Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » "За" Визирську ОТГ: мешканці Лиманського району рекомендують об'єднання з Визирською громадою (фото)

"За" Визирську ОТГ: мешканці Лиманського району рекомендують об'єднання з Визирською громадою (фото)

"За" Визирську ОТГ: мешканці Лиманського району рекомендують об'єднання з Визирською громадою (фото)

  До Визирської ОТГ вже входять, власне, сама Визирка, як центр ОТГ, Першотравневе та Любопіль, а також ті села, що були підпорядковані цим населеним пунктам.

  Нині формування громади не закінчилося. Бажання приєднатися до Визирської ОТГ виявила ще низка населених пунктів Лиманського району. Серед них: Дмитрівка, Калинівка, Кордон та Сичавка. В кожній з сільрад проводилися сходи та обговорення за участі їх мешканців.

Наталя Обоянова, фельдшер села Калинівка.

Об'єднання з Визирською громадою - це дуже велика перспектива для нашого села, великі можливості для розвитку. Я працюю у ФАПі майже 10 років, в мене є, з чим порівняти. Я скажу так: наша матеріальна база покращиться, в нас є прекрасний лиман, туризм тут буде розвиватися, завдячуючи Визирці, яка простягає руку допомоги нашому селу. Я чула, що буде збережена й школа, а в мене двоє діточок навчаються у нашому НВК, - Наталя Обоянова, фельдшер села Калинівка.

Олександр, місцевий житель села Калинівка.

Далеко за межі села я практично не виїжджаю, працюю на своїй ділянці, я одноосібник, по телевізору бачив та чув які йдуть розмови про громади. Було б непогано, - Олександр, місцевий житель села Калинівка.

  Свою думку щодо позитивного впливу на життя свого села у разі приєднання до Визирської ОТГ висловив голова Калинівської сільської ради Микола Ткаченко.

Микола Ткаченко, Калинівський сільський голова.

Наше майбутнє - це туризм. Без розвитку інфраструктури його розвиток неможливий. За останні 10 років, оті, що я очолюю раду, таких масштабних проєктів не має. Якщо брати до уваги дороги нашої сільської ради, то проїхати можна лише до села Калинівки. З економічно спроможною Визирською громадою село Калинівка зможе побудувати підїздну дорогу до перлини нашого краю - Тилігульського лиману, зробити набережну та встановити межі села, адже раніше на всі ці заходи коштів сільської ради та дотацій з районного бюджету не вистачало, - Микола Ткаченко, Калинівський сільський голова.

  Перспективи у приєднанні до Визирської ОТГ вбачають і жителі села Кордон.

У нас, у клубі був концерт. Виступали з Визирки, казали про приєднання. Ми не проти. Визирка багатша, ніж наше село. Ми всі не проти, - Ольга, жителька села Кордон.

Єлизавета, жителька села Кордон.

Я працюю соціальним робітником. Допомогу нам надають та приїжджають постійно Олег Джумберович Кутателадзе та Віталій Олегович. Хлопців наших, що були в АТО вітають, маємо надію, що буде у нас і дорога. Автобус може буде частіше ходити. Я вважаю, що буде краще. Ми ходили збирали підписи, всі люди тільки "за" Визирку, - Єлизавета, жителька села Кордон.

  У селі Пшонянове сподіваються, що приєднання до Визирської ОТГ допоможе розв'язати питання газифікації села.

Побачимо, може дорогу тут зроблять, може газ у село проведуть. У сільську раду запрошували депутати, розповідали. Бачите наші проблеми, доріг немає, газу не має, люди дрова палять. Казали, буде легше, а там побачимо, - Роман Деніс, житель с. Пшонянове.

  У Дмитрівці теж сподіваються на перспективу транспортного сполучення з іншими населеними пунктами у разі об'єднання з Визирською ОТГ.

Світлана, жителька села Дмитрівка.

Я працюю у місцевому дитячому садку. Ми всі обговорюємо перспективи приєднання. Будемо йти лише у Визирську громаду. Адже вважаємо, що вони потужні, а хочеться йти до кращого. Маємо надію, що буде ходити транспорт, що буде сполучення з містом, з Доброславом. Бо зараз ходить три рази на тиждень маршрутка і все. Виїхати неможливо, якщо не своїм транспортом. Можливо, зроблять дорогу, допоможуть школі, дитсадку, - Світлана, жителька села Дмитрівка.

Раїса, жителька села Дмитрівка.

Я працюю у місцевому дитячому садку. Ми всі обговорюємо перспективи приєднання. Будемо йти лише у Визирську громаду. Адже вважаємо, що вони потужні, а хочеться йти до кращого. Маємо надію, що буде ходити транспорт, що буде сполучення з містом, з Доброславом. Бо зараз ходить три рази на тиждень маршрутка і все. Виїхати неможливо, якщо не своїм транспортом. Може зроблять дорогу, допоможуть школі, дитсадку, - Раїса, жителька села Дмитрівка.

  У Сичавці, через близьке розташування з Южним думки місцевих жителів різняться.

Світлана, жителька Сичавки.

Моя особиста думка: мені здається, що до міста ближче треба. Там лікарня, мене цікавить лише лікарня, бо я хворію. А так…одні люди кажуть - до Визирки, а я б до міста йшла, - Світлана, жителька Сичавки.

  Інший мешканець Сичавки налаштований у протилежному напрямку.

Олександр, житель Сичавки.

А що Южне нам дало? Дорогу? - Скільки живу тут, дороги нормальної немає. Ви самі бачите. Я вважаю, що буде краще з Визирською ОТГ, аж ніяк не гірше, - Олександр, житель Сичавки.

  Підбиваючи підсумки дослідження, свою думку щодо перспектив тих населених пунктів, що вирішили приєднатися до Визирської ОТГ та про те що їх очікує у майбутньому висловив депутат Лиманської районної ради:

У першу чергу жителі цих сіл отримають реальну можливість покращити умови та саме місце, де вони проживають, шляхом бюджетних коштів, які має Визирська ОТГ завдяки активній діяльності портово-промислового комплексу, та підприємств, розташованих поруч у вигляді податкових надходжень, а також прямих інвесторських або спонсорських коштів, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Ті кошти, що потраплятимуть у бюджет ОТГ, витрачатимуть лише на першочергові потреби людей у кожному окремому селі. Тобто на розв'язання проблем освітлення, водопроводу та доріг, далі створення нових або підтримка чинних соціальних об’єктів, шкіл, дитячих садків, того, без чого неможливе нормальне життя.Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

З'явилася така можливість, коли ми можемо концентрувати ті кошти на певних діях, на відбудові необхідних об’єктів соціальної інфраструктури та тому, до чого можна доторкнутися вже тут та зараз. Ці плани оголошуються, бюджетуються, приймаються безпосередньо депутатами - жителями цих населених пунктів та реалізуються, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Віталій Кутателадзе впевнений, що всі населені пункти у складі Визирської громади потрібно розвивати до такого економічного та інфраструктурного рівня, щоб місцеві жителі й гадки не мали, аби покинути своє село, та й щоб мешканці інших населених пунктів мріяли приїхати щоб жити та працювати тут.

Автор: Сергій Бяков.

Друк
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP