Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » Для школярів Лиманського району провели уроки мужності (фото)

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності (фото)

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності (фото)

  Що таке мужність і патріотизм школярі Лиманського району знають не з чуток. Їх земляк, житель селища Чорноморське, моряк Юрій Без'язичний, перебуваючи у полоні в Російській Федерації, показав приклад, що таке любов до Батьківщини і як це почуття дає сили перенести всі негаразди військовополоненого. Юрій один з 24-х українських моряків, які були обстріляні та захоплені російськими військовими в Керченській затоці 25 листопада 2018 року. На захист моряків виступила вся прогресивна світова спільнота. Їхнє звільнення відбулося 30 серпня 2019 року. Підтримували свого земляка і школярі Лиманського району, коли висилали йому листи та малюнки.Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.Валентина Жученко, методист відділу освіти Лиманської РДА.

Юрій Без'язичний - наш земляк, якого ми чекали, кому писали листи в полон, з якими висилали малюнки, на підтримку якого ми організували челендж- Валентина Жученко, методист відділу освіти Лиманської РДА.

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.  Одна справа Батьківщину захищати, інше говорити про це публічно, зі сцени. Однак Юрій прекрасно розуміє важливість патріотичного виховання молоді, тому погодився поспілкуватися зі школярами Лиманського району і відповісти на їхні запитання напередодні свята, Дня захисника України. Але питання учнів стосувалися його особистого подвигу. Як він не зламався в полоні? Що було найскладніше переносити й що давало сили вижити? Юрій зізнався, що найскладнішим була невідомість, що буде далі і як довго він буде знаходитися у полоні. Сили надавала сім'я. Два роки тому загинув його батько, офіцер збройних сил України. У військовому полоні Юрій Без'язичний розумів, що заради матері та сестри, йому обов'язково потрібно вижити.Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

Ми не вибираємо сім'ю, ми не вибираємо країну, в якій народилися. Сім'я прищеплює любов до всього. Я виріс в родині військового. Батько військовий привчає любити Батьківщину, поважати Батьківщину. Тому в пам'ять про нього я боровся за свою свободу, за свою землю, - Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.  Відповідаючи на запитання школярів, Юрій розповів, що його часто переводили з камери в камеру, в гірші умови. Що у в'язниці він полюбив читання книг і при першій ліпшій можливості займався спортом. Надію на швидке звільнення давали численні листи з підтримкою, які приходили з різних країн. Особисте спілкування з героєм справило велике враження на підлітків.Артем, учень Шомполівської школи.

Я можу пишатися, що в моїй країні є така людина, - Артем, учень Шомполівської школи.

Поліна, учениця Шомполівської школи.

Я бачила справжнього героя, він був у полоні, де проявив стійкість та мужність, - Поліна, учениця Шомполівської школи.

Ольга, учениця Курісовської школи.

Мені було дуже цікаво, тому що ця людина дуже смілива - не кожен зміг би так, як він. Він відстояв честь нашої держави, і своїх батьків, які його виховали, - Ольга, учениця Курісовської школи.

Віталій, учень Курісовської школи.

Він говорив, що м'язи й накачані руки - не найголовніше, головне, що у тебе в серці. За Батьківщину потрібно боротися до кінця, - Віталій, учень Курісовської школи.

Олена Химченко, учитель історії Шомполівської школи.

На уроках історії я намагаюся говорити й про наших молодих хлопців, які сьогодні захищають Батьківщину. У нас в селі теж є свій герой, який загинув, Микола Колосовський. На кожне свято ми завжди кладемо квіти до його меморіальної дошки у школі та до пам'ятника в центрі села, - Олена Химченко, учитель історії Шомполівської школи.

Для школярів Лиманського району провели уроки мужності.  В цей день ще один урок мужності за підтримки громадської організації "Ветерани АТО Лиманщини", за участю Юрія Без'язичного був проведений для школярів півдня Лиманського району. Захід відбувся в школі селища Чорноморське.Марія Косуліна, в.о. керівника відділу освіти, молоді та спорту Лиманської РДА.

Діти були дуже активними. Їх дуже цікавило, як сьогодні живе Юрій, і як було в той час, коли він був у полоні. Такі заходи, як ніякі інші виховують патріотизм у наших дітей, - Марія Косуліна, в.о. керівника відділу освіти, молоді та спорту Лиманської РДА.

  Юрій Без'язичний розповів ще про один епізод свого життя, який надалі вплинув на його професійну діяльність. Відразу після школи Юрій 4 роки пропрацював в компанії "ТІС".Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

Це була одна з моїх перших офіційних робіт. Мені було 18 років, молодий хлопець. Я вчився заочно і паралельно навчався там, отримував хорошу практику. І після цього я став повноцінним механіком, у всьому розбираюся - там курси були водіїв, стропальників. Робоча і навчальна база - все на гідному рівні, - Юрій Без'язичний, одеський моряк, 9 місяців був в полоні в РФ.

  Сьогодні Юрій Без'язичний планує підвищувати свою освіту як фахівець морської галузі та служити своїй Батьківщині, захищаючи її морські кордони.

Друк
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP