Архів
Березень 2024 (22)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України (фото)

У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України (фото)

У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України (фото)

  Цьогоріч традиційну конференцію "Дослідження та охорона птахів" Азово-Чорноморського регіону провели у селі Коблеве. Тут, на одній з баз відпочинку, зібралися орнітологи зі всієї України. Для багатьох це нагода привезти наукові доробки й зберегти позитивні емоції від спілкування з колегами до наступного року.У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України.Йосип Черничко, доктор біологічних наук, завідувач Азово-чорноморської станції Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України.

Наш колектив азово-чорноморської групи вміє збиратися кожного року, знаходити щось нове, заради чого варто приїхати, побачитися з друзями. Щороку хтось щось нове привозить. І для нас це дуже важливо. Наші колеги з Білорусі, Росії, Болгарії вважають, що таких колективів, як наш, немає більше. У них не виходило збиратися так, як в нас, майже 40 років поспіль. Найтриваліша робоча група була у Калінінградській області та проіснувала не більше 15 років, - Йосип Черничко, доктор біологічних наук, завідувач Азово-чорноморської станції Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України.

  Нарада-конференція, котру проводять безперервно 38 років, є своєрідним виміром того, наскільки важливим для орнітологів є вивчення життя птахів. Адже вони вивчають не лише популяцію чи міграцію, а й те, як на пернатих впливає довкілля та людський фактор.

  Наприклад, вплив вітряних станцій, одна з яких незабаром може з'явитися на березі Тилігулу.Олег Деркач, директор Регіонального ландшафтного парку "Тилігульський", Миколаївська область.

Орнітологи кажуть, що вітряки забирають життєвий простір у птахів. Під час міграцій є випадки зіткнення з лініями електропередач, птахи гинуть при зіткненні з вітряками. Вітроустановки приваблюють кажанів, вони сприймають їх за дерева і летять на них. І через це гинуть. Ми проводимо такі конференції, з одного боку, аби дізнатися, яких висновків дійшли орнітологи. А з іншого боку - ми проводимо такі наради, які б допомагали нам прийняти стратегічні рішення, - Олег Деркач, директор регіонального ландшафтного парку "Тилігульський", Миколаївська область.

У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України.  Саме вітряній енергетиці та її впливу на пернатих був присвячений другий день конференції. Окрім того, говорили й про Тилігульський лиман, адже тут, завдяки з’єднувальному каналу "Тилігул - Чорне море", вперше за багато років знову відродилося життя.Ігор Гержик, начальник науково-дослідницького відділу регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" з Одещини.

При низькому рівні води у нас гніздування колоніальних видів птахів, якими славився Тилігул, зупинилося. І у 2016-2017 роках це було критично, бо майже не було гніздування. У зв'язку з розчисткою з'єднувального каналу, лиман наповнився водою й у 2018 році різко збільшилася кількість гніздувань до 2 тисяч птахів. А у цьому році - понад 5 тисяч пернатих. Тобто повернулося колишнє багатство Тилігульського лиману, - Ігор Гержик, начальник науково-дослідницького відділу регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" з Одещини.

У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України.У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України.  А ще, подібні конференції можуть дати старт орнітологічному туризму на Тилігулі. Це успішна галузь туризму у багатьох європейських країнах та Сполучених Штатах. Завдяки йому можна дізнатися про біорізноманіття Одеського та Миколаївського регіонів, а також сприяти захисту довкілля.Тетяна Чичкалюк, голова правління ГО "Асоціація лідерів туристичного бізнесу" у Миколаївській області.

Це дуже важлива конференція. Я пишаюся тим, що обрали саме нашу територію, бо поруч знаходиться Тилігульський лиман. Улюблений для нас і одеситів. Хоча всі разом ми - єдина причорноморська родина. Ми раді, що 280 видів птахів обирають ці території, бо вони були визнані ООН, як важливі території для птахів. Ми за те, аби розвивався екологічний туризм. Ми за те, аби туризм розвивався як подорожі у всьому світі. В нас - цікава територія, - Тетяна Чичкалюк, голова правління ГО "Асоціація лідерів туристичного бізнесу" у Миколаївській області.

У Коблевому провели щорічну конференцію для орнітологів зі всієї України.  На доповідях та круглих столах робота не завершилася. Орнітологи й надалі продовжують досліджувати життя пернатих. А такі щорічні зустрічі стають гарною можливістю не лише побачити старих друзів-колег, а й розповісти про свої наукові здобутки.

Друк
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
Які заходи заплановані у Першотравневому будинку культури на 2024 рік (відео)12:00
14 бер
З робочим візитом Визирську громаду відвідала радниця голови Одеської РДА (фото)10:00
14 бер
До Визирської СТГ з робочим візитом завітали представники Міносвіти, Одеської ОВА та Одеської облради (фото)11:59
13 бер
У Першотравневому СБК підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:54
13 бер
Комунальники Визирської громади почали весняні роботи (відео)12:00
12 бер
У Першотравневому ліцеї провели заходи до дня народження Тараса Шевченка (фото)10:00
12 бер
У Визирському ЦНАПі відбудеться прийом громадян15:32
11 бер
У Визирській громаді почалися весняні роботи з благоустрою (фото)10:06
11 бер
Степанівка у живописі: В Одесі пройшла виставка «Пленери у старовинній садибі» (відео)12:00
08 бер
В Калинівському та Кордонському старостатах Визирської громади провели виїзний прийом громадян (фото)10:00
08 бер
Олександр Давиденко: у Визирській громаді оголосили день жалоби за загиблим воїном13:23
07 бер
В Одесі пройшла виставка картин з пейзажами Степанівки Визирської СТГ (фото)11:02
07 бер
Учні Першотравневого ліцею взяли участь у Всеукраїнському конкурсі з математики (фото)10:00
06 бер
Підбито підсумки громадського обговорення щодо перейменування села Першотравневе (фото)12:00
05 бер
У Визирці облаштовують пожежний майданчик (відео)10:00
05 бер
Як працює Доброславський відділ Одеського ОЦЗ (відео)12:00
04 бер
У селі Визирка побудували пожежний майданчик (фото)10:00
04 бер
У Визирській СТГ перевірили доступність соціальних послуг (фото)12:17
01 бер
У Доброславському відділі Одеського ОЦЗ можна отримати грант на розвиток власного бізнесу (фото)19:10
29 лют
Депутати Визирської сільради зібралися на позачерговій сесії (відео)17:00
29 лют
Першотравневий ліцей починає набір учнів до 1 класу15:00
29 лют
TOP