Архів
Квітень 2024 (55)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів"

Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів"

Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів"

  - У Вас завжди багато планів, розкажіть про них?Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів".

Початок року завжди досить складний, до того ж, ми перебуваємо на такому етапі своєї діяльності, що весь рік обіцяє бути важким. Але цього не треба лякатися, тому що все залишається на чинній основі, ми маємо виконувати державний план та програми. Планів, звичайно, багато. У нас чимало торішніх досягнень, але є над чим працювати й надалі. Цьогоріч ми задоволені своїми результатами ЗНО, тому що ми увійшли в сотню кращих навчальних закладів Одеської області, перебуваємо на 81-му місці, четверті в районі після тих шкіл, що розташовані поблизу Одеси, де вочевидь є можливість більш якісної підготовки. Хотілося б зазначити, що торік одна наша дитина склала ЗНО з української мови на 12 балів, набравши 197 загальних балів. Ще одна учениця, так само, набрала 12 балів з математики. А в цьому році у нас вже три дитини набрали максимум балів з української та англійської мов. Прагнемо, щоб таких дітей було якомога більше. Ми вже побачили, які потрібно зробити кроки щодо учнів та батьків. Це дуже важлива робота. Сьогодні держава надає багато можливостей дітям для вступу у вищі навчальні заклади. І весь педагогічний колектив повинен докладати максимум зусиль, щоб допомогти учням впоратися із завданнями та здійснити свої мрії. У нас існує проблема з успішністю, але це є не тільки проблема нашої школи, вона загальнодержавна, від цього залежать наші подальші кроки. Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти, насамперед, займатися підготовкою кадрів. Це величезна методична робота, освітня діяльність вчителів. Торік ми вже змінили структуру своєї методичної роботи. Ми замінили методичні об’єднання на лабораторії з дослідження проблем і вони себе добре зарекомендували. В цьому навчальному році я сподіваюся продовжити цю роботу, і впевнена, що ми впораємось з усіма труднощами. Проблеми не повинні бути тільки на папері, вони обов’язково повинні вирішуватись. Такий напрям діяльності я обираю для себе та своїх колег. Вони мають постійно, безперервно працювати над своєю освітою і все, що відбувається в школі, має відбиватися у їх роботі: на уроках та поза уроками, і тоді це дасть свій результат. Далі в наших планах - працювати зі здібними дітьми у різних сферах, талановитими спортсменами, співаками, танцюристами. У нас є чим пишатися. У минулому році три наші учні увійшли у трійку фіналістів обласних олімпіад. Ми побачили, що цю планку можна подолати, а значить, знову ж ставимо перед собою нове завдання - зробити так, щоб цих дітей було якомога більше.

  - Ви співпрацюєте з вищими навчальними закладами Одеси?

Так, дуже плідно ми працюємо з Одеським національним університетом імені Мечникова. Протягом червня наші діти були учасниками його літньої школи математиків та фізиків. Наша команда гідно показала себе, діти привезли грамоти. Ми побачили, що їм цікава така робота, тому будемо продовжувати.

  - Це дає вашим учням можливість підготуватися до вступу у вищі навчальні заклади?Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів".

Це відкриває широкі перспективи. Вони бачать високий рівень освіти та викладання, адже ми відвідуємо різні кафедри, знайомимось з учнями різних шкіл області та студентами. Це великий позитивний досвід. Ми намагаємось залучати дітей до різноманітних інтерактивних конкурсів, навіть всеукраїнських, таких як, наприклад, "Кенгуру", "Соняшник" тощо. Ці конкурси вартісні. І ми дуже вдячні батькам, які ставляться до цього з розумінням і не шкодують на це своїх коштів.

  - Що, на Вашу думку, зміниться з початком діяльності Визирської об’єднаної територіальної громади?Наталія Кириченко, заступниця директора Першотравневого НВК.

Раніше ми були недостатньо забезпечені матеріально, коштів з району надходило небагато. Сьогодні, коли діти працюють з гаджетами, лише крейда та дошка - позавчорашній день. Перед сучасною українською школою стоїть завдання: навчити дітей користуватися новими технологіями, використовувати нові методики. Ми не говоримо, що треба відкинути всі попередні надбання, класика є класика, але вносити свої корективи у методи викладання обов'язково треба. Щодо цього великі надії ми покладаємо на Визирську об’єднану територіальну громаду, на те, що збільшиться фінансування, що у нас будуть вирішені проблеми з кадрами. Молоді спеціалісти, на жаль, залишають робочі місця. Їх не влаштовує низька заробітна плата. Йдуть туди, де надають житло. На мій погляд, зараз перед громадою стоїть свого роду виклик. Першочергове завдання, яке вона має вирішити, це підвищити заробітну плату освітянам і забезпечувати молодих фахівців житлом. Також нам потрібні нові приміщення для реалізації програм, пов’язаних з професійно-технічною освітою.

  - Ми з Вами спілкуємось на території хабу. Це простір для навчання та спілкування, розкажіть про нього.Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів".

Наразі виховна робота посідає чи не найголовніше місце і потребує навіть більшої уваги, ніж навчальна. Будемо говорити відверто: батьки максимум часу проводять на роботі, аби забезпечити родину матеріально, на дітей в них часто не залишається вільного часу. Але любов, добре слово та контроль теж дуже потрібні. Тому перед школою стоїть завдання: виховати громадянина, патріота та високоморальну людину. І ще дуже важливий момент: випускники, покидаючи школу, мають бути готовими до дорослого життя, щоб вони були не просто глечиками, наповненими знаннями, а щоб вони вміли спілкуватись, працювати в команді, адже це необхідно країні, суспільству. Наш хаб може відвідувати будь-який школяр, вчитель і взагалі - кожен мешканець громади. Йдеться не тільки про нові курси чи класи, а й про дозвілля, клубне спілкування, комфортне місце, куди хочеться повертатися. Школярі можуть брати участь в іграх, театральних постановах, змаганнях, вікторинах, спілкуватися через інтернет з однолітками з інших країн, працювати у бібліотеці, робити власні проєкти, дивитися фільми чи відео. Діти об'єднуватимуть навчання з відпочинком, а успіхи та реальна потреба в спілкуванні дають мотивацію для подальшого вдосконалення. Ми плануємо продовжити й волонтерську роботу. Сьогодні дуже багато уваги приділяється екологічному вихованню. Ми хочемо започаткувати проєкт збереження природи рідного краю, в якому братимуть участь і дорослі мешканці громади.

  - Тобто у Вас є багато над чим працювати?Наталія Кириченко: "Ми повинні шукати шляхи для підвищення якості освіти та займатися підготовкою кадрів".

Звичайно! На завершення розмови хочеться побажати батькам терпіння, знаходити час для своїх дітей, створювати їм радісні та щасливі моменти життя. Діти ростуть швидко, озираємось назад, а час для спілкування і виховання вже втрачено, його не повернути. Вчителям хочеться побажати здоров’я, творчості й наснаги. Рік буде важким, але нас не лякають труднощі.
Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
TOP