Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Олег Кутателадзе: "Рішення Кабміну може погіршити ситуацію як в Сичавці, так і в Южному" (фото)

Олег Кутателадзе: "Рішення Кабміну може погіршити ситуацію як в Сичавці, так і в Южному" (фото)

Олег Кутателадзе: "Рішення Кабміну може погіршити ситуацію як в Сичавці, так і в Южному" (фото)

  В Конституції України закріплено принцип народовладдя, і закон про децентралізацію говорить про добровільне об'єднання громад. Крім того, Одеська ОДА тричі подавала до Києва план, де Сичавка повинна була бути з Визиркою, а Южне - з Новими Білярами. В останню хвилину, можливо, через чиєсь втручання, в нього внесли зміни, всупереч думкам багатьох жителів Сичавки.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської облради.

Прийняте Кабміном рішення, на мій погляд, не зовсім відповідає законодавству, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської облради.

  Він нагадав про те, як розвивалося Южне і його містоутворювальні підприємства з самого початку.

Свого часу, при всій моїй повазі до міста Южного, його засновники забрали частину земель у Сичавки й побудували там селище. На території Нових Біларів побудували Припортовий завод, безумовно, дуже потрібний і важливий для економіки. Але, якщо вже вирішили тут будувати, потрібно було спочатку рівномірно освоювати всі території Сичавки, Нових Біларів, можливо, частини Визирки, створюючи на їх базі місто Южне. І розвивати його разом з прилеглими селами. Цього зроблено не було. Вийшло так, що взяли частину цілого, її розвивали, а все інше потроху вмирало. Це несправедливо, і люди бачать, що у них щось забрали, а натомість нічого не дали. Різного роду заїжджі експерти, останнім часом, домовилися до того, що у цих сіл і зовсім не повинно бути своєї економіки. На мій погляд, це дуже дивна, якщо не сказати, примітивна, "печерна" позиція, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської облради.

  За словами депутата, він пам'ятає ті часи, коли Визирка була фінансово малоспроможним селом, але, з початком впровадження реформи децентралізації на місцях, у цього села з'явився бюджет, розвинулась його економіка, що вже приносить очевидні результати. До Визирської громади приєднуються нові села, які, впевнений Олег Кутателадзе, чекає добре майбутнє. Але головне, на чому наголосив депутат, у цієї громади сформувався актив, що складається з місцевих жителів - людей справи, вони вже взяли на себе відповідальність за майбутнє ОТГ. Тому що, без цього основного елементу нового формату громадянського суспільства, ефективне місцеве самоврядування в принципі неможливо.

Я вважаю, що помилка сталася колосальна. Мені дуже шкода, що реальні інтереси жителів Сичавки виявилися не важливими для окремих столичних чиновників. Наприклад, в Сичавку потрібно вкласти мінімум 1,2 млрд гривень, а по-хорошому - до 2 млрд інвестицій в розвиток всієї інфраструктури, щоб гарантувати їй серйозні перспективи як для туристично-рекреаційної зони. Там потрібно зробити каналізаційні стоки, водовідведення, провести воду. Щоб вона стала сучасним курортом, потрібно зробити дороги, збільшити та упорядкувати пляж. Хто цим буде займатися, якщо навіть дорогу від Южного до міського кладовища, розташованого в Сичавці, ніхто досі не зміг зробити. Визирська сільрада прийняла рішення про виділення грошей на створення помпової станції в Сичавці, а зараз, коли їй не дають увійти до складу Визирської громади, ОТГ вже не зможе ці гроші туди направити, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської облради.

  Як вважає депутат обласної ради, від такого рішення КМУ буде гірше, і населенню Сичавки, і населенню Южного, тому що місто додає собі територію, яку тепер йому потрібно розвивати, вкладаючи в неї значні кошти зі свого бюджету.

Я шанобливо ставлюся як до мешканців Сичавки (це мій виборчий округ), так і до жителів Южного, як мінімум тому, що в нашій компанії працює понад 650 співробітників, які проживають в Южному. Це рішення, на мій погляд, южненцям не на благо. Час покаже і все розставить на свої місця. Вважаю, що Кабмін вирішив неправильно, не прислухавшись до думки людей, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської облради.

  Нагадаємо, що опитування населення в різній формі, з питання до кого приєднуватися Сичавці, проводилися у 2016-му і 2019 рр. Обидва рази більшість жителів висловилося "за" об'єднання саме з Визирською громадою.

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP