Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Сичавська сільрада прийняла рішення про приєднання сіл Сичавка та Кошари до Визирської громади (фото)

Сичавська сільрада прийняла рішення про приєднання сіл Сичавка та Кошари до Визирської громади (фото)

Сичавська сільрада прийняла рішення про приєднання сіл Сичавка та Кошари до Визирської громади (фото)

  2016 рік виявився непростим для жителів сіл Сичавської сільради. У процесі реалізації реформи децентралізації населення села розділилося на дві групи: тих, хто бажав об'єднатися з сусідніми селами у Визирську ОТГ і тих, кому було більше до вподоби приєднатися до міста Южне.
  В результаті проведеного опитування жителів села шляхом таємного голосування, яке відбулося 30 жовтня 2016 року, більшість голосів було віддано за приєднання Сичавки до сусідніх сіл. Охочих приєднається до міста Южне виявилося на 20% менше. Але від сесії до сесії хвилювання в селі не вщухали, і Сичавська сільрада у 2018 році прийняла рішення відтермінувати завершення процесу об'єднання.Сичавська сільрада прийняла рішення про приєднання сіл Сичавка та Кошари до Визирської громади.  Тим часом Визирська, Першотравнева та Любопільська сільради створили міцну й успішну ОТГ. Жителі Сичавки стали наполегливо питати керівництво села, чому Сичавка ще не об'єдналася з Визиркою, згідно з бажанням місцевих жителів. Останні пів року, кожен другий відвідувач сільради починав свою розмову з питання: "Коли ми приєднаємося до Визирки?".Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

18 жовтня цього року була сесія на якій ми прийняли рішення, що в нас знову буде проведене опитування за допомогою підписних листів. До 11 листопада ми його провели. Депутати йшли по своїх округах та опитували людей. 14 листопада було засідання виконкому, на якому ми розглянули всі ці листи. Було опитано 620 осіб, з них 586 були за приєднання до Визирки. Ми не очікували такого результату, люди просто розібралися в економіці цього питання. Нам Южне пропонує приходити й дивитися на їх фонтани, а люди хочуть фонтани у себе в селі, щоб і у нас були свої парки та зони відпочинку, - Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

  Керуючись вибором жителів, Сичавська сільрада на останній сесії ухвалила рішення про приєднання сіл Сичавка та Кошари до Визирської об'єднаної громади.

Ми довго йшли до рішення, яке ми сьогодні прийняли, про приєднання до Визирської громади. Своє рішення ми передаємо в Визирську ОТГ, щоб вони тепер на своїй сесії вирішили, приймають нас чи ні, - Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

  Таке рішення, можливо, буде прийняте вже на найближчий сесії Визирської сільради. Валерій Стоілакі поки поділився своїми враженнями про рішення сичавців.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

У нас було таке повідомлення, що на останній сесії депутати Сичавської сільради прийняли рішення про приєднання до Визирської ОТГ. Ми дуже любимо та поважаємо Сичавку. Часто буваємо у них на заходах та святах. Ми з дорогою душею хочемо працювати разом з Сичавкою та створювати інфраструктуру села й розвиватися разом, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

  Олег Кутателадзе, який свого часу ініціював об'єднання сіл навколо індустріально та економічно розвиненого центру - Визирки, впевнений в успішності об'єднання в розширеному складі.Олег Кутателадзе, депутат обласної ради.

Я вважаю, що це - дуже правильне рішення, економічно виважене. Спільними зусиллями ми зможемо зробити все, для того щоб і Сичавка, і Кошари стали європейськими селами. У нас буде такий союз сіл, де ми будемо з повагою ставитися до кожного села незалежно від того, велике воно чи маленьке. Ми повинні створювати умови, щоб люди в них жили по-європейськи, - Олег Кутателадзе, депутат обласної ради.

  Якщо рішення сесії Визирської сільради буде позитивним, економічне обґрунтування такого об'єднання повинна ще буде підтвердити Одеська облдержадміністрація.
  Раніше повідомлялося, що в Сичавці пройшов круглий стіл на тему об'єднання з Визирською ОТГ. З приводу актуального питання - чи варто селу об'єднуватися з Южним - висловилися жителі міста, свою думку висловив і депутат Верховної Ради України Степан Чернявський.

  19 листопада відбулася сесія Сичавської сільради, де було представлено листи, на яких мешканці села підписувалися "за" чи "проти" об'єднання з Визирською ОТГ.

Друк
Схожі новини:
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP