Архів
Травень 2024 (11)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » Незабаром села Красносільської ОТГ набудуть актуальних генпланів (фото)

Незабаром села Красносільської ОТГ набудуть актуальних генпланів (фото)

Незабаром села Красносільської ОТГ набудуть актуальних генпланів (фото)

  Генеральним планом є документ, який регулює містобудівну діяльність у кожному населеному пункті. Це також розвиток, планування, забудова та використання землі у селах. Генпланом визначаються межі та функціональне призначення земельних ділянок, розраховується площа житлової та виробничої забудови, передбачається інженерна та соціальна інфраструктура, необхідна для функціонування та розвитку населених пунктів. Важко переоцінити значення наявності генеральних планів для залучення інвесторів. Створення цього містобудівного документа коштує чимало. Тому невеликі села з обмеженим бюджетом нового генплану часто не мають. З такою ситуацією зіткнулося керівництво Красносільської ОТГ, до складу якої входить 14 сіл.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

Сьогодні йде обговорення генеральних планів сіл Переможне та Корсунці. Так само є генеральний план у сіл Іванове та Красносілка, але вони вимагають актуалізації. Йде до завершення розробка генплану Нової Кубанки. У тих селах, які до нас приєдналися від Павлинської сільради, є генеральні плани, але вони дуже старі, тож потрібно їх робити заново.

  На початку січня у Красносільській сільраді відбулися громадські слухання проєктів генеральних планів сіл Корсунці та Переможного та звіту про їх стратегічну та екологічну оцінку. Документацію презентували розробники, фахівці компанії «Містобудівельник». Генплани передбачають різнобічний розвиток населених пунктів, у тому числі будівництво об'єктів соціальної інфраструктури. Як каже Марина Архірій, Корсунці дуже забудовані, там передбачено будівництво школи, дитячого садка. Найважливіше те, що біля Корсунців заплановано будівництво автомагістралі для об'їзду міста Одеса. Село Переможне менш забудовано, там є де розвернутися. Село це маленьке, але його площа збільшується. Там багато заплановано, наприклад, виробничі потужності, птахофабрика. Бо самі жителі просили створити в селі виробництво для отримання робочих місць. Після затвердження генплану тут буде будуватися нова школа, дитячий сад, стадіон.

  Важливою частиною заходу стало саме обговорення проєкту генплану, щоб жителі Переможного та Корсунців могли безпосередньо поставити свої запитання розробникам.

Олександр Тефтул, інженер-конструктор ТОВ «Містобудівельник».

Олександр Тефтул, інженер-конструктор ТОВ «Містобудівельник»

Питання ставили про власні земельні ділянки, про каналізаційні очисні споруди, тому що це дуже важливе питання для села. Ми розповіли, що в проєкті це передбачено, і питання відпало. Так само було питання про вивезення сміття. У проєкті передбачено вивезення сміття за Нову Кубанку, всі ці питання ми врахували, тож люди задоволені.

  На громадських слуханнях у Красносільській сільраді присутнім було презентовано і проєкт будівництва ділянки автомагістралі, яка має направити потік автотранспорту в об'їзд міста Одеса. Служба автодоріг області оголосила відкриті торги на проєктування об'їзної дороги міста Одеса на ділянці від автомобільної траси М-05 до автодороги М-14. На торгах перемогу здобула компанія ДП «Укрдіпродор», яка і робить проєкт. Фахівці компанії ДП «Укрдіпродор» розробили чотири варіанти проєкту майбутньої траси, яка бере початок у селі Корсунці та завершується недалеко від села Олександрівка. Важливим є те, що всі варіанти не передбачають будівництво чотирьохсмугового автобану через ці населені пункти, а тільки за їх межами, відповідно до сучасних норм будівництва.

Павло Майбородюк, директор ДП «Укрдіпродор».

Павло Майбородюк, директор ДП «Укрдіпродор»

Для того, щоб надати інформацію якісно, ми працювали чотири місяці. Ми провели техніко-економічні, гідрологічні, геологічні, геодезичні дослідження. Ми зустрічалися з екологами, які працюють над рекреацією Куяльницького лиману, з обласною екологічною службою. Ті варіанти, які були запропоновані раніше з будівництва цієї ділянки дороги, не були лояльні до лиману. Ми запропонували замість будівництва чотирьохкілометрового мосту через Куяльницький лиман, пройти 1,5 кілометра узбережжям. Крім дороги, плануємо запроєктувати велосипедну та пішохідну доріжки, які будуть йти вздовж лиману та зроблять цей водний об'єкт ще більш туристично привабливим. Ми передбачили технічні засоби, які повністю захищатимуть Куяльницький лиман від дороги, щоб її не було видно. Це земляні споруди, зелені насадження, тому люди, які будуть відпочивати на узбережжі водойми, не бачитимуть та не відчуватимуть автомобілів на новій дорозі.

  Фахівці профільного інституту мають надати висновок оцінки впливу на довкілля даного проєкту, розповідає розробник. Істотним фактором для розробників виявилися завершення реформи децентралізації та зміна районів. Щоб не проходити двічі процедури, що передбачені законом для розробки цих проєктів, фахівці інституту чекали на завершення місцевих виборів та в перший робочий день 2021 року продовжили роботу, провівши громадські слухання з жителями сіл Красносільської ОТГ. Далі вони працюватимуть з дозвільною документацією, щоб вона була оформлена належним чином.

  Будівництво об'їзної дороги не було передбачене у проєкті генерального плану села Корсунці, розповідає Олександр Тефтул. Тому, якщо буде затверджений проєкт дороги через село Корсунці, потрібно буде й проєкт генерального плану переробити. Але жителі на ці перспективи погоджуються.

Андрій  Дзвонарьов, житель села Корсунці.

Андрій Дзвонарьов, житель села Корсунці

Об'їзна дорога, яка зараз йде вздовж Куяльницького лиману, сильно завантажена автотранспортом. У ранковий та вечірній час затори, так що в'їхати та виїхати з Корсунців складно. Той варіант, який дешевший, він не підходить з екологічних норм, у більш коштовного проєкту теж є свої мінуси. Сьогодні було попереднє обговорення, подивимося, що скажуть люди.

  Планується обговорення цих проєктів з односельцями з підключенням можливостей соціальних мереж, розповідає Андрій Дзвонарьов. Якщо жителі швидко визначаться з одним із проєктів будівництва об'їзної дороги, розробники до червня цього року готові завершити проєктування. Понад два місяці знадобитися, щоб через систему «Прозоро» провести аукціон, визначитися з підрядником на будівництво та почати роботи. В середньому, на проведення дорожніх робіт такого обсягу необхідно два роки. Відкриття даної ділянки дороги прибере транзитний транспорт, який перетинає Одесу, та розділить потоки автотранспорту. В результаті реальна швидкість руху автомобілів в ранкові та вечірні години тут зможе підвищитися до 90 км на годину.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
У Визирці вдруге провели екоакцію з зариблення ставка13:07
08 тра
Учні з Визирської громади готуються до ІІ етапу «Джури» (фото)11:51
08 тра
У закладах освіти Визирської СТГ школярі готуються до обласного етапу змагань «Джури» (відео)12:43
07 тра
Освітяни Визирської громади зустрілися з адміністрацією Одеської національної наукової бібліотеки (фото)10:00
07 тра
Працівники культури Визирської громади провели толоки біля БК та бібліотек (фото)14:53
06 тра
Валерій Стоілакі привітав мешканців Визирської СТГ зі святом Великодня10:00
05 тра
Віталій Кутателадзе привітав мешканців Визирської громади з Великоднем09:00
05 тра
У Першотравневому провели військово-патріотичний захід для школярів (відео)10:44
03 тра
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
TOP