Архів
Квітень 2024 (42)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Коронавірус: Лиманський район та Визирська ОТГ готові до протидії епідемії (фото)

Коронавірус: Лиманський район та Визирська ОТГ готові до протидії епідемії (фото)

Коронавірус: Лиманський район та Визирська ОТГ готові до протидії епідемії (фото)

  Коронавірус - це не нове явище, запевняють фахівці. Дане інфекційне захворювання було зафіксовано ще у 1965 році, і зараз воно має близько 40 видів.

12% всіх гострих респіраторних вірусних інфекцій, то, що ми називаємо часто застудою - це коронавірусна інфекція, - Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".

  За його словами, за останні 20 років коронавірус проявлявся вже у різних змінених формах.

Така інфекція ще була у 2002-2003 роках, так званий, SARS. Це той же самий коронавірус. Він існував тоді і в Китаї, і тоді теж було заражене велика кількість людей, - Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".

  Потім у 2015 році різновид коронавірусу MERS охопив Південну Корею. Що ж стосується коронавірусу, який спалахнув в Китаї наприкінці грудня минулого року і сьогодні лякає весь світ - це мутований вірус, COVID-19, який має свої особливості.

Захворює людина з-за більшої контагиозности, ніж інші коронавіруси. Він швидше проникає в клітину і швидше проникає в нижні дихальні шляхи. І відразу ж викликає запалення легенів, яке більш небезпечно для життя, - Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".

Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".  Якщо говорити про клінічну картину коронавіруса COVID-19, то слід звертати увагу на симптоми.

При гострій респіраторної вірусної інфекції частіше виникає нежить, так званий, риніт. Сильні слизові виділення з носа. В цьому випадку нежиті немає підвищується температура на початку до невеликих чисел 37,5-37,8. Потім виникає температура понад 38 і відразу ж з'являється сухий кашель і за ним слід пневмонія, - Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".

  Фахівець розповів і про необхідні запобіжні заходи.

В першу чергу не треба сіяти паніку. Вірус досить великий, він навіть через елементарну маску тришарову маску, які продаються в аптеках проникає не дуже добре. Друге, він при високих температурах нестійкий у зовнішньому середовищі, - Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".

  Звичайно, основні запобіжні заходи полягають у профілактиці. Тому фахівці нагадують про елементарні дії, які необхідно застосовувати не тільки в пандемічний період, а й щодня. Ретельно мити руки після вулиці, проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення. Що ж стосується людей, які повернулися з подорожей, особливо з країн, де були зафіксовані випадки захворювання коронавірусом, треба вживати такі заходи.

Якщо він був у тій зоні, де є пацієнти, то це ізоляція. Ізоляція - це 14 днів він повинен перебувати вдома, бажано не виходити й не контактувати з оточенням. Якщо у нього з'явилися перші симптоми навіть ГРВІ, з'явилася слабкість, потрібно звернутися в приймальне відділення лікарні. Попередній перегляд сімейного лікаря телефоном, що у нього з'явилися такі-то симптоми, він йому відразу ж повідомить як далі поводитися, - Віктор Старикович, заступник директора з медичної частини КНП "Лиманська центральна районна лікарня".

  Також зазначимо, що Лиманська центральна районна лікарня оснащена усіма необхідними засобами захисту, медикаментами для лікування коронавірусу, а також підготовлені спеціальні палати для ізоляції пацієнтів, хворих на цю інфекцією, якщо вони з'являться. Днями в Україні вже було оголошено карантин, у зв'язку з чим у Визирській об'єднаній територіальній громаді створили оперативний штаб. За результатами першого засідання, учасники визначили першочергові завдання і подальший маршрут дій. Це те, що залежить від влади, але й від населення теж багато залежить.Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Саме головне, щоб люди не нагнітали таку паніку. Зараз показують по телевізору, що люди скуповують продукти. Не треба цього робити. Йде стабільний процес боротьби з проблемою. Ми пережили вже пташиний грип, свинячий, ще якійсь. Ми це пройшли. І я думаю, що цей коронавірус, треба дочекатись тепла, настане тепло і він можливо пропаде, - Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

  У зв'язку з оголошенням карантину, прийнято рішення закрити школи та дитячі садки.Олександр Степаненко, директор Любопільського НВК І-ІІ ступенів Визирської сільради.

Ми перейшли на дистанційне навчання. Ми ще на минулому карантині відпрацювали таку систему. Продовжується навчальний процес і зараз, я їхав сюди, кожен вчитель сидить над тим матеріалом, який йому потрібно дати й спілкується з дітьми. Зараз в телефонному режимі та в онлайні, доступ в мережі - це дуже зручно, - Олександр Степаненко, директор Любопільського НВК І-ІІ ступенів Визирської сільради.

  Тому, ще раз нагадуємо, що нам всім потрібно утримуватися від розповсюдження невірогідної інформації та чуток, не нагнітати паніку і зважено, дотримуючись профілактичних заходів, пройти цей складний період разом.

Авторка: Стелла Дюар.

Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
TOP