Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Мешканці Сичавки вийшли на мітинг в знак протесту (фото)

Мешканці Сичавки вийшли на мітинг в знак протесту (фото)

Мешканці Сичавки вийшли на мітинг в знак протесту (фото)

  У 2019 році, після чергового опитування жителів Сичавки, на сесії сільської ради депутати Сичавки проголосували за приєднання до Визирської ОТГ, яка своєю чергою також прийняла необхідне з цього приводу рішення. Після чого усі документи було відправлено до вищих інстанцій. Але днями Кабінет Міністрів України затвердив варіант перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад Одеської області, згідно з яким село Сичавка має війти до складу Южненської міської ОТГ. Таке рішення Кабміну обурило сичавців і підштовхнуло їх перейти до активних дій. Попри погані погодні умови, понад 60 жителів села вийшли на мітинг в знак протесту, що центральна влада намагається, на думку сичавців, повернутися до їх вибору спиною.

Василь Бабіч, житель с. Сичавка.

Ми відстоюємо насамперед основний пункт – це добровільність об’єднання громад. Закон про децентралізацію в плані добровільності ніхто не відміняв. Те що був прийнятий закон про адміністративні центри територіальних громад, на який вони нібито зараз обперлися й утворили ось цю міську громаду - один закон не скасовує іншого, - Василь Бабіч, житель с. Сичавка.

Коли утворилася Визирська територіальна громада окремо, ми вже приймали рішення про приєднання до тієї громади. Теж були проведені громадські слухання, були зібрані підписи, які показали, що народ в більшості за Визирську громаду. Знову-таки це було прийнято рішення про приєднання, по-моєму, в грудні 2019 року, ще до виходу цього закону. Закон зворотної сили не має, вірно? - Василь Бабіч, житель с. Сичавка

Порушена воля людей. Я вважаю, що губернатор і Кабмін перевищили свої повноваження, - Василь Бабіч, житель с. Сичавка.

  Раніше жителі Сичавки зверталися до Одеської обласної державної адміністрації й отримали наступну відповідь:

Валентина Ободовська, депутат Сичавської сільської ради.

За перспективним планом обласної адміністрації Сичавська сільська рада входила до Визирської громади, - Валентина Ободовська, депутат Сичавської сільської ради.

Тут люди не підуть, поки не приїде губернатор і не дасть нам пояснення, як це так вийшло. Виходить, ми що телята якісь, куди повели, туди й підемо, так виходить? - Валентина Ободовська, депутат Сичавської сільської ради.

  Ми поспілкувалися з мітингувальниками, які нам висловили свою точку зору щодо можливого об'єднання з містом Южне.

Надія Любка, жителька с.Сичавка.

Ми ніколи не чекали, що рішення було зовсім проти громади. До чого тоді, як кажуть ігри всі в демократію. До чого все це? Ми дуже розчаровані, - Надія Любка, жителька с.Сичавка.
Ми дуже добре відносились до южненців. Вони тут жили в нас на квартирах. Ми раді, що таке місто рядом, ми проти них нічого не маємо. Розумієте? Але змішувати село і місто, це як воду й олію. Розумієте, воно не змішується. У нас зовсім інші питання. Ось Визирка нам чомусь близька, тому що у них земля, у них однакові проблеми, як і в нас. Село, дороги, світло, врожай тощо. Забезпеченість людей роботою так само. І нам вони близькі, і ми бачимо, що вони все правильно роблять. І нам є підтримка кожен раз - і лікарня, і школа, і дитячий садок, і все буквально, - Надія Любка, жителька с.Сичавка.

Тетяна Невмержицька, жителька села Сичавка.

Ми вирішили приєднатися до Визирки, щоб стати самодостатньою громадою. Тому що, якщо нас Южний забере до себе нам буде "кранти", як то кажуть. Южному треба земля, я говорила і буду говорить. Люди їм не потрібні, - Тетяна Невмержицька, жителька села Сичавка.

Ми народилися тут у селі, це наше. Ми вийшли звідси. І батьки наші тут жили. І віддати це? Нас розірвуть. Нас не будуть питати, що нам потрібно. Будуть робити що їм завгодно. Тут будуть жити наші діти й нам потім буде дуже соромно, що ми не відстояли наше село і воно розвалиться, - Тетяна Невмержицька, жителька села Сичавка.

Мілана Артемонівна, жителька села Сичавка.

Село повинно процвітати, як що нас з'єднають з містом це вже не буде село. Село повинно приєднатися до села. Щоб люди мали свої землі, щоб люди господарювали на них, щоб вони щось вирощували й своїм дітям залишали. А ми в місто можемо і так піти погуляти, і вони хай приходять. Ми не проти людей, і проти Южного нічого не маємо, - Мілана Артемонівна, жителька села Сичавка.

  Також, сичавці дуже переживають за свої інфраструктурні об'єкти. А саме - школу, дитячий садочок, Будинок культури, амбулаторію тощо.

Тетяна Бабіч, жителька села Сичавка.

В нас закриють школу. Южний сказав: "В нас своїх 4 школи, ваша нам не потрібна". Куди подіти вчителів? Не всі батьки можуть собі дозволити возити дітей до школи у Южне. Неможливо те. Люди йдуть о 06:30-7:00 годині на роботу. Як дитину відвезти, якщо вона маленька? Це просто нереально, розумієте? - Тетяна Бабіч, жителька села Сичавка.

Тетяна Сайчина, жителька села Сичавка.

Наше село тільки зараз, коли нова влада прийшла, новий голова, почало освітлення робити та дороги. А тепер, що, весь наш бюджет піде у Южне? - Тетяна Сайчина, жителька села Сичавка.

І що наш депутат зробить, якщо він буде наш депутат? Він нічого проти 30 не зробить. За 40 років Южне нічого доброго нам не зробило, - Тетяна Бабіч, жителька села Сичавка.

Ольга Сотник, жителька села Сичавка.

Чому сюди прийшла? Відстояти свою думку. Я за приєднання до Визирської ОТГ, я вважаю, що якщо ми будемо все-таки однією ОТГ, то село Сичавка буде розвиватися в хорошу сторону. Чомусь всі хвилюються на даний час про Южне, про те, що Южному потрібно розвиватися. Тобто Южне повинен розвиватися, а ми повинні стояти на одному місці. Навіщо нам ходити кудись і у когось щось просити, якщо ми можемо зробити все у своєму селі, правильно? - Ольга Сотник, жителька села Сичавка.

  Під час акції під’їхали й декілька опонентів мітингувальникам, які радіють за об’єднання з містом Южне, вони почали дуже емоційно доказувати свою точку зору.

  Через деякий час, сичавці вирішили виїхати на трасу біля села Кошари, сподіваючись, що може там на них звернуть увагу. Пробувши там близько години, мітингувальники прийняли рішення поїхати до Одеської обласної державної адміністрації для зустрічі з губернатором Максимом Куцим.

Авторка: Стелла Дюар.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP