Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято (фото)

Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято (фото)

Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято (фото)

  Церква на честь святого благовірного князя Олександра Невського у Визирці зібрала під своїми золотими куполами багато людей. Хресну ходу та святкову літургію провів архієпископ Южненський Владика Діодор, допомагали йому п’ять священнослужителів з різних православних приходів Лиманщини.
Отець Борис, настоятель свято-Олександро-Невського храму.

Сьогоднішня служба - особлива. Адже Храмове свято - то є Пасха і торжество із торжеств. І ось сьогодні, по благословенню нашого Владики Агафангела, Божественну літургію очолив архієпископ Діодор та інше духівництво. Тут був отець Петро з Доброслава - він є нашим духовним наставником. Був отець Микола з села Курісове, отець Михайло з Кремидівки та отець Степан із Першотравневого. Спільна молитва духівництва та спільна молитва мирян сьогодні об’єднала нас в одну велику родину. Ми живемо у новому форматі. Але наша громада об’єдналася набагато раніше, тому що духовність не має кордонів, - Отець Борис, настоятель свято-Олександро-Невського храму.
  Храмове свято, зазвичай, прирівнюється до Пасхи. Тому привітати сусідів-парафіян із цим святом на честь святого благовірного князя Олександра Невського до Визирки приїхало чимало гостей.

Володимир Онопрієнко, мешканець Южного.

Цей храм змінюється і з кожним роком стає все більше парафіян. Більша кількість людей підтримує батюшку, це дуже важливо для розвитку цього села. Зараз у громаду прийшла гарна команда і я бачу в цьому великі перспективи. З Божою поміччю, тут буде збудовано чарівне містечко, - Володимир Онопрієнко, мешканець Южного.

Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  Життя у православній громаді змінюється також завдяки настоятелю храму отцю Борису.
Наталія Дубинда, мешканка Визирки.

Всі святі, які стоять перед Богом, вони просять за нас. Сьогодні велике свято, Владика прийде до нас - це величезна радість для нас усіх. У нас молодий батюшка. Його стараннями й молодь приходить, і дітки приходять, - Наталія Дубинда, мешканка Визирки.
Наталія Стефанюк, мешканка Визирки.
Я дуже задоволена тим, що в нас такий гарний храм і такий батюшка. Дай Боже, щоб він завжди був прикладом для нас та наших дітей, щоб діти ходили й були помічниками, - Наталія Стефанюк, мешканка Визирки.
Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  Вперше Храмове свято відбувається у новоствореній об’єднаній Визирській громаді. Парафіяни кажуть, що це дуже символічно. Парафіянин Сергій Тургеля з Любополя вважає, що Олександр Невський - унікальна історія землі слов’янської та реальний приклад людини, що боронила та єднала країну.
Сергій Тургеля, парафіянин, гість з Любополя.
Олександр Невський - людина, яка об'єднавши сили розрізнених князів, довела приклад потужності об'єднання, - Сергій Тургеля, парафіянин, гість з Любополя.
Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  Думку про те, що в єднанні сила, підтримує й очільник Визирської об’єднаної територіальної громади.
Валерій Стоілакі, очільник Визирської сільради.
Я вперше тут на Храмовому святі на честь Олександра Невського. Історично, він був людиною, яка об'єднала князів на благо формування і розвитку потужного князівства. Це нам на руку, тому що ми об'єдналися з трьох сіл в одну заможну громаду. Бажаю, щоб наша громада була успішною і розвивалася в правильному напрямку, - Валерій Стоілакі, очільник Визирської сільради.
Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  Колись старе приміщення церкви використовували як магазин. Однак храму повернули його історію. Про те, як відбувалося будівництво храму на честь Олександра Невського розповів Іван Ососкало, котрий під час будівництва був чинним сільським головою Визирки.
Іван Осокало, секретар Визирської сільради.
Ми прийняли рішення про те, щоб відновити старе приміщення церкви. Через деякий час розпочалися будівельні роботи. Допомагали всі, особливо агрофірма "Визирка". Ми будували храм всім селом. Весь цей час отець Борис був настоятелем нашого храму, - Іван Ососкало, секретар Визирської сільради.
  Відтепер, храм став місцем єднання парафіян, які щирою молитвою прагнуть до квітучого майбутнього для своєї громади.
Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.
Сьогодні у нас свято і все село радіє тому, що у нас є такий чудовий храм, в якому настоятелем є отець Борис. У цьому році в нашій церкві помітні суттєві зміни. Змонтували та встановили куполи, хрест, обладнали дзвіницю. Все це завдяки батюшці, він зміг організувати людей та підприємців, які допомогли. В цей великий день я хочу побажати нашій ОТГ здоров'я та духовності. Адже духовність об'єднує всіх, - Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.
  У православній громаді радіють всім юним парафіянам. Тут дзвонарями прислуговують учні середньої школи. Вони старанно опановують мистецтво дзвонарів та приділяють увагу тому, щоб святкові мелодії дзвонів були сповнені душевної сили та радості.
Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  Іменем святого захисника слов’янської землі князя Олександра Ярославовича, якого нарекли Невським, названо сотні соборів, храмів, каплиць по всій Україні. Його життя - взірець для всіх наступних поколінь православних вірян.
Святий, якому присвячений цей храм, є прикладом любові та жертовного служіння своєму народові. Він був не тільки воїном, а ще й князем відповідальним перед самим собою та перед історією. Таких особистостей в історії небагато. Але це для нас керівництво до дії. Якщо кожен з нас буде чесним і відповідальним, то і результат буде блискучим. У цей святковий день я бажаю всім гідно нести свій хрест, не здаватися у важких життєвих обставинах, бути гідним звання християн та українців, - Владика Діодор, архієпископ Южненський, вікарій Одеської єпархії.
Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  По завершенню Храмового свята відбувся молебень з хресною ходою, а всі охочі були запрошені на святкову трапезу та подячну молитву.
Православні мешканці Визирки відзначили Храмове свято.  Багато духовних справ ще чекають на Визирську громаду на шляху до її розквіту та заможності. Але парафіяни із надією на заступництво Олександра Невського готові разом долати життєві труднощі й бути гідними нащадками православних традицій та любові до рідної землі.
Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP