Архів
Березень 2024 (22)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Які результати приніс 2021-й рік для Дмитрівського старостинського округу Визирської ОТГ

Які результати приніс 2021-й рік для Дмитрівського старостинського округу Визирської ОТГ

Які результати приніс 2021-й рік для Дмитрівського старостинського округу Визирської ОТГ

  2021-рік для Дмитрівського старостинського округу Визирської ОТГ видався дуже насиченим на конструктивні події, адже деякі відновлювальні заходи почалися ще до безпосереднього приєднання до великої та спроможної громади. Після об’єднання почався стрімкий розвиток. Як розповів староста Дмитрівського старостинського округу Володимир Жердецький, коли нинішнє керівництво громади вело консультації та зустрічі з місцевими жителями, постійно наголошувалося на тому, що після входження до складу Визирської ОТГ соціальні заклади будуть збережені.

Володимир Жердецький, староста Дмитрівського старостинського округу.

Володимир Жердецький, староста Дмитрівського старостинського округу

На зустрічі з виборцями нині чинний голова взяв зобов’язання, як і просили виборці, зберегти всю соціальну сферу, яка є сьогодні, а також зайнятись питаннями доброустрою.

  Отже, протягом 2021-го року був зроблений капітальний ремонт у Дмитрівській гімназії. Найболючішою проблемою був дах, який протікав. Почали з того, що замінили старий шифер на новий металопрофіль. Обробили всі дерев’яні перекриття речовиною, яка захищатиме його від пожежі. Крім того, проведено утеплення приміщень навчального закладу, яким, до речі, вже понад 100 років. Ці заходи дозволять також заощадити витрати на теплоносії. Зроблено косметичний ремонт класних кімнат. Ще одним дуже важливим кроком для успішної роботи Дмитрівської гімназії став початок капітального ремонту харчоблоку. Про його актуальність докладніше розповіла керівниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради Валентина Харламбова.

Валентина Харламбова, керівниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

Валентина Харламбова, керівниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради

Індикатором якості освіти є й матеріально-технічна складова. Сьогодні ремонт харчоблоку Дмитрівської гімназії є тією складовою, де починається якість освіти. Основні роботи там доводяться до ладу: це вентиляція, вигрібні ями (каналізація), приміщення до цього раніше не було пристосовано. Маємо надію, що з початку бюджетного року діти вже будуть там харчуватися — у нових та комфортних умовах. Наступною задачею буде — обладнання цього харчоблоку сучасним й естетичним оформленням приміщень.

  Варто зазначити, що харчуватися тут будуть вихованці дитячого садочку, діти пільгової категорії, учні 1-4-х класів. Робити це будуть позмінно, щоб усім було зручно. Приведення харчоблоку до сучасних стандартів — це продовження того великого обсягу робіт, які були заплановані й розпочалися після приєднання до Визирської громади. Перед початком нового навчального року 2021-2022 був зданий майданчик перед входом у заклад, постелено тротуарну плитку та встановлено лавочки. Зараз у місцевій школі навчається 70 дітей, дитячий садочок відвідують 22 вихованці.

Надія Мандєва, в. о. директора Дмитрівської гімназії.

Надія Мандєва, в. о. директора Дмитрівської гімназії

Дуже багато уваги приділяється нашому закладу з боку Визирської сільської ради й особисто з боку голови Валерія Стоілакі, він не обминає увагою наші села, нашу гімназію. Завжди, коли буває тут, заходить, цікавиться що і як тут відбувається. Приділяє увагу не словами, а й ділами. Цьогоріч велику роботу провели з протипожежного захисту, встановили таке обладнання, яке спрацьовує у разі небезпеки, щоб ми почули сигнал й змогли б своєчасно вивести дітей.

  Щодо інших заходів з доброустрою в Дмитрівці та Бутівці, доповів староста Володимир Жердецький.

Володимир Жердецький, староста Дмитрівського старостинського округу

Покладено асфальт у провулках Шкільний і Центральний. Їх освітлено, майже всю вулицю Шкільну по Дмитрівці також освітлено. По Бутівці — освітлено дві вулиці повністю — Садову й Шкільну.

  Завдяки рішенню сесії Визирської сільради у Дмитрівському старостинському окрузі було затверджено штатні одиниці працівників комунального підприємства «Визирське джерело». Нині тут вже працює вісім осіб, одні з них забезпечують водопостачання населення, тобто контролюють якісну роботу систем подачі води, у разі виникнення поривів, ремонтують їх. Інші працівники наводять порядок на території населених пунктів округу: на дитячих майданчиках, автозупинках, проводять висадку дерев та квітів, а також покіс бур’янів. Як зазначив староста Дмитрівського старостинського округу Володимир Жердецький, завдяки приєднанню до Визирської громади, всі працівники комунального підприємства й старостату вчасно та в повному обсязі отримують заробітну плату. Квитанції за комунальні послуги жителі отримують в адміністративній будівлі. Про свої обов’язки розповіла касирка КП «Визирське джерело» у Дмитрівському старостинському окрузі Лілія Пташник.

Лілія Пташник, касирка КП «Визирське джерело».

Лілія Пташник, касирка КП «Визирське джерело»

У мої обов’язки входить прийняття коштів від населення за водопостачання, також я оформляю договори, реєструю лічильники, які є в людей, тобто веду контроль.

  Працює у Дмитрівському старостаті й діловодка Валентина Приходько, яка відповідає за вихідну та вхідну документацію. Вона ж надає необхідні довідки всіх видів, відповідає за військовий облік, паспортний стіл, готує документацію для виконання програми «Милосердя в дії» та інше. До речі, жителів Дмитрівського старостинського округу, тих, хто дійсно потребує уваги з боку громади, не обділяють увагою представники благодійного фонду імені Олексія Ставніцера. Надається допомога у вигляді продуктових наборів. Зроблено багато, проте ще більше хочеться втілити планів в наступному році, про це каже Визирський сільський голова Валерій Стоілакі та згадує про підсумки.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Було перше завдання — зробити школу. І як утворилася громада, ми почали робити школу. Зробили дах, утеплили фасад, зробили шпаклівку, зробили попереду школи майданчик з плитки, встановили лавочки.

Також ми зробили асфальтне покриття по центральній вулиці у Дмитрівці, зробили освітлення з початку вулиці й аж до сільради. Ми хочемо відремонтувати ФАП і зробити дорогу на вулиці шкільній.

  Як зазначив староста Володимир Жердецький у 2022 му році від імені жителів округу він буде звертатися до депутатського корпусу та керівництва Визирської сільради, аби вони звернули увагу на можливість капітального ремонту дороги, яка поєднує Дмитрівку з Бутівкою. Розв’язувати питання опалення у місцевому Будинку культури (зробити його електричним або газовим), відбудови огорожі на кладовищі, а також заміни електромереж по вулиці Молодіжній.

  Нагадаємо, що Визирський сільський голова Валерій Стоілакі розповів про проведені роботи на території Визирської ОТГ за 2021 рік та плани на наступний рік.

Автор: Сергій Бяков.

Друк
Схожі новини:
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
Які заходи заплановані у Першотравневому будинку культури на 2024 рік (відео)12:00
14 бер
З робочим візитом Визирську громаду відвідала радниця голови Одеської РДА (фото)10:00
14 бер
До Визирської СТГ з робочим візитом завітали представники Міносвіти, Одеської ОВА та Одеської облради (фото)11:59
13 бер
У Першотравневому СБК підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:54
13 бер
Комунальники Визирської громади почали весняні роботи (відео)12:00
12 бер
У Першотравневому ліцеї провели заходи до дня народження Тараса Шевченка (фото)10:00
12 бер
У Визирському ЦНАПі відбудеться прийом громадян15:32
11 бер
У Визирській громаді почалися весняні роботи з благоустрою (фото)10:06
11 бер
Степанівка у живописі: В Одесі пройшла виставка «Пленери у старовинній садибі» (відео)12:00
08 бер
В Калинівському та Кордонському старостатах Визирської громади провели виїзний прийом громадян (фото)10:00
08 бер
Олександр Давиденко: у Визирській громаді оголосили день жалоби за загиблим воїном13:23
07 бер
В Одесі пройшла виставка картин з пейзажами Степанівки Визирської СТГ (фото)11:02
07 бер
Учні Першотравневого ліцею взяли участь у Всеукраїнському конкурсі з математики (фото)10:00
06 бер
Підбито підсумки громадського обговорення щодо перейменування села Першотравневе (фото)12:00
05 бер
У Визирці облаштовують пожежний майданчик (відео)10:00
05 бер
Як працює Доброславський відділ Одеського ОЦЗ (відео)12:00
04 бер
У селі Визирка побудували пожежний майданчик (фото)10:00
04 бер
У Визирській СТГ перевірили доступність соціальних послуг (фото)12:17
01 бер
У Доброславському відділі Одеського ОЦЗ можна отримати грант на розвиток власного бізнесу (фото)19:10
29 лют
Депутати Визирської сільради зібралися на позачерговій сесії (відео)17:00
29 лют
Першотравневий ліцей починає набір учнів до 1 класу15:00
29 лют
TOP