в якому розташовані наші підприємства. Друге - збільшити доходи в бюджет Визирської сільради. Але тоді була інша ситуація й інше законодавство щодо територіального устрою України. Зараз законодавство змінилося. З початком децентралізації Визирка об'єдналася в одну територіальну громаду з іншими населеними пунктами. І відповідно, завдання команди теж змінилися.

  - Які тепер відкриваються можливості?

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".

Це колосальне збільшення коштів і надходжень від тих підприємств, які розташовані на території громади в десятки разів. Це величезні кошти. Все тому, що і фізичні особи сплачують гідні відрахування зі своїх заробітних плат, і підприємства, які тут розташовані, мають потужний потенціал і є великими платниками податків. Можете собі уявити, який обсяг податків відраховують підприємства, які перевалюють п'яту частину вантажів від усього обсягу перевалки морських портів України? Величина цих податків дуже сильно залежить від того самого територіального устрою. Зараз тут в громаді нам залишалися тільки крихти, після того, як податки надходили наверх до Києва. Єдине, що тут залишається на місцях, це податок з доходів фізичних осіб, які зареєстровані на території нашої громади. Зараз же розподіл принципово змінюється. І левова частка тих податків, які формуються тут, на території громади, буде залишатися в розпорядженні самої громади.

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".  - Навіщо підприємствам, які прогресують, розвивати території, які поруч?

Це важливий обопільний і взаємовигідний процес. Жителі громади повинні знаходитися в комфортних умовах, з точки зору соціального та комунального середовища. Жити в добре розвиненій зоні відпочинку, з комфортними дорогами, дошкільними та шкільними закладами. Водночас у місцевих жителів є до чого докласти свої руки, щоб отримувати гідну заробітну плату та утримувати свої сім'ї. Друге: сама громада повинна створювати комфортні умови для підприємств і їх розвитку. Не доїти весь час цю корову, не даючи їй їсти, а створювати навпаки більш комфортні умови, щоб підприємства розвивалися. Якщо виробничі потужності зростають, то, відповідно, буде збільшуватися перевалка вантажів і виростуть доходи. Тобто - це обопільний процес і взаємовигідний симбіоз. І тільки так, йдучи назустріч одне одному, можна досягти гідних умов життя в окремо взятій громаді.

  - Дуже важливий аргумент - Ви житель Визирки?

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".

Так. Я живу у Визирці вже 9 років. Тут живе вся моя сім'я. Я живу на тій же вулиці, на якій живуть мої виборці. І моє особисте завдання для тих людей, які мене обирали, створити дійсно комфортні умови, відповідні XXI століттю.

  - Як Вам це вдається?

Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".Віталій Котвицький: "Моє особисте завдання - створити для моїх виборців умови життя, відповідні XXI століттю".

Як фахівець, який займався завжди великими транспортними проектами й утриманням інфраструктури великого підприємства і промислового вузла, я маю великий досвід в плані формування внутрішньої інфраструктури: як підприємства, так і населеного пункту. Вже зараз у Визирці видно ці самі зміни.У минулому постійні пориви водопроводу, розвивається система газопостачання, покращилося освітлення села, заасфальтовані вулиці, зроблені доріжки і тротуари. Створено комфортне середовище для проживання, аж до безпеки дітей, які ходять по вулицях Визирки. Цей досвід важливий і дуже потрібний! Ми маємо намір поширити його і на інші населені пункти, які входять в нашу громаду.
Друк
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP