Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » У Першотравневому Визирської ОТГ за 2021 рік було проведено велику роботу з доброустрою

У Першотравневому Визирської ОТГ за 2021 рік було проведено велику роботу з доброустрою

У Першотравневому Визирської ОТГ за 2021 рік було проведено велику роботу з доброустрою

  Першотравневе є центральним селом Першотравневого старостинського округу Визирської громади. Крім того, це найбільший за площею та кількістю жителів пункт всієї сільради, тут проживає понад 4 тисячі осіб. Все це накладає певне навантаження на інфраструктуру села. Тому після об'єднання у Визирську ОТГ, коли з’явилися необхідні бюджетні ресурси, тут відразу почали наводити лад у питаннях доброустрою. 2020-2021 роки були найбільш насиченими за останні кілька десятиліть у питаннях будівництва та ремонту доріг. Торік у Першотравневому були заасфальтовані вулиці: Одеська, Комарова, Перемоги, Стребкова, Щепоткіна. Завдяки перевиконанню сільського бюджету минулого року вдалося заасфальтувати провулок Зелений, про який неодноразово нагадували мешканці села, розповідає староста Василь Хміленко.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Ця дорога веде до кладовища та автобусної зупинки, тому люди неодноразово просили зробити там асфальтове покриття і цього року ми все зробили.

  Частина провулку Зелений не має проїзної дороги. Тут розташований дитячий майданчик і знаходиться зелена зона. Тому є плани на майбутнє, розповів Визирський сільський голова Валерій Стоілакі.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Ми вирішили, що цього року доведемо асфальтове покриття до дитячого майданчика, а наступного року побудуємо там тротуарну доріжку. І люди з вулиці Учительської зможуть цією доріжкою виходити до асфальтового покриття і там йти вже до траси на автобус.

  На дорогах Першотравневого було здійснено як капітальне будівництво покриття, так і його поточний ремонт. На думку старости Василя Хміленка, важливим є те, що всі дороги будуються з урахуванням державних стандартів, що є запорукою їх довговічності.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Там мінімізована ручна праця. Йде асфальтоукладач, на якому задається висота покриття і він ставить таку кількість асфальту, яка розрахована проєктом.

  Місцеві депутати сільради від «Команди розвитку» щоразу нагадують керівництву громади, які ще вулиці необхідно впорядкувати на їхньому окрузі. І ця співпраця приносить певний результат, діліться майбутніми проєктами депутат Сергій Булишкін.

Сергій Булишкін, представник депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради.

Сергій Булишкін, представник депутатської групи «Команда розвитку» Визирської сільради

Асфальтування ділянки дороги вулиці Фурмана та капітальний ремонт дороги вулиці Набережної. Там сьогодні не те що у дощ не можна проїхати, а й просто пройти.

  Також в селі триває будівництво пішохідних доріжок, встановлені «лежачі поліцейські», нанесена дорожня розмітка. У 2021 році в Першотравневому з’явилося ще більше освітлених у нічний час вулиць, що робить життя в селі комфортним та безпечним, радіє староста Василь Хміленко.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Найлегше сказати, які у нас вулиці залишилися без капітального ремонту вуличного освітлення. У нас практично скрізь відбулася заміна ліній електропередач і встановлені нові LED-ліхтарі, які економні та довговічні.

  Доброустрій вулиць радує простих мешканців села, які вже не уявляють як жили раніше без усіх цих благ цивілізації.

Володимир, житель Першотравневого.

Володимир, житель Першотравневого

Освітлення зробили сучасне і скрізь, майже на всіх вулицях дороги. Та все окультурили, на цивілізацію схоже.

Світлана, жителька Першотравневого.

Світлана, жителька Першотравневого

Дороги всі зробили, ввечері йдеш — світло горить, все змінилося на краще.

  У Першотравневому знаходиться опорний навчальний заклад Визирської громади. У Першотравневому ліцеї навчаються діти з усіх семи сіл старостата. Виконання всеукраїнської шкільної програми «Здорове харчування» відділ освіти сільради розпочав із капітального ремонту харчоблоку та їдальні із заміною всього обладнання, сантехніки та меблів. В закладі проведено високошвидкісний інтернет, що дозволить якісно навчати дітей у період карантинних обмежень. Також в освітньому закладі провели реконструкцію системи опалення, розповідає староста Василь Хміленко.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Було замінено на нові труби, радіатори, газові котли. Стара система опалення працювала тут понад 30 років. Останнім часом були часті прориви труб. Тому вирішили всі комунікації та обладнання замінити на нове.

  У 2021 році приділено велику увагу облаштуванню Першотравневого дошкільного закладу. Тут завершили утеплення та капітальний ремонт фасаду будівлі, ремонт покрівлі. Провели озеленення території.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

У деяких групах було проведено ремонти. Старе асфальтове покриття замінили на тротуарну плитку, щоб дітям було зручніше бігати. Наступного року ми плануємо будувати там дитячі майданчики.

  Площа біля Будинку культури у селі Першотравневе завжди була місцем тяжіння для відпочинку на свіжому повітрі та проведення заходів різного рівня. Тому капітальний ремонт фасаду будівлі, встановлення нових склопакетів та облаштування парадного ґанку з урахуванням сучасних вимог доступності став важливим етапом у завершенні облаштування центральної площі в цілому, розповідає Василь Хміленко.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Він будувався у 70-х роках і там не проводили ремонтів. Тому було прийнято рішення зробити все якісно та надовго. Паралельно йде робота з встановлення системи опалення у технічних приміщеннях, танцювальних класах.

  У будівлі Першотравневого будинку культури знаходиться великий спортивний зал, який у 2021 році також був капітально відремонтований.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу

Там буде постелено спеціальне покриття, щоб нашим спортсменам було зручно тренуватися. В нас їх багато. Тут тренується волейбольна команда, яка грає за першість району та області.

  У Першотравневому у 2021 році було додатково під'єднано 30 нових камер відеоспостереження, що має ще більш сприяти безпеці мешканців. Тут чимало зусиль покладено для озеленення населеного пункту. Посаджено близько 200 павловній, 100 кленів, 300 акацій, 120 саджанців берізок. Дерева були придбані не лише коштом сільської ради, а також за допомогою від ТОВ «Агропівдень-1». На алеях центральної частини села та вздовж дороги біля школи та дитячого садка у 2021 році були висаджені ялівці та туї, декоративні квіти однорічники.

  Важливою частиною заходів щодо доброустрою Першотравневого стало створення зони відпочинку у парку Дунаєва. Раніше ця частина села більше нагадувала лісосмугу. Тепер тут розбито алеї, побудовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий ігровий комплекс та спортивний майданчик, лавки та урни. Жителі села отримали чудовий куточок для відпочинку, де можуть із користю для здоров’я проводити час люди будь-якого віку.

  У 2021 році село Першотравневе взяло участь у конкурсі «Найкращий сільський населений пункт з доброустрою в Одеській області» та отримало грошовий приз за друге місце.

  Нагадаємо, що у Кордонському старостинському окрузі Визирської ОТГ цей 2021 рік, завдяки плідній роботі місцевої влади, депутатського корпусу, фермерам та представникам підприємств, пройшов вдало.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP