Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У Южному відбулась 35-а сесія міської ради (фото)

У Южному відбулась 35-а сесія міської ради (фото)

У Южному відбулась 35-а сесія міської ради (фото)

  Відбулася 35-а сесія Южненської міської ради. На порядку денному - майже 60 питань. Депутати розглянули програми стосовно будівництва нової школи, гуртожитку та тарифи на водопостачання і водовідведення. Окрім того, затвердили зміни до бюджету.У Южному відбулась 35-а сесія міської ради.  Роботу 35-ї Южненської міської ради розпочали з розгляду соціальних питань. Так, депутати підтримали проєкт рішення про збільшення фінансування соціально незахищених категорій населення міста шляхом виділення одноразових виплат. Про це розповіла Наталія Монастирська, начальник управління праці та соціального захисту населення.Наталія Монастирська, начальник управління праці та соціального захисту населення Южненської міської ради.

Дійсно, на 2020 рік потрібно трішки скоригувати програму соціального захисту окремих категорій населення у бік збільшення виплат. Майже по всім позиціям буде збільшення одноразової допомоги. Вперше депутатська комісія з соціальних питань підтримала пропозицію Лариси Шегіди стосовно одноразових виплат людям від 91-го і більше років до дня народження по 1 тисячі гривень, - Наталія Монастирська, начальник управління праці та соціального захисту населення Южненської міської ради.

  Окрім того, розглянули та затвердили програму розвитку інфраструктури Южного на наступні три роки. Зокрема йшлося про будівництво гуртожитку для працівників соціальної сфери біля лікарні. Такі будинки місту дійсно необхідні, запевняє начальник управління капітального будівництва Олександр Губка.Олександр Губка, начальник управління капітального будівництва Южненської міської ради.

Поки що прийнято рішення. Наразі є попит від таких комунальних закладів і установ, як лікарні, та ЖКГ про те, аби найманим працівникам надавали місце для проживання. На даний момент фінанси не виділили, а внесли тільки в програму розвитку інфраструктури міста Южне, - Олександр Губка, начальник управління капітального будівництва Южненської міської ради.

  Одне з питань, яке депутати розглянули, але не прийняли, - тарифи на водопостачання та водовідведення. Саме підвищення тарифів стало приводом для хвилювань у місцевих мешканців. Багато було проти, бо й так багато грошей витрачається на комуналку. Тим паче, що затвердили його з певними помилками. Враховуючи це, виконком Южного скасував рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Але найближчим часом, як розповів секретар Южненської міськради Ігор Чугунников, тариф все ж таки затвердять.Ігор Чугунников, секретар Южненської міської ради.

Цей тариф вже розглядався фінансовою радою та економічним відділом стосовно його обґрунтованості. З тарифом все правильно, комісія повинна надати звіт про те, що тариф економічно обґрунтований і на найближчому засіданні виконкому я думаю, що його приймуть, бо зростає мінімальна зарплата, вартість електроенергії, витрати на утримання водоканалу. Тариф, я вважаю, повинен переглядатися раз на рік, бо комунальному підприємству з нульовою рентабельністю при економічно обґрунтованому тарифі доводиться виживати, а не жити коштами бюджету, - Ігор Чугунников, секретар Южненської міської ради.

У Южному відбулась 35-а сесія міської ради.  Розглянули депутати й проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки НВК ім. В. Чорновола в постійне користування під будівництво школи. З'явитися вона повинна у другому мікрорайоні міста. За словами очільника навчального закладу Тараса Прокопечко, розширити школу потрібно вже давно, бо у чинній місця катастрофічно не вистачає.Тарас Прокопечко, директор Южненського НВК ім. В.Чорновола.

По суті, навіть елементарних умов і тих, які зараз потрібні по НУШ, ми не витримуємо. Немає свого спортивного залу, майстерень. Зараз ми закінчили проєкт землеустрою останньої ділянки під школу, це буде 3 гектари землі, й наступним кроком буде виділення у 2020 році близько 2 мільйонів гривень на виконання проєктних робіт, - Тарас Прокопечко, директор Южненського НВК ім. В. Чорновола.

У Южному відбулась 35-а сесія міської ради.  А закінчилася сесія таємним голосуванням за надання звання "Почесний громадянин міста Южне" Синячову Ігорю Андрійовичу. "За" проголосувало двадцять обранців, "утрималося" - три депутати.

Друк
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP