Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання"

Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання"

Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання"

  - Олександре Володимировичу, як відбувалося об’єднання громади? Яким був цей процес для мешканців та для Вас?

Наша Любопільська громада найстабільніша у своїх рішеннях. Рішення про об'єднання було прийнято ще у 2015 році. Наш бюджет у 10 разів менше бюджету Визирської сільської ради. Тому було ініційовано об'єднання із Визиркою. З 2015 року ми пройшли вже великий шлях, суди та апеляції, і багато слухань, збори та сесії. Сподіваємося, що 30 червня все ж відбудеться об'єднання, від якого ми очікуємо тільки поліпшень.

Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання".  - Які повинні бути умови для того, щоб поліпшення відбулися?

Для того щоб усі мрії здійснилися, повинна бути єдина команда, яка у своїх рішеннях дотримується єдиної цілі, єдиного методу роботи. Щоб не трапилося так, як у Верховній Раді - пройшли групи різних команд, які не можуть домовитися про порозуміння і важливі рішення не приймаються. Тому ми розраховуємо, що будуть обрані депутати з команди, яка буде представляти наші інтереси у всіх сесіях, у всіх рішеннях Визирської об’єднаної громади. Від них ми сподіваємося отримувати вирішення питань, які на сьогодні є у нашій громаді найактуальнішими та важливими. Їх треба вирішувати для того щоб покращити життя людей у всіх населених пунктах громади, не лише у Любополі.

Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання".  - Від Любополя обираються в депутати відомі люди, вони з досвідом?

Нашу громаду буде представляти три депутати в об’єднаній громаді. На сьогодні вони чинні депутати нашої сільської ради, є одними з активних членів нашого депутатського корпусу. Ми з ними працюємо ще з 2010 року. Без їх участі у нас не проходять сесії. Вони завжди ініціюють різні питання, тобто мають активну громадську позицію та високий рівень відповідальності.

Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання".  - Яким повинен бути голова об’єднаної громади? З яким досвідом роботи? Які якості потрібні для цієї посади?

Голова об’єднаної громади повинен розуміти всі питання, які знаходяться на його території. Кандидат на посаду повинен бути ініціатором вирішення усіх проблем, які на сьогодні є на територіях сільських рад Першотравневого, Визирки та Любополя. Тобто як нашої, так і сусідньої - без різниці. Для Любополя на сьогодні сама гостра проблема - це сміття. Зрозуміло, що є проблемі й з дорогою. Але для мене, як для жителя села, важливо, щоб найперші рішення об’єднаної громади насамперед стосувалися вивозу відходів, збору сміття та його сортуванню. Це дуже серйозне екологічне питання, яке надалі пов’язано з санітарно-епідеміологічним станом. Наскільки я знаю, у Визирці це вирішується коштом сільської ради. Любопіль село менше по території, більш розтягнуте і вирішити питання сміття дуже дорого для нас. Рахуйте: до Визирки 8 км. до траси. І заїжджати сюди машиною для збору сміття економічно недоцільно. Ось ми вели переговори: близько 8 тис. гривень ходка. А якщо заїжджати сюди 4 рази чи навіть 3 рази - це вже 24 тис. гривень! Люди не зможуть оплачувати цю послугу. Сільська рада також не зможе сплачувати. Ми вважаємо, що в об’єднаній громаді питання сміття вирішиться шляхом софінансування. Тобто комплексно - коштом людей та бюджету.

Олександр Рембач: "Бюджет громади та виважені управлінські рішення команди подолають інфраструктурні, соціальні та екологічні питання".  - За якими напрямками необхідно приймати управлінські рішення?

В нас багато проблем. Це і дорога до села, дитячий садок, якого в нас нема. А це для нас дуже гостре соціальне питання. По внутрішнім дорогам населеного пункту також є проблеми, які потрібно вирішувати. Добре, що в нас вирішено питання із водопостачанням - в нас практично новий водопровід. Є проблема - це міст. З розливом лиману вона загострилась і її потрібно вирішувати, тому що вода кожного дня більше і більше прибуває. Зараз, щоб людині потрапити у ту частину села, треба рухатися аж через центр села. Особливо незручно це робити в зимню, осінню та весінню пору. Тому міст там необхідний і це такий важливий інфраструктурний об’єкт. Ці напрямки є пріоритетними для Любополя. Але в нас немає сумніву, що їх вирішення здійсниться вже в рамках Визирської об’єднаної територіальної громади. Це дозволить зробити об’єднаний бюджет громади та виважені управлінські рішення.
Друк
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP