Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Потрібно наздоганяти втрачене: Які зміни чекають на села Визирської ОТГ? (фото)

Потрібно наздоганяти втрачене: Які зміни чекають на села Визирської ОТГ? (фото)

Потрібно наздоганяти втрачене: Які зміни чекають на села Визирської ОТГ? (фото)

  Жителі сіл колишніх сільрад - Першотравневої та Любопільської - швидше за всіх відчують, як поступово поліпшується життя в їх рідному населеному пункті після об'єднання до Визирської громади. В першу чергу, покращення відбудуться в соціальній сфері та в облагородженні об'єктів інфраструктури.

Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

Якщо брати бюджет розвитку, а це одна з основних статей на яку будуть виділятися бюджетні кошти, то у 2019 році в Любополі він становив 1 мільйон, зараз він становить 7,5 мільйона. У нас 7 мільйонів виділено на під'їзну дорогу до села, 1 мільйон на ремонт вуличного освітлення, 500 тисяч на ремонт площі біля Будинку культури та 3,9 мільйона виділено на ремонт загальноосвітньої школи, - Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

  На думку депутата районної ради Віталія Кутателадзе, важливою частиною благоустрою села Любопіль є не тільки ремонт в'їзної дороги, а й будівництво дитячого садка.

Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської райради.

Село Любопіль має дві великі проблеми: дорога, будівництво якої ми вже почали та дитячий сад. Відсутність дитячого дошкільного закладу негативно впливає на можливість жителів працювати, оскільки немає з ким залишити дітей, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської райради.

  Будівництво дитячого садка в Любополі планується на тому ж самому місці де він і був раніше, тільки стару, зруйновану будівлю демонтують, а нову зведуть з урахуванням сучасних вимог безпечного перебування дітей.

Там відповідно буде невелика кількість місць, адже Любопіль невелике село, але це буде новий сучасний дитсадок, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської райради.

  У селі Першотравневе планується завершити утеплення фасаду дитячого садка, провести капітальний ремонт дорожнього покриття на вулицях Гагаріна та Київській, модернізувати систему нічного освітлення центральної частини села. Також, передбачено ремонт фасаду Будинку культури. Виділено кошти для поліпшення інфраструктури інших сіл колишньої Першотравневої сільради.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради. 

Для села Порт виділено 3,2 мільйона гривень. На цю суму жителі села нехай самі вирішують, що їм необхідно зробити. Так само і в селі Зоря Труда: виділено близько 3 мільйонів гривень. Ми будемо робити дорогу, освітлення. Передбачено й кошти на Нову Вільшанку та Міщанку, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

  Можливості Визирської сільради в минулі роки були, звичайно, не такі як зараз, але цілком достатні, щоб навести лад у комунальному господарстві та створити гідний соціальний захист.   Матеріальна допомога, що надавалася Визирською сільрадою жителям, котрі потрапляли під програму "Милосердя в дії", була набагато більша, ніж в селах Першотравневої та Любопільської сільрад. Тому важливим завданням при формуванні бюджету об'єднаної громади було не знизити стандарти якості життя жителів Визирки, а зробити їх рівними для всіх, хто зареєстрований на території сіл Визирської ОТГ.

Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.

Були такі побоювання, що коли нас буде багато, нам менше виділятимуть коштів, а жителі Визирки від цього постраждають. Я скажу впевнено, що Визирці гірше не стане. Як раніше діяла програма "Милосердя в дії", так вона і буде діяти, тільки тепер ще й в інших селах громади. Це стосується й безкоштовного вивозу сміття. Всі ті пільги, які отримують жителі Визирки, враховані при формуванні бюджету з урахуванням всіх жителів громади, - Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.


  Депутатський корпус Визирської сільради підтримав й ті структурні проєкти, які були заплановані у центральній садибі в минулі роки. Всі вони враховані у плані соціально-економічного розвитку.

Пішохідний міст, дитячий сад та спортивний комплекс - все це буде будуватися, плюс ремонт дороги по вулиці Ново-Заградієвська, тротуарні доріжки по вулиці 51-ї Перекопської дивізії, капітальний ремонт вуличного освітлення по вулиці О. Ставніцера. Плануються роботи з проєктування балки, нашої майбутньої паркової зони, від вулиці Миру, до ставка №1. Так само ми розглядаємо берегоукріплення ставків №1 та №2 по вулиці Чорноморська з подальшим будівництвом набережної, - Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.

   У 2020 році у Визирці планується демонтаж недобудованого корпусу школи, який не тільки спотворює зовнішній вигляд села та заважає будівництву спортивного комплексу, а і є загрозою для життя тих, хто потрапляє на територію довгобуду. Всі, хто брав участь в процесі формування бюджету Визирської громади на 2020 рік, з гіркотою відзначали, що якби об'єднанню так сильно не заважали корупційні сили, а Визирська ОТГ була сформована 3-4 роки тому, рівень життя в населених пунктах був би набагато вище.

З 2015 року у нас йде об'єднання. Як ми винесли своє рішення п'ять років тому, так і чекали, поки об'єднувалися з Новими Білярями, потім без них, потім з Сичавкою, потім без неї та це все проходило з нашими засіданнями сесій та нашою згодою. За ці 4 роки багато вже можна було зробити, це згаяний час, - Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

  Шкодує й Тетяна Казак, депутат Визирської сільради від села Першотравневе, про марно витрачені роки, коли місцеві псевдо активісти наводили смуту та налаштовували жителів села проти об'єднання у Визирську ОТГ.

Тетяна Казак, директор Першотравневої школи, депутат Визирської сільради.

Звичайно ми шкодуємо про марно витрачені роки, до 2020 року ми могли зробити дуже багато й для освіти, й в комунальній сфері. Дороги були б вже асфальтовані, встановлено додаткове освітлення, побудовані дитячі майданчики та мініфутбольні поля. Зараз нам всім зрозуміло, що всі ці роки витрачені даремно, - Тетяна Казак, директор Першотравневої школи, депутат Визирської сільради.

  Педагоги хочуть підвищити рівень освіти дітей, медики - поліпшити діагностичну та лікувальну бази, а працівники комунальних служб хочуть привести до європейського стандарту всі дороги, інженерні мережі та комунікації.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Я хочу сказати, що за ці 4 роки ми дуже багато втратили. Якби навіть по 100 мільйонів ми вкладали, а це 400 мільйонів гривень, ми б вже зробили всі дороги, допомогли б школам та думали б сьогодні як басейни будувати, стадіони, прокладати каналізацію, а так ми повинні інші питання вирішувати. Коли до нас увійдуть ще 4 сільради, у нас буде бюджет приблизно 23 тисячі гривень на людину. Це абсолютний рекорд по країні, навіть серед міст, не скажу за даними Києва, але по інших містах точно ми рекордсмени. При цьому в нас залишаються величезні проблеми. Містам допомагала держава, там вже побудована вся інфраструктура, а нам все це належить ще робити, бо в нас буде територія, як три Одеси, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Розвивати таку громаду - завдання складне, але здійсненне. Тому стратегічний план розвитку даної території, на думку Олега Кутателадзе, повинен бути не менше, ніж на 10 років.

  За матеріалами телекомпанії "ТІС-ТВ".

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP