Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » Засідання Ради регіонального розвитку Одеської області
30 лис 2018, 12:00 Новини

Засідання Ради регіонального розвитку Одеської області

Засідання  Ради регіонального розвитку Одеської області

29 листопада у концерт-холі ТЦ «Сади Перемоги»  відбулося засідання Ради регіонального розвитку Одеській області

У заході взяли участь голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов та голови РДА та ОТГ, депутати усіх рівнів від нашого регіону.

На засіданні обговорювалися результати діяльності районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Одеської області у 2017-2018-му роках, а також перспективи на 2019-2021-ий роки. Про це повідомив Максим Степанов.

 

«Всі ми знаємо, що на території окремих областей, у тому числі і в Одеській області введено воєнний стан. Мені здається, що саме в такий час, ми маємо продемонструвати єдність, дати меседж людям о тому, що Україна не тільки успішно захищається, а ще й розвивається».

Великі підприємства, що працюють на території Одеської області, показали успішні результати. Про це у своїй доповіді розповів голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

«Хочу відзначити, що за результатами моніторингу за перше півріччя Одеська область посіла друге місце за економічною ефективністю. На початок року обсяг прямих інвестицій в Одеську область склав 1,2 млрд. доларів. Сьогодні на різних етапах реалізації інвестиційних проектів ця сума складає 2 млрд. доларів. Дуже приємно, що завдяки цьому розвиваються різні галузі промисловості. Прикладом може стати будівництво терміналу MV Cargo, спільним з підприємством Cargill, будівництво олійноекстракційних заводів, об'єктів альтернативної енергетики, тільки вітряні електростанції, підписані в меморандумі, почали працювати на 520 млн. євро, це в трьох районах нашої області. Деякі потужності вже введені у експлуатацію. Іноземні інвестори вірять в те, що в нашу країну можна спокійно вкладати кошти. Завдяки успіху цих проектів, вже створено, щонайменш, три тисячі робочих місць».

Після висвітлення успіху цих компаній, Максим Степанов розповів про програму підтримки малого та середнього бізнесу.

«Я хочу нагадати, що в нашій області вже другий рік, працює програма часткової компенсації відсотків за кредитами, програма підтримки малого та середнього бізнесу. Хочу сказати слова великої вдячності депутатам обласної ради, які підтримали цю програму. В цьому році 20 бізнес-проектів стали успішними на загальну суму в 50 млн. гривень. Впевнений в тому, що ми продовжимо цю програму і надалі. В наступному році, ми запускаємо роботу Центру підтримки експорту. Ця структура буде надавати практичну допомогу нашим компаніям щодо пошуку збуту на зовнішніх ринках, щодо оформлення всіх необхідних документів».

Голова Одеської обласної державної адміністрації визначив наступний, дуже важливий напрям – медицину та надання медичної допомоги на селі.

«Ми всі хочемо почуватися захищеними. Коли з нами щось трапляється, ми маємо чітко знати, що ми забезпечені якісним наданням медичної допомоги. Наведу приклад, ми повністю ліквідували чергу на проведення нирково-замісної терапії – «чергу за життям». Надалі ми будемо зменшувати час прибуття швидкої допомоги, розвивати проекти, котрі стосуються надання сучасної медичної допомоги. Один з найважливіших проектів - це медицина на селі. Незалежно від місця проживання, людина повинна отримувати якісну медичну допомогу. Ми вже відкрили відділення медичної допомоги в декількох районах. В усіх 26 районах повинні бути відкритті такі відділення, це дуже важливий проект. В усіх повинен бути єдиний цивілізований стандарт. Зараз триває будівництво 29 амбулаторій, а також закупається 29 машин спецтранспорту для обслуговування мешканців сіл».

 Окремо Максим Степанов розповів про проект «Телемедицина». Багато експертів розповідали, що це зовсім не потрібно. Однак за особистими спостереженнями, за рахунок телемедицини врятовано життя багатьох людей.

Найбільш яскраві успіхи за рік продемонстрував Лиманський район, про це розповів голова райдержадміністрації Василь Приймак.

 

«За 2017-2018-й роки, порівняно з 2016-им роком, зведений бюджет Лиманського району, додатково отримав 200 млн. гривень. Крім того, до суми в 200 млн, 110 млн – це додаткові надходження до районного бюджету. Протягом трьох років, ми збільшили рівень заробітної плати. На сьогодні, орендна плата за сільськогосподарські землі державно-комунальної власності складає 10%».

Серед наймасштабніших проектів Лиманського району, та Одеської області в цілому, Василь Приймак виділив будівництво MV Cargo, спільно з підприємством Cargill, а також розвиток ТОВ Allseeds Black Sea LLC.

«Ще одним напрямком діяльності Лиманського району є залучення прямих іноземних інвестицій. Тільки за 6 місяців поточного року по цьому напрямку, ми отримали більше 114 млн. доларів. Це відбувається завдяки одному з найпотужніших інвестиційних проектів в області - будівництво зернового терміналу MV Cargo, спільного з підприємством Cargill. Загальна сума цього проекту складає майже 150 млн. доларів. Він створить можливість зробити 500 додаткових робочих місць. Цей проект, дасть можливість, щорічно отримувати всіма рівнями бюджету, майже 600 млн гривень доходу. Після повного запуску, підприємство буде давати більш ніж 10% всеукраїнського експорту зернових. Також хочу зупинитися на розвитку ТОВ Allseeds Black Sea LLC. Це підприємство, яке сьогодні інтенсивно розвивається. Як раз, на протязі 2019-2021-го років буде потужно розвиватися інфраструктура та будуватися нові заводи. Завдяки введенню в експлуатацію цих об’єктів ми отримаємо близько 1000 нових робочих місць».

Також, важливе значення в Лиманському районі приділено соціальній сфері: всі першачки отримали парти, мультимедійне обладнання, відкрито сучасний інклюзивно-ресурсний центр, куди приїжджають діти з особливими потребами з різних районів. Відкрито два нових дошкільних заклада: ДНЗ «Капітошка» у Фонтанській сільській раді та ДНЗ у Шомполівській сільській раді. В планах завершення ще одного дошкільного закладу у селі Нові Биляри. Проведено ремонт 24 ЗОШ Лиманського району. Також відкрито спортивний комплекс у Доброславі, котрий вміщує в собі: футбольне, 2 волейбольних, бадмінтонне, баскетбольне поля та завершується будівництво міні-футбольного поля, площадки для великого тенісу та настільного тенісу.

Василь Приймак зазначив, що у Лиманському районі активно працює медична реформа. Проведено ремонт 8 амбулаторій.

Також в цьому році виділено понад 3 млн. гривень на пожежну безпеку. У селі Визирка нещодавно відкрито місцеву пожежну частину, яка вже має свій новий сучасний пожежний автомобіль, створена і пожежна команда. Це вдалося завдяки спільній роботі: Визирська громада виділила 6 млн. гривень, а районний депутатський корпус - 1,5 млн. гривень.

 Василь Приймак не міг не сказати про дороги Лиманського району. Він розповів про те, що була надана субвенція з областного бюджету, службі автомобільних доріг, на поточні та капітальні ремонти в сумі 70 млн. гривень. Це дає можливість говорити про те, що в найближчому майбутньому дороги Лиманщини отримають і надалі якісний ремонт.

Максим Степанов зазначив, що це дійсно великий результат та на цьому не можна зупинятися, треба планувати дії на 3 роки вперед.

Про найбільш важливі шляхи розвитку Одеської області та зокрема Лиманського району розповів Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

 

«Думаю, что очень символично то, что заседание Рады регионального развития решили провести во второй день с момента, как объявлено военное положение. Это очень важно, потому что мы можем видеть, что несмотря на такие обстоятельства, никакой паники нет, и губернатор планирует развитие области на 3 года вперед. Украина, и в частности Одесский регіон, имеет перспективу успешного развития, нормальную жизнь и никакой паники создавать не нужно. Касательно Лиманского района: он развивается, и это очевидно. Прежде всего совершенствуется инфраструктура, строятся и ремонтируются дороги, создаются крупные предприятия. На данный момент завершается программа строительства MV Cargo совместно с крупнейшей американской корпорацией Cargill. Несмотря на все проблемы и на то, что идет гибридная война, крупнейшая американская частная компания инвестирует средства в Украину».

Також Олег Кутателадзе зазначив, що найближчим часом буде зростати кількість нових робочих місць, відповідно збільшаться і податки на оплату праці, отже частина коштів буде поповнювати пенсійний фонд, що дуже важливо для багатьох мешканців нашої області.

 


Друк
Схожі новини:
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP