Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України"

Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України"

Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України"

  - Іване Андрійовичу, як Визирка увійшла у Ваше життя?

Ще в 1990 році коли переїхав в даний населений пункт із Рівненської області, я пішов працювати учителем перших класів до Визирської школи. Пропрацювавши там рік перейшов працювати вже за спеціальністю: вчителем географії. А з 1994 року був обраний головою Визирської сільської ради із шести кандидатуру в другому турі. Працював на цій посаді до 2010 року. По сьогоднішній день працюю заступником голови Лиманської районної ради.

Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України".  - Всі зміни у Визирці відбувалися на Ваших очах?

Майже сімнадцять років я був сільським головою. Відбувалося реформування сільського господарства. Зміни були й в самому населеному пункті. В ті роки до нас прийшли такі потужні підприємства, як компанія "Трансінвестсервіс". Вона дійсно дала розвиток населеному пункту Визирка. Тоді з'явилися реальні можливості для розвитку. Наприклад, якщо взяти період до приходу цієї компанії, в якої юридичною адресою є наш населений пункт, сільська рада тоді була дотаційною, як і більшість сільських рад району. З приходом "ТІС" з’явилися надходження та свої власні кошти. Звичайно, це дало поштовх для розвитку. Відбулася газифікація населеного пункту та заміна водопроводів. В той час ми відкрили дитячий садочок. Відбулося будівництво нової школи, за підтримки компанії "Трансінвестсервіс". Стартувало й багато інших проектів.

Олексій Ставніцер  - Така ініціатива починається з особистості. Яким був Олексій Ставніцер?

Це дійсно так. Саме тоді в нас була така налагоджена співпраця з, на жаль, нині покійним Олексієм Ставніцером. Він навіть переїхав у Визирку і проживав тут. Ми його бачили щоранку і щовечора. Приємно сьогодні згадувати, як він гуляв та влаштовував велоперегони у центрі населеного пункту. Звичайно була тісна співпраця, тому що він був людина слова, людина справи. У той час ми продовжили досить інтенсивно благоустрій, асфальтування доріг. У депутатського корпусу та апарату сільської ради була чітко злагоджена позиція. Так було наведено порядок, проведено водопровід. Зробили газ, а потім дороги. Стартував розвиток населеного пункту.

Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України".Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України".  - Традиції продовжуються?

Так, продовжуються. Сьогодні команда компанії "Трансінвестсервіс", на чолі з Олегом Джумберовичем Кутателадзе, дійсно продовжує той шлях, щоб село Визирка дійсно стало європейським селом. І всі ми звичайно до цього прагнемо. На сьогоднішній день, де б ми не були, презентуємо свій населений пункт. Визирку сьогодні знають далеко, не тільки в Україні, а й за її межами. З кожним роком продовжується благоустрій, розвивається інфраструктура. Сьогодні функціонує Будинок культури й колективи в ньому зі статусом - народні, зразкові. Не кожне село може сьогодні цим похвалитися. В нас вже розроблено і затверджено Генеральний план розвитку Визирки. Це дуже важливо, тому що ми бачимо перспективу розвитку нашого села.

  - Які в Вас були аргументи, щоб стати членом "Команди розвитку"?

Я бачу на сьогодні розв'язання важливих питань. Але треба розуміти, що деякі напрямки можливо здійснити лише командно. Тобто одна людина нічого не зможе зробити, якби вона не хотіла і не старалася. Розглянувши структуру об'єднаної громади, де входять три сільські ради, я прийняв рішення йти до "Команди розвитку". В мене немає прагнення бути на яких ось там посадах. Мене цікавить, щоб громада об'єдналася і був результат.

Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України".  - Які вже є досягнення?

Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України. Якщо новообраний депутатський корпус та новообраний голова реалізують задекларовані програми, тоді почнеться стрімкий розвиток інфраструктури населених пунктів. Я розумію свою роботу і ті проблеми, які сьогодні є в Першотравневій, Любопільській та Визирській сільрадах. Я бачу, як питання вирішуються вже зараз. Але в один рік не можливо побудувати, наприклад, у Любополі дитячий садочок. Або провести дорогу, поміняти там всю інфраструктуру. За один рік неможливо розвинути територію Першотравневої сільської ради. Це все масштабні довгострокові інфраструктурні проекти.

Іван Ососкало: "Вже зараз Визирська громада у п'ятірці найбільш потужних громад України".  - Які об’єкти потребують більш детальної уваги?

По-перше, це заклади соціальної інфраструктури. У Першотравневому зараз діє великий навчально-виховний комплекс, який є опорним у районі. Дитячий садочок також потребує удосконалення і розширення. Саме така задача стоїть і у Визирці. І це треба вирішувати у першу чергу, тому що сьогодні вже розроблена відповідна документація. Я бачу роботу депутатського корпусу ефективною, коли вони будуть діяти разом. В першу чергу, потрібно здійснювати проекти, які сьогодні дадуть можливість розвитку всього населеного пункту, а не окремих територій. Важливо розвивати інфраструктуру та здійснювати благоустрій, щоб людям було комфортно жити й працювати в кожному населеному пункті Визирської об’єднаної територіальної громади.
Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP