Архів
Травень 2024 (11)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Новини » У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців (фото)

У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців (фото)

У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців (фото)

  Один з найстаріших навчальних закладів Одеської області - Петрівський аграрний коледж - готує спеціалістів за різними напрямками у сфері аграрної промисловості - ключової для нашої країни. Директор закладу, який працює тут з 1982-го року, познайомив з Петрівським аграрним коледжем та його історією.У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців.Олександр Чорновол, директор Петрівського аграрного коледжу.

Як навчальний заклад почав працювати в 1920-му році, тут була відкрита школа молодших спеціалістів сільського господарства, яка функціонує і по сьогоднішній день. Вже в наступному році школі буде 100 років. Заклад випустив понад тридцять тисяч спеціалістів, працюють вони в різних сферах, на різних посадах. Є науковці, є і керівники вищого рівня, - Олександр Чорновол, директор Петрівського аграрного коледжу.

  Варто зазначити, що Василь Приймак, очільник Лиманського району, теж є випускником цього закладу, закінчив, до речі, з відзнакою. На жаль, зараз кількість абітурієнтів невелика, з огляду на демографічну кризу минулих років, від'їзд молоді за кордон та інші негативні фактори. Проте в цьому році ситуація трохи поліпшилася.У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців.

В цьому році ми прийняли на денну форму навчання вісімдесят дев'ять осіб, сьогодні на денній формі навчається триста чотири студенти. Ми прийняли на заочну форму навчання вісімдесят осіб і сьогодні там навчається сто сімдесят одна особа, - Олександр Чорновол, директор Петрівського аграрного коледжу.

У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців.  Петрівський аграрний коледж співпрацює з Одеським аграрним університетом та Уманським Національним університетом садівництва. Є також зв’язки із навчальними закладами Харкова і Львова. До них випускники коледжу зараховуються на коротші терміни навчання, тобто мають пільги. В Петрівському аграрному коледжі працюють сорок п'ять викладачів. Здебільше це педагоги першої або вищої категорії.Людмила Стоянова, заступник директора з навчальної роботи Петрівського аграрного коледжу.

Освітньо-виховний процес у Петрівському аграрному коледжі направлено на підготовку конкурентоспроможних фахівців у сільському господарстві. Зокрема у ветеринарній медицині, агрономії, агроінженерії, геодезії та землеустрої, а також у технології вирощування та перероблення продукції тваринництва, - Людмила Стоянова, заступник директора з навчальної роботи Петрівського аграрного коледжу.

  Для підготовки майбутніх фахівців тут є всі необхідні умови: лабораторії, навчально-виробнича ферма, колекційно-дослідницьке поле, де студенти можуть набувати теоретичних та практичних навичок. Окрім серйозної освітньої роботи, у коледжі існує досить насичене студентське життя.У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців.Любов Андрощук, заступник директора з виховної роботи Петрівського аграрного коледжу.

Наші студенти, звичайно, ведуть повноцінне студентське життя. Вони не тільки гарно навчаються, але й беруть участь у різноманітних заходах, які проводяться у нашому навчальному закладі. Нещодавно наша відома команда КВК "Тилігул", яка славиться не тільки в Одеській області, а й по всій Україні відстоювала честь Лиманського району у змаганнях на першість Одеської області, - Любов Андрощук, заступник директора з виховної роботи Петрівського аграрного коледжу.

  Команда КВК Петрівського аграрного коледжу пройшла всі відбіркові тури й готова до серйозних змагань у півфіналі та фіналі, які пройдуть у квітні-травні наступного року. Багато заходів проводить і студентське самоврядування. Це різноманітні конкурси, вікторини, творчі вечори. Учням тут подобається.Андрій Котвіцький, студент Петрівського аграрного коледжу.

Тому що тут є багато кооперацій, які знадобляться для подальшого життя: механізація, агрономія, ветеринарія, - Андрій Котвіцький, студент Петрівського аграрного коледжу.

Світлана Куценко, студентка Петрівського аграрного коледжу.

Я навчаюсь на спеціальності "Ветеринарна медицина" і саме цей заклад обрала, коли була ще маленька. Було багато людей з мого району, з мого села, які тут вчилися. Мені сподобалася справа, якою вони займаються, - Світлана Куценко, студентка Петрівського аграрного коледжу.

Владислав Султан, студент Петрівського аграрного коледжу.

Я навчаюся на 3-му курсі коледжу. Все життя мене цікавили тварини - від маленьких до великих. Вирішив, що піду на ветеринара, - Владислав Султан, студент Петрівського аграрного коледжу.

Ілля Зоріло, студент Петрівського аграрного коледжу.

По-перше - це важлива професія, якій я зараз навчаюся - механік. Можна розбиратися в техніці та рухатися до майбутнього. Я планую зробити свій власний бізнес. Тут більш сприятливі умови для навчання, - Ілля Зоріло, студент Петрівського аграрного коледжу.

  Навчатися до Петрівського аграрного коледжу їдуть з багатьох районів Одеської області. Найбільша кількість студентів - мешканці Лиманського, Березівського, Іванівського, Миколаївського, трохи менше Березанського району. Тому тут, у Курісовому, працює студентський гуртожиток. Хлопцям та дівчатам тут, дійсно, подобається. В закладі також працює їдальня, де дуже смачно годують.У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців.Анна Акімова, студентка Петрівського аграрного коледжу.

Все дуже добре, у нас добрий комендант, вихователі, вахтери. Все необхідне для проживання є, - Анна Акімова, студентка Петрівського аграрного коледжу.

У селі Курісове Петрівський аграрний коледж майже сто років готує фахівців  З умовами вступу до Петрівського аграрного коледжу, що розташований у селі Курісове, можна ознайомитися на офіційному сайті. Надавайте необхідні документи та здійснить своє бажання отримати цікаву та корисну професію.

Друк
У Визирці вдруге провели екоакцію з зариблення ставка13:07
08 тра
Учні з Визирської громади готуються до ІІ етапу «Джури» (фото)11:51
08 тра
У закладах освіти Визирської СТГ школярі готуються до обласного етапу змагань «Джури» (відео)12:43
07 тра
Освітяни Визирської громади зустрілися з адміністрацією Одеської національної наукової бібліотеки (фото)10:00
07 тра
Працівники культури Визирської громади провели толоки біля БК та бібліотек (фото)14:53
06 тра
Валерій Стоілакі привітав мешканців Визирської СТГ зі святом Великодня10:00
05 тра
Віталій Кутателадзе привітав мешканців Визирської громади з Великоднем09:00
05 тра
У Першотравневому провели військово-патріотичний захід для школярів (відео)10:44
03 тра
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
TOP