Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл (фото)

На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл (фото)

На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл (фото)

  Євгена Яценка у Южному знає, мабуть, кожен. За своє коротке життя він зумів зробити стільки, що не всяк подужає. До міста він з родиною переїхав у 1992 році. Саме Южне стало його трампліном у творчій кар'єрі. Він перемагав не на одному пісенному конкурсі, брав гран-прі. До речі, Євген - вихованець колективу "Перлини", яким керувала його мати Тетяна Петрівна. Та запам'ятається він сольним виконанням пісні "Маленький принц", котру спеціально для нього написали поетеса Наталія Чамлай та музикант Олександр Хворостянко. Це було у 1997 році, на його першому сольному концерті у Палаці культури "Дружба".На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.Наталія Чамлай, поетеса.

Він органічно злився з тією піснею. Він міг виконати цю роль, і це була б його роль, але, на жаль, не встиг. Це роль для юнака, але ж ніхто не знав… Тому виникла така ідея, оскільки буде звучати пісня, першим виконавцем якої був Женя, - "Маленький принц" - і інші пісні, написані мною й Олександром Хворостянком. Мюзикл якраз був написаний у 1997 році - дуже давно, це вже понад 20 років тому, - Наталія Чамлай, поетеса.

На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.  Після закінчення школи, а закінчив він четверту, імені Чорновола, у 2002 році Євген вступає до Краківської музичної академії. І вже під час навчання має там чималу популярність: його запрошують грати у мюзиклах та виставах.На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.  А через три роки Жені не стане. Життя обірвалося несподівано 26 травня 2005 року. Він показував татові, котрий приїхав на гостину, своє улюблене місце - "Скалки Твардовскего", поблизу Кракова. Гірна стежка забрала талановитого юнака, якому ще не було і 20 років.На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.Лариса Шегіда, керівник справами виконкому Южненської міської ради.

Ми були не тільки на місці його загибелі, ми були в консерваторії, де він навчався. Спілкувалися з його викладачами й чули ту оцінку, яку вони давали його таланту, можливостям, діапазону, який у нього був природній. Він мав такий талант. Його викладач сказав, що до Жені такого вихованця не було, а ось після Жені він не знав, чи буде ще колись у нього такий вихованець, - Лариса Шегіда, керівник справами виконкому Южненської міської ради.

  У рідній школі увіковічили пам'ять про нього. Облаштували сквер з роялем, янголами та маленьким принцом.На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.Олеся Чайківська, завуч з НВР школи ім. Чорновола.

Наш місцевий скульптор Віталій Квак виношував ідею створити скульптуру Маленького принца і він його зробив по-своєму. Цей хлопчик з обличчям старшої людини, глибокої, задуманої. У нас був образ дитячий, а скульптор побачив його глибоким та філософським. Тому ми вирішили скульптуру підняти трохи вище, аби він був над нами й ми хотіли до нього ніби дотягнутися, - Олеся Чайківська, завуч з НВР школи ім. Чорновола.

На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.  Місто повинно пам'ятати про тих, хто його прославляє. Мати Жені, Тетяна Петрівна, пережила його лише на 5 років. Серце матері не витримало. Але і її, і сина, сьогодні у місті пам'ятають. Бо такі таланти навіки вписані в його історії. Наразі у міськраді є ідея створити "Маленького принца" біля фонтанів.

Це не пам'ятник, це такий елемент благоустрою біля наших міських фонтанів, які у нас умовно називаються "Парад планет", зробити скульптуру саме у вигляді Маленького принца. Це буде неподалік від тих вікон, де Женя співав, де він навчався і де був клас у Тетяни Петрівни. Є така ідея, я думаю, що до цього прийде час. Вже є скульптор, який зробив макет, - Лариса Шегіда, керівник справами виконкому Южненської міської ради.

На честь южненського "маленького принца" Жені Яценка поставлять мюзикл.  16 листопада у міському музеї Южного відкриють експозицію, присвячену Жені Яценко. А 17 листопада, о 18 годині, на сцені Палацу культури "Дружба" відбудеться прем'єра мюзиклу "Повернення Маленького принца або День народження Перлинки".

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP