Архів
Липень 2024 (47)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
ЛАН » Новини » Для школярів Лиманського району провели уроки мужності (фото)

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності (фото)

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності (фото)

  Що таке мужність і патріотизм школярі Лиманського району знають не з чуток. Їх земляк, житель селища Чорноморське, моряк Юрій Без'язичний, перебуваючи у полоні в Російській Федерації, показав приклад, що таке любов до Батьківщини і як це почуття дає сили перенести всі негаразди військовополоненого. Юрій один з 24-х українських моряків, які були обстріляні та захоплені російськими військовими в Керченській затоці 25 листопада 2018 року. На захист моряків виступила вся прогресивна світова спільнота. Їхнє звільнення відбулося 30 серпня 2019 року. Підтримували свого земляка і школярі Лиманського району, коли висилали йому листи та малюнки.Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.Валентина Жученко, методист відділу освіти Лиманської РДА.

Юрій Без'язичний - наш земляк, якого ми чекали, кому писали листи в полон, з якими висилали малюнки, на підтримку якого ми організували челендж- Валентина Жученко, методист відділу освіти Лиманської РДА.

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.  Одна справа Батьківщину захищати, інше говорити про це публічно, зі сцени. Однак Юрій прекрасно розуміє важливість патріотичного виховання молоді, тому погодився поспілкуватися зі школярами Лиманського району і відповісти на їхні запитання напередодні свята, Дня захисника України. Але питання учнів стосувалися його особистого подвигу. Як він не зламався в полоні? Що було найскладніше переносити й що давало сили вижити? Юрій зізнався, що найскладнішим була невідомість, що буде далі і як довго він буде знаходитися у полоні. Сили надавала сім'я. Два роки тому загинув його батько, офіцер збройних сил України. У військовому полоні Юрій Без'язичний розумів, що заради матері та сестри, йому обов'язково потрібно вижити.Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

Ми не вибираємо сім'ю, ми не вибираємо країну, в якій народилися. Сім'я прищеплює любов до всього. Я виріс в родині військового. Батько військовий привчає любити Батьківщину, поважати Батьківщину. Тому в пам'ять про нього я боровся за свою свободу, за свою землю, - Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.  Відповідаючи на запитання школярів, Юрій розповів, що його часто переводили з камери в камеру, в гірші умови. Що у в'язниці він полюбив читання книг і при першій ліпшій можливості займався спортом. Надію на швидке звільнення давали численні листи з підтримкою, які приходили з різних країн. Особисте спілкування з героєм справило велике враження на підлітків.Артем, учень Шомполівської школи.

Я можу пишатися, що в моїй країні є така людина, - Артем, учень Шомполівської школи.

Поліна, учениця Шомполівської школи.

Я бачила справжнього героя, він був у полоні, де проявив стійкість та мужність, - Поліна, учениця Шомполівської школи.

Ольга, учениця Курісовської школи.

Мені було дуже цікаво, тому що ця людина дуже смілива - не кожен зміг би так, як він. Він відстояв честь нашої держави, і своїх батьків, які його виховали, - Ольга, учениця Курісовської школи.

Віталій, учень Курісовської школи.

Він говорив, що м'язи й накачані руки - не найголовніше, головне, що у тебе в серці. За Батьківщину потрібно боротися до кінця, - Віталій, учень Курісовської школи.

Олена Химченко, учитель історії Шомполівської школи.

На уроках історії я намагаюся говорити й про наших молодих хлопців, які сьогодні захищають Батьківщину. У нас в селі теж є свій герой, який загинув, Микола Колосовський. На кожне свято ми завжди кладемо квіти до його меморіальної дошки у школі та до пам'ятника в центрі села, - Олена Химченко, учитель історії Шомполівської школи.

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.  В цей день ще один урок мужності за підтримки громадської організації "Ветерани АТО Лиманщини", за участю Юрія Без'язичного був проведений для школярів півдня Лиманського району. Захід відбувся в школі селища Чорноморське.Марія Косуліна, в.о. керівника відділу освіти, молоді та спорту Лиманської РДА.

Діти були дуже активними. Їх дуже цікавило, як сьогодні живе Юрій, і як було в той час, коли він був у полоні. Такі заходи, як ніякі інші виховують патріотизм у наших дітей, - Марія Косуліна, в.о. керівника відділу освіти, молоді та спорту Лиманської РДА.

  Юрій Без'язичний розповів ще про один епізод свого життя, який надалі вплинув на його професійну діяльність. Відразу після школи Юрій 4 роки пропрацював в компанії "ТІС".Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

Це була одна з моїх перших офіційних робіт. Мені було 18 років, молодий хлопець. Я вчився заочно і паралельно навчався там, отримував хорошу практику. І після цього я став повноцінним механіком, у всьому розбираюся - там курси були водіїв, стропальників. Робоча і навчальна база - все на гідному рівні, - Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

  Сьогодні Юрій Без'язичний планує підвищувати свою освіту як фахівець морської галузі та служити своїй Батьківщині, захищаючи її морські кордони.

Друк
У Визирській громаді 27 липня оголосили Днем жалоби14:41
26 лип
Працівники Першотравневого СБК готують різноманітні заходи для відвідувачів (фото)11:25
26 лип
Жителька Визирської громади Ірина Калкатіна отримала звання Мати-героїня (відео)08:44
26 лип
Мешканка Визирки Ірина Калкатіна отримала почесне звання Мати-героїня (фото)12:38
25 лип
Пожежники Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки у літній період (фото)12:00
22 лип
Мешканцям Визирської громади надали поради, як впоратися з літньою спекою (відео)10:00
22 лип
Захищаючи Україну загинув військовий з Калинівки Сергій Мінаєв12:53
21 лип
У Визирській СТГ нагадали про правила пожежної безпеки влітку (відео)12:00
19 лип
У Визирському ЦПМСД надали поради, як поводитися під час літньої спеки (фото)11:20
19 лип
Як працює Визирське відділення Укрпошти під час війни (відео)10:57
19 лип
Комунальники Визирської СТГ отримали новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (фото)07:01
19 лип
У Визирському відділенні Укрпошти скоротили посаду листоноші (фото)13:00
18 лип
Визирська громада отримала новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
18 лип
Військовий з Першотравневого Владислав Тирба повернувся додому з полону11:06
18 лип
Олександр Гринчак назвав Визирську громаду лідером з допомоги захисникам (відео)10:00
18 лип
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового з Любополя Олексія Подоляна (фото)18:17
17 лип
Василь Хміленко: про життя Першотравневого старостату під час дефіциту електроенергії (відео)10:09
17 лип
Визирська громада виділяє кошти на підтримку військових (фото)08:40
17 лип
ТІС запрошує на роботу фахівців багатьох спеціальностей (відео)14:00
16 лип
Комунальники Визирської громади забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (фото)08:58
16 лип
Засідання сесії Визирської сільради відвідав голова Одеської РВА Олександр Гринчак (відео)08:10
16 лип
Мешканцям Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки15:40
15 лип
На ТІС з’явилися нові відкриті вакансії (фото)11:39
15 лип
Як у Визирській громаді забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (відео)11:11
15 лип
У Визирці відбулося засідання виконкому та сесія сільради (фото)10:00
15 лип
TOP