Архів
Травень 2024 (2)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » Працювати, в'язати, жити: співробітниця "ТІС" розповіла, як хобі допомагає організувати час

Працювати, в'язати, жити: співробітниця "ТІС" розповіла, як хобі допомагає організувати час

Працювати, в'язати, жити: співробітниця "ТІС" розповіла, як хобі допомагає організувати час

  Бувають дні, коли Тетяна Серьогіна, начальник складу навалювальних вантажів "ТІС-КТ", за пару годин проходить до 15 тис. кроків. Планерки, наради, зустрічі, обходи складських територій - завдань багато, відповідальність висока. Час летить непомітно, і ось наближається обідня перерва, Тетяна прискорює крок, тепер в напрямку до кабінету. Каже співробітникам: "Мене пів години немає. Я зникла". Закриває двері та пірнає у своє захоплення: креслить схемки, рахує петельки й в'яже. Перерва пролітає непомітно. І вона знову, повна сил, включається в роботу. Це її особистий баланс роботи та життя.  Надихнули близькі: Тетяні завжди подобався оригінальний одяг. У дитинстві мама постійно гарно одягала її та сестру.

Ми кожен день ходили гуляти в новому вбранні та славилися модницями, а на випускному у школі були просто королевами. Я дуже любила дивитися, як мама шиє або в'яже для нас. Це було чарівно, - Тетяна Серьогіна.

  Тетяна підхопила мамину естафету, коли у неї народилися свої діти: син і дочка. Почала в'язати найпростіше: шапочки, шарфики, рукавички. За межі сім'ї її творчість вийшла, коли у подруги народилася дочка і Тетяна стала хрещеною. І знову понеслося: тунички, кофтинки, шкарпетки.Працювати, в'язати, жити: співробітниця "ТІС" розповіла, як хобі допомагає організувати час.

Я так захопилася, що включилася в змагання з бабусею хрещениці: хто нав'яже для дівчинки більше класних речей. Останнє, що я для неї зв'язала, це величезний двометровий шарф, - Тетяна Серьогіна, начальник складу навалювальних вантажів "ТІС-КТ".

  Але діти ростуть дуже швидко. Виросли син і дочка Тетяни, подорослішала і хрещениця. І тут нова радість - дочка народила дівчинку, і у Тетяни з'явилася внучка. Ідеї полилися рікою, і вона знову взялася за спиці. Модні комплекти, шапки з вушками та снуди, зв'язані для онучки, два рази вигравали конкурси в інтернеті.
  Наймасштабніша робота Тетяни - в'язане пальто. На його створення пішло кілька місяців. А прямо зараз вона в'яже светр для дочки на осінь.

Я людина, яка захоплюється. Є ідея - я швидко загоряюся. А ще дуже люблю радувати дорогих мені людей. Дочка із задоволенням носить мої речі й одягає в них онучку. Це мене дуже надихає.

  У Тетяни є в'язальна мрія: подовжений в'язаний кардиган на осінь з візерунком "азіатська коса". Зараз майстриня підбирає нитки та готується піти в роботу з головою. Тетяна стежить за модою та дуже любить сервіс "Pinterest". Вона знаходить там цікаві схеми іноземних майстринь. Іноді в цих схемах складно розібратися - все англійською. Але завдяки своєму старанню, у неї це виходить.

Я сідаю, довго дивлюся, аби розуміти, як зроблена річ. Буває, що до кінця розбираюся вже в процесі, коли в'яжу. Зв'язала - розпустила, зв'язала - розпустила. І так багато разів, поки не отримаю ідеальний результат. Мої співробітниці дивуються, як у мене вистачає терпіння. А для мене це не проблема, коли є мета.

  У кожну модель Тетяна вносить свій елемент. Повністю чуже не повторює ніколи. Тетяна в'яже швидко. Наприклад, дитячу шапку може зв'язати за дві години. Кілька років тому ввійшли в моду хвилясті закручені шарфи, але ніхто не міг зрозуміти, як вони зроблені. Тетяну це зачепило. Вона вдалася, розібралася та зв'язала близько десятка для своїх співробітниць. Але грошей не брала. В'язала заради задоволення. В'язати на замовлення за гроші майстриня поки не готова.

Клієнт зараз дуже вимогливий, розпещений. Якщо йому щось не сподобається, треба буде переробляти. Я до цього не готова. Я в'яжу для дорогих мені людей, і вони мені за це вдячні. Я бачу захоплення в їхніх очах, емоції, любов. Це для мене важливіше за гроші.

  А зовсім скоро роботи Тетяни можна буде побачити в "Instagram". Дочка запропонувала створити сторінку та допомогти з наповненням і просуванням.
  В'язання для Тетяни - це також спосіб організувати свій час.Працювати, в'язати, жити: співробітниця "ТІС" розповіла, як хобі допомагає організувати час.

Коли я прийшла працювати в "ТІС", рік не брала спиці в руки. У мене був складний і напружений період. Трохи заспокоївшись, я зрозуміла, що у мене є час в обідні перерви, і почала в'язати кожен день по пів години. Такий графік виявився результативним. Мало-помалу виходили речі. Ось так я і налагодила своє життя.

  Процес в'язання добре впливає на імпульсивну майстриню, приносить спокій і зосередженість.

Від в'язання я отримую величезне задоволення. Ніколи не нервую, якщо щось не виходить. Напевно, тому, що для мене це відпочинок. Я відключаюся від всіх думок, від усього, що відбувається навколо. Це практично медитація.

  На роботі якось сказали Тетяні, що їй пора відкривати курси в'язання. Вона вважає, що час ще не настав.

Щоб вести курси, потрібно багато часу. На даний момент його у мене немає. Мені подобається робота в порту й займана посада. Прямо зараз я не готова проміняти справу свого життя ні на що інше.

  Таке рішення стає виправданим, якщо заглибитися в біографію Тетяни. Вона працює в портах вже майже 20 років. У листопаді 2017 року Тетяна Серьогіна отримала пропозицію від колишнього колеги спробувати свої сили у компанії "ТІС". Вона приїхала, все уважно оглянула й ось уже майже два роки працює начальником складу навалювальних вантажів.

Мені дуже подобається робочий процес. Відчувається міць і масштаб. Весь світ постає близьким і взаємопов'язаним. Наприклад, до нас приходить у вагонах керамічна глина, ми її приймаємо на територію складу, завантажуємо на судна й відправляємо до Італії й Іспанії. Там з неї виробляють сантехніку, плитку, посуд, які потім продаються в наших же магазинах. Також працюємо з таким дорогим вантажем, як ільменіт, який широко використовується у виробництві бойової техніки. А ще склад навалювальних вантажів "ТІС-КТ" приймає нікелеву руду, що прибуває на іноземних судах, для виправляння залізничним транспортом на Побузький феронікелевий завод. Номенклатура навалювальних вантажів змінюється, тому потрібно бути готовою до будь-яких робіт.

  Попри те що Тетяні доводиться їздити на роботу з Чорноморська в Южне та витрачати на дорогу дві години, її це не засмучує. Вона і тут знаходить користь.

В дорозі зазвичай не припиняється спілкування між співробітниками "ТІС-КТ". І, на щастя, в сучасному світі інтернет доступний майже всюди. Я намагаюся бути в курсі подій країни й світу: читаю новини, дивлюся фільми або, знову ж таки, переглядаю цікаві моделі для в'язання.

  За матеріалами "Наш ТІС" №7, липень 2019.

Друк
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
TOP