Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Заступник голови Одеської ОДА відвідав заклади освіти Визирської громади (фото)

Заступник голови Одеської ОДА відвідав заклади освіти Визирської громади (фото)

Заступник голови Одеської ОДА відвідав заклади освіти Визирської громади (фото)

  Спочатку ліцей у Визирці, а потім відвідування опорного закладу громади — Першотравневого ліцею. Окремий привід для гордості — тир, який відродили з небуття, завдяки проведенню в ньому капітального ремонту, вже зараз цей спортивний об’єкт є одним з найкращих в Одеському регіоні. Тепер надія на вихованців ліцею — у цьому комплексі вони зможуть краще готуватись до патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), щоб привозити у громаду виключно призові місця. Екскурсію для гостей провів інструктор зі стрільби Олександр Суворов.

Олександр Суворов, інструктор зі стрільби

Вже інспектори були, необхідно, щоб вони засвідчили, що нами виконані всі вимоги, що є кімната зберігання зброї за Наказом № 622 і поставити тир на державну охорону, сигналізацію ДСО.

  Із зацікавленістю Сергій Підгайний оглянув зони мішеней, зовнішнього і внутрішнього кулеперехвату та подякував за виконаний чималий обсяг робіт.

  За останні роки у Першотравневому ліцеї сталося багато змін, тут проведено чималий обсяг ремонтних робіт — відкрито стадіон з гумовим покриттям, створено хаб, впевнено крокує НУШ, відкрито один з кращих у регіоні Інклюзивно-ресурсних центрів, проведено ремонт даху, інженерних мереж: систем водопостачання, опалення, створено новий сучасний харчоблок та їдальню.

Тетяна Казак, директорка опорного закладу громади «Першотравневий ліцей».

Тетяна Казак, директорка опорного закладу громади «Першотравневий ліцей»

Мармитів для підігріву у нас вистачає, все у нас є. Оснащення дуже сучасне, все, що потрібно за санітарними нормами. Вентиляція дуже добре працює, бо раніше на всю школу було чутно, що на харчоблоці готують.

  Якісне, гаряче збалансоване харчування дітей та виконання стандартів HACCP — це окрема дуже важлива тема у житті кожного сучасного опорного закладу. Та саме у Визирській громаді ставлення до здоров’я дітей максимально відображено у реальних діях: тут 240 учнів початкової школи плюс 18 дітей пільгових категорій забезпечені гарячим харчуванням.

Тетяна Казак, директорка опорного закладу громади «Першотравневий ліцей»

Не всі громади годують учнів початкової школи. А в нашій громаді 240 дітей початкової школи безкоштовно забезпечені комплексними обідами — це супи, борщі, каші, м’ясо, фрукти, соки, йогурти.

  Зі свого боку заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Підгайний поставив запитання про те, чи можливо найближчим часом забезпечити гарячим харчуванням усіх 730 учнів Першотравневого ліцею.

Тетяна Казак, директорка опорного закладу громади «Першотравневий ліцей»

В мене дуже багато звернень від батьків, щоб діти могли скуштувати комплексний обід. Буфети в нас вже не працюють. Найближчим часом ми це питання  вирішимо.

  Стосовно організації профільної освіти на базі Першотравневого ліцею, його директорка розповіла, що у будівлі школи є дуже великі підвальні приміщення, котрі потребують капітального ремонту. Надалі їх можна буде оснастити обладнанням, щоб зробити там сучасні майстерні.

Тетяна Казак, директорка опорного закладу громади «Першотравневий ліцей»

Ми плануємо вводити профільну освіту і в нас великі плани саме на ці приміщення. Підприємство ТІС хоче укласти договір, щоб проводити таке навчання, бо немає робочих спеціальностей — токарів, слюсарів.

  Гості відвідали інклюзивно-ресурсний центр, який є одним з кращих в Одеському регіоні. Жодна сучасна громада не може існувати без розвитку спорту. У ліцеї Першотравневого наразі триває ремонт спортивної зали.

Тетяна Казак, директорка опорного закладу громади «Першотравневий ліцей»

З 1986 року ця підлога не мінялася, опалення ми тут поміняли, у нас 2 спортивних зали, але нам їх не вистачає, бо в нас 32 класи. Секції додаткові нам потрібні, бо в нас опорний заклад. Хоча у нас для початкової школи є ігрові кімнати. Але вони для ігор, а не для спортивних занять.

  Депутат Одеської обласної ради Олег Кутателадзе вважає, що реалізувати все заплановане можливо лише при підтримці бюджетів різних рівнів.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради

Ми дивилися опорний заклад «Першотравневий ліцей», де вже зроблений харчоблок. Але є тут й великий проєкт на 125 млн гривень. Самостійно його реалізувати неможливо. Громада зможе дати лише 30% для його завершення. Потрібно співфінансування, його реалізація забезпечить умови для створення соціальної інфраструктури громади.

  Така важлива робота потребує підтримки, вважає заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Підгайний.

Сергій Підгайний, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.

Сергій Підгайний, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації

Зараз знаходимось у школі, яку необхідно реконструювати. Проєкт готовий — будемо його подавати на державне фінансування, обласне і звісно — місцеве. Хочу побажати, щоб надалі рухалися в тому ж напрямку, більше напрацьовували проєктів. Це всіх громад стосується, бо не всі були готові. Але за цей рік ми допрацюємо і все буде гаразд.

  Четверта частина будівлі дитячого садочку «Сонечко» у Першотравневому ще чекає на проведення ремонту. Створення тут додаткових груп, спортивної зали та оновлення харчоблоку допомогли б зробити цей комплекс ще більш сучасним. Підсумками зустрічі з заступником голови Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Підгайним та обходу найважливіших об’єктів соціальної інфраструктури, поділився Визирський сільський голова Валерій Стоілакі.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Ми відвідали наш заклад дошкільної освіти «Сонечко». Сергій Підгайний сказав надати всі документи й він надішле проєктантів, щоб вони зробили проєкт по їдальні дитячого садка. Йому школа Визирська теж сподобалася і зараз взагалі стоїть питання по школах та дитячих садках щодо оновлення харчоблоків. Він дав доручення терміново робити проєкти, бо це питання актуальне та важливе.

  А ще великого перетворення чекає Першотравневий будинок культури. Тут вже у кілька етапів зроблено ремонт фасаду, замінено вікна, облаштовано площу перед будівлею. Зараз тут тривають ремонтні роботи у всіх приміщеннях.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради

Ми зараз показували клуб, який маємо завершити. Голова обласної ради теж обіцяв долучитися до цього проєкту — це буде гордість Визирської громади.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Будинок культури заступник голови ОДА також відвідав. Йому сподобався цей об'єкт і те, що ми там зараз робимо ремонт спортивної зали, яка буде вже третьою у селі. Він звернув увагу, що зал має бути оснащений душовими та роздягальнями. Ми зараз попрацюємо над цим питанням, щоб все вирішити.

  Нагадаємо, під час візиту до Визирської ОТГ заступника голови Одеської обласної адміністрації Сергія Підгайного та депутата Одеської обласної ради Олега Кутателадзе обговорили важливі питання.

Авторка: Ганна Валанцевич.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP