Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » "Достояние Одессы": пройшла церемонія нагородження за видатні результати в розвитку міста (фото)

"Достояние Одессы": пройшла церемонія нагородження за видатні результати в розвитку міста (фото)

"Достояние Одессы": пройшла церемонія нагородження за видатні результати в розвитку міста (фото)

  За словами авторки проєкту "Достояние Одессы", таке вшанування - це вдячність і визнання людей своєї справи, які в реаліях сьогодення є "неформатом". Але саме завдяки їм Одеса процвітає та залишається культурним центром України, столицею музики, освіти, бізнесу, спортивних досягнень та громадської діяльності."Достояние Одессы": пройшла церемонія нагородження за видатні результати в розвитку міста.Ірина Камінська, авторка проєкту "Достояние Одессы".

Я почала запрошувати сюди саме людей творчих, інтелектуальних, зі сфери освіти та культури. Це справді честь Одеси, гідність Одеси. І атмосфера в залі чарівна, тому що у них ментальність така. Це насправді еліта, - Ірина Камінська, авторка проєкту "Достояние Одессы".

  Талановиті одесити, які своїм успіхом та натхненням сприяють розвитку і процвітанню не лише Одеси, а й всього регіону, зібралися в цей вечір у залах Одеського літературного музею. Серед них і Герой України Валентин Симоненко, чий шлях нерозривно пов'язаний із розвитком та розбудовою Одеси у період з 1983 по 1992 роки.Валентин Симоненко, Герой України, міський голова Одеси у період 1983-1992 років.

Найголовніший ресурс в процесі розвитку міста - це енергія його жителів. Для того, щоб сконцентрувати таку енергію потрібні лідери. Тому такого роду проєкти дозволяють визначити, хто є лідером в тому чи іншому напрямку діяльності, - Валентин Симоненко, Герой України, міський голова Одеси у період 1983-1992 років.

"Достояние Одессы": пройшла церемонія нагородження за видатні результати в розвитку міста.  Проєкт "Достояние Одессы" зібрав очільників підприємств, громадських діячів, військових, журналістів, діячів культури та мистецтва, лікарів, педагогів, політиків, а також номінантів минулих років. Головне, що всі вони своїми результатами прославляють рідне місто.

Микола Мільчев, олімпійський чемпіон зі стендової стрільби, голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Одеській області.

Тут зустрілися цікаві люди - це ректори наших вищих навчальних закладів, яких знають у всьому світі, президенти федерацій, одна з них - Федерація скелелазіння. Наших альпіністів знають у всьому світі за високими результатами та досягненнями. Хіба це не честь та гідність? Я бажаю нашому славетному місту миру та процвітання, - Микола Мільчев, олімпійський чемпіон зі стендової стрільби, голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Одеській області.

  Бронзовою статуеткою, що символізує значні досягнення відмічено і грузинський культурний центр "Іверія", який гостинно відкрив свої двері на початку жовтня в Одесі на Фонтанській дорозі, 60. Задля цього вся грузинська діаспора подолала шлях довжиною у дев’ять років у співдружності однодумців і при підтримці ідейного натхненника появи цього центру, депутата Одеської обласної ради Олега Кутателадзе."Достояние Одессы": пройшла церемонія нагородження за видатні результати в розвитку міста.  Майже для двох з половиною тисяч грузин Одеса та Одеська область є другою Батьківщиною, тому не тільки культура, а й релігія стануть основою діяльності Центру. На його території вже чекає на освячення храм в ім'я Цариці Тамари. Для грузинської діаспори це знакова подія.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Одеса - багатонаціональне місто, тут мешкає понад 100 національностей. Кожну культуру потрібно підтримувати. Грузинський народ тісно пов’язаний з українським народом і я вдячний, що грузинський консул вже багато років веде активну роботу по згуртуванню грузин і робить все, щоб одесити бачили цю культуру. У нас є побратимські відносини з Батумі та з Кобулеті. Я переконаний, що це дуже важливо у сучасному світі, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Тепер у центрі "Іверія" не лише діти, а й дорослі будуть знайомитися з традиціями Грузії, вивчати мову, історію, музику та мистецтво. Одеса дуже схожа на Грузію, де багато національностей і конфесій живе в мирі та дружбі.Торніке Берекашвілі, консул Грузії в Одесі.

Такі заходи дають великий стимул для розвитку жителям Одеси й не тільки. Бути учасником номінації, значить - отримати пошану. Наш Центр вийшов на інший рівень - він дуже давно чекав на свій дах та будинок. Оскільки все це реалізувалося, ми вже перейшли на інший рівень, - Торніке Берекашвілі, консул Грузії в Одесі.

  Саме для того, щоб поширювати культуру, історію та духовність серед грузинської діаспори й було відкрито цей духовно-культурний центр. Раніше школа "Іверія" не мала постійного місцеперебування.Мегі Лахшиа, керівник грузинської недільної школи "Анна-Бана".

Щиро дякую від імені всієї грузинської діаспори нашому Консулу Торніке Берекашвілі, меценату Олегу Кутателадзе. Хочу ще подякувати дружині Консула Нініко Брегвадзе. Дуже дякую державі Україна, що дає таку можливість - не тільки грузини, але й інші етнічні групи тут відчувають себе дуже добре та живуть у мирі й злагоді, - Мегі Лахшиа, керівник грузинської недільної школи "Анна-Бана".

  За шість років існування проєкту "Достояние Одессы" його героями стали люди, на праці яких, як на плечах атлантів, покоїться розвиток, добробут та майбутнє Одеси. Саме завдяки їм місто не лише живе, а й розвивається.Тетяна Маркова, директор департаменту культури та туризму Одеської міської ради.

Це люди, які визначають культурний код нашого міста. Дуже відрадно, що таких людей шанують знову, їх значення знову підкреслюють і це дуже правильно, - Тетяна Маркова, директор департаменту культури та туризму Одеської міської ради.

Ігор Щупак, Заслужений працівник освіти України.

Мені дуже цікаво знаходитися тут у величному залі у чудовій Одесі. Тут я бачу справжню інтелігенцію - це представники багатьох професій і військові, є й гуманітарії. Всі разом вони створюють дивну атмосферу літературно-музичних раутів, які проводились колись. Завдяки такому організатору як Ірина Камінська тут продовжується і розвивається духовне та культурне життя, - Ігор Щупак, Заслужений працівник освіти України.

  Одеса впевнено крокує вже у третьому столітті від дня свого заснування. Головне, що її діти є честю та гідністю свого міста та держави у цілому, вогнем своєї душі вони висвітлюють завтрашній день для майбутніх поколінь.

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP