Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат (фото)

Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат (фото)

Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат (фото)

  Три свята в один день відзначили у Лиманському районному центрі - Доброславі. Святкування Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, а також Дня Українського козацтва стало дуже символічним. Так, 29 воїнів АТО з Лиманщини стали власниками земельних ділянок та отримали відповідні документи. В цей день вшановували й пам'ять тих, хто не повернувся на рідну землю. Військові, що бачили війну на власні очі кажуть, що мир та злагода в Україні - це єдине, що зараз важливо.Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат.Юрій Теличко, 79 десантно-штурмова бригада ЗСУ.

Це моє особисте свято, я захищав наших дітей, нашу країну. Це - вже наш ритуал такий, - Юрій Теличко, 79 десантно-штурмова бригада ЗСУ.

Юрій Становов, 25 окрема парашутно-десантна бригада м. Дніпро.

Головне, чого хочеться побажати всій країні, - миру. Щоб ніколи не знали люди війни, - Юрій Становов, 25 окрема парашутно-десантна бригада м. Дніпро.

Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат.  7 вересня у "Борисполі" серед 35 українських бранців президент України зустрічав і Юрія Без’язичного, який повернувся на рідну землю. Дихати рідним повітрям - ось про що мріяв у полоні незламний патріот та син своєї Батьківщини.Юрій Без’язичний, старший матрос малого броньованого артилерійського катера "Бердянськ".

Я мріяв повернутися додому - мені було потрібно у Чорноморське. Мій батько - військовослужбовець, який загинув при виконанні службових обов’язків. Тому мені було потрібно до матері та до сестри - я знав, як їм там важко, я повинен був повернутися, - Юрій Без’язичний, старший матрос малого броньованого артилерійського катера "Бердянськ".

Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат.  Діти Лиманщини дуже чекають на своїх захисників. Задля підтримки українських військових проводиться акція "Збери макулатуру - врятуй життя солдату".Лариса Єремей, директор Лиманської центральної бібліотечної системи.

Акція проходить вже п’ятий рік поспіль. До неї залучені всі сільські бібліотеки. Наші дітки збирають макулатуру і кошти передають до районної бібліотеки для наших воїнів-захисників. Цьогоріч у вересні ми зібрали три тисячі гривень, які будуть передані нашим військовим в АТО на потреби української армії, - Лариса Єремей, директор Лиманської центральної бібліотечної системи.

  В День Українського козацтва юні жителі Лиманщини пройшли урочисту церемонію прийняття до лав козачат. "Щоб ви ніколи не знали війни" - таке напуття вони отримали від учасників реальних бойових дій. А ще їм бажали рости здоровими та щасливими.Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

Мого онука сьогодні присвячують у козачата, тому мені дуже приємно, що я присутня на цьому святі. Такі свята дуже потрібні, бо вони допомагають згуртуватися. Ми тут сьогодні всім районом, це єднає нашу Україну, - Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат.Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат.  На свято майже 400 козачат приїхали з усього Лиманського району. Сьогодні вони - учні перших класів, а завтра стануть гордістю своєї рідної землі.Юлія Пляшко, секретар Чорноморської селищної ради.

Ці свята дуже важливі, тому що воїни, які захищають нашу Україну, роблять величезний подвиг для наших дітей і для нашого майбутнього. Юним козачатам в такий важливий для них день я побажаю нести цю честь і гордість через все своє життя, - Юлія Пляшко, секретар Чорноморської селищної ради.

Людмила Чернега, директор Кордонського навчально-виховного комплексу.

Кордонський НВК брав участь у цьому районному заході. 14 першачків нашої школи було присвячено у козачата. Хочу привітати всіх зі святом, нехай настане вже мир. Хочу побажати всім міцного здоров’я, радості й удачі, - Людмила Чернега, директор Кордонського навчально-виховного комплексу.

  Виховання поваги до рідних та любові до Батьківщини - лише так можна виростити гідних патріотів України.Ірина Теплова, жителька Доброслава.

Дуже подобаються ці свята, тому що вони потрібні для виховання молоді нашої, щоб вона зміцнювалася морально та фізично. Для цього є багато педагогів і батьки також повинні про це турбуватися. Віра повинна бути, любов, доброта і тоді ми переможемо, - Ірина Теплова, жителька Доброслава.

  Усіх учасників свят та гостей Доброслава кашовари підрозділів Міністерства надзвичайних ситуацій пригощали козацькими смаколиками.Олександр Пасісніченко, водій 26 державної пожежної частини Доброславської селищної ради.

Приготовано з душею. З інгредієнтів - гречана крупа, тушкованка, вода, сіль та морква. Все робилось з любов’ю до України, - Олександр Пасісніченко, водій 26 державної пожежної частини Доброславської селищної ради.

Лиманщина відсвяткувала День захисника України посвятою першачків до козачат.  Свято продовжилося виступами колективів самодіяльності Лиманського району. Серед них були й улюбленці Визирської ОТГ - зразковий духовий оркестр "Визирські сурми" під керівництвом Степана Скочипця.Степан Скочипець, керівник зразкового духового оркестру "Визирські сурми".

Такі свята дуже важливі для українців, вони прищеплюють любов до козацької культури, до України, виховують патріотизм. Їх дуже важливо проводити, тому ми тут виконуємо сьогодні українські мелодії, попурі на тему українських пісень, козацькі марші, - Степан Скочипець, керівник зразкового духового оркестру "Визирські сурми".

  На Лиманщині урочисті заходи до Дня Захисника України та Дня українського козацтва відбулися також у військових частинах, школах, виконкомах сільських та селищних рад району.

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP