Архів
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Безпека праці-2020: які новації заплановані на ТІСі після карантину

Безпека праці-2020: які новації заплановані на ТІСі після карантину

Безпека праці-2020: які новації заплановані на ТІСі після карантину

  Розпочатий рік передбачав для терміналів ТІС бути не тільки періодом нових рекордів і зростання вантажообігу, а й особливої ​​уваги до безпеки праці та взагалі перебування людини на території підприємств. Карантин вніс свої корективи, поставивши на перше місце епідеміологічну безпеку. Однак частина запланованих заходів співзвучні й карантинним діям.

  За оцінками світових експертів, 80% інцидентів на виробництві - не обов'язково зловмисні дії персоналу. Найчастіше у людини не вистачає знань або досвіду, він недостатньо забезпечений засобами захисту, на небезпечних локаціях немає попереджень. Тому у 2020 році дирекція з охорони праці запланувала більше уваги приділити роботі з персоналом ТІС.

При прийманні на роботу і в рамках щорічних перевірок будуть перевірятися не тільки теоретичні знання співробітників за допомогою тестування на комп'ютері, але і практичні навички на спеціально обладнаних робочих місцях. Ми придбали спеціальний стенд, на якому можна перевірити, наприклад, вміння вибракувати стропи. Там запропоновані варіанти строп з дефектами, стандартні вузли. Така візуалізація дуже важлива: один раз побачивши на стенді, співробітник зможе виявити дефекти й на практиці. Ми розраховуємо, що такий підхід допоможе знизити кількість позаштатних ситуацій на виробництві, - Олександр Невмержицький, заст. гендиректора з охорони праці ТІС.

  Наразі під словосполученням "індивідуальні засоби захисту" всі розуміють маски, рукавички, деззасоби. Але на ТІСі виявлено й іншу, стандартна проблема - "літня". У спеку на виробництві висока температура. І співробітники знімають жилети з сигнальним маркуванням, залишаючись в футболках невидимими без сигнального захисту. Це може стати причиною інциденту і навіть трагедії. В цьому році, попри втручання пандемії, проблему вирішать: розроблять і виготовлять футболки зі сітловідбивальними жовтими стрічками, нарукавні пов'язки для сигналістів, інші атрибути одягу, які допоможуть в розпізнаванні людини на виробництві.  Безпека руху - особлива тема. Торік зросли транспортні потоки по всьому підприємству, особливо на КТ. Ще одним сигналом став випадок 8 січня, коли автобус, що доставляв робітників на Нікопольський феросплавний завод, потрапив в аварію, і 37 осіб отримали важкі травми. Тому вирішено приділити підвищену увагу перевезенні людей. Минулого року на ТІСі була створена комісія, яка обстежила транспортні засоби перевізника на безпеку, внесені корективи в політику підприємства, одним з пунктів стало обов'язкове використання ременів безпеки. Рух транспорту на терміналах - це також потенційна зона ризику. За словами Олександра Невмержицького, є два основних потоків. Перший - учасники технологічного і трудового процесу. Це співробітники ТІС, з ними проводиться робота, вони знають територію. Але більшу частину, другий потік, складають транспортні засоби експедиторів. Люди губляться, особливо вперше потрапивши на термінали.

  Того року була проведена велика робота по візуалізації блоків, смуг руху. Розроблено варіанти світлових підказок, розмітки. Збільшиться число схем, дорожніх знаків, особливо у напрямку до 6-го КПП. Встановлено обмеження швидкості та загальновідомі впізнавані знаки державного зразка. Крім того, дирекція з охорони праці вводить пам'ятки з правилами перебування на підприємстві. Так, обов'язковим є наявність в кабіні жовтої жилетки зі світловими відбивачами або заборона на перебування на території підприємства в нетверезому стані. До кожного водієві може підійти представник оперативної служби охорони праці та провести алкотестування. І це регулярно відбувається.Олександр Невмержицький, заст. гендиректора з охорони праці ТІС.

Щоб водії не ставили питань на кшталт "Яке маєте право?", "На якій підставі?", ми внесли цей пункт в пам'ятку. При відмові водія пройти тест або виявлення алкоголю вже відпрацьована схема дій. Про цей інцидент повідомляють диспетчеру, водія знімають з лінії. Повторний допуск на лінію - тільки з довідкою з медпункту. Це підвищує загальний рівень дисципліни та знижує ризики травматизму й ДТП, - Олександр Невмержицький, заст. гендиректора з охорони праці ТІС.

  На вугільному терміналі свої проблеми. Минулого року, в ході оцінки пересипних станцій, представники дирекції з охорони праці виявили значні ризики, які могли спричинити серйозні наслідки. Керівництво виділило кошти, і були оперативно проведені капітальні роботи, ліквідовані загрози. Зараз у дирекції нове завдання - провести обстеження вагоноперекидачів. Є ініціативи по установці додаткових огорож, зміни конструкцій, додатковому освітленню. Всі ці питання вирішуються з максимальною оперативністю разом з операційним директором Сергієм Бабкіним.

  Оцінюючи загальну ситуацію з охорони праці в ТІС, заступник генерального директора констатує, що багатьом керівникам підрозділів не вистачає навичок і знань з управління ризиками. З 2014 року підприємство переходить на систему нормативного регулювання управління ризиками. Дирекція з охорони праці до цього процесу була активно залучена, але ось керівники виробничих підрозділів не були приєднані. Тому після карантину для них заплановані лекції, семінари, в тому числі із залученням сторонніх організацій, які допоможуть підвищити рівень компетенцій керівників в управлінні ризиками.

  За матеріалами газети "Наш TIS" №1 від січня 2020 року.

Друк
Схожі новини:
На сесії Визирської сільради обговорювали перейменування Першотравневого (фото)12:00
29 бер
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
TOP