Архів
Квітень 2024 (44)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Інтерв'ю » Як розвиватиметься Сичавка після прийняття Генерального плану села?

Як розвиватиметься Сичавка після прийняття Генерального плану села?

Як розвиватиметься Сичавка після прийняття Генерального плану села?

  Тетяна Павлівна Ліннікова, секретар Сичавської сільради, розповіла про сучасне становище та майбутні перетворення у двох селах Лиманського району - Сичавці та Кошарах. Народившись у селі Сичавка, вона вийшла заміж та вже 25 років проживає у селі Кошари. Це дуже маленьке (усього три вулиці), але дуже дружнє село. Нещодавно Сичавська сільрада прийняла Генеральний план. Він передбачає розвиток рекреаційної зони, але, як зазначила Тетяна Ліннікова:Тетяна Павлівна Ліннікова, секретар Сичавської сільради

Перш ніж отримувати прибутки з рекреаційної зони, потрібно вкласти в неї значні кошти. Необхідно привести до ладу дороги, освітлення та водогін.

  Інфраструктура села досить розвинута, функціонують амбулаторія, дитячий садок та школа.Сичавська амбулаторіяСичавський дитячий садокСичавська школа  Мешканців Сичавки турбують дві головні проблеми: дороги та вуличне освітлення. У цьому напрямку вже зроблено чимало. Так, заасфальтовано 10 вулиць села, встановлено вуличне освітлення на 9 вулицях. У 2019 році передбачається закінчення асфальтування вул. Степової та вул. Перемоги у Сичавці, вул. Генерала Галая у селі Кошари, а також встановлення вуличного освітлення по вул. Генерала Галая. Такі роботи напряму пов'язані з діяльністю РЕМу, який здійснює заміну опор та кабелю. І тільки після цього можна вести лінію вуличного освітлення.Як розвиватиметься Сичавка після прийняття генерального плану села?Як розвиватиметься Сичавка після прийняття генерального плану села?Як розвиватиметься Сичавка після прийняття генерального плану села?  Капітальний ремонт доріг відбувається завдяки районній раді, яка виділила кошти на ремонт вул. Набережна та частково на вулицях Шевченка та Кооперативної. Всі інші дороги зроблені за кошти місцевого бюджету. Це стало можливим завдяки збільшенню прибутків, які він отримує. Найбільші податки - акцизні, вони з'явились внаслідок впровадження останніх реформ, зокрема децентралізації.

  Проблеми працевлаштування нема, адже навколо досить багато великих підприємств: "ОПЗ", "ТІС", "Дельта Вілмар", "Allseeds", а також порт "Південний". Крім того, на території села розвивається середній та малий бізнес, працюють фермери та торговці. У селі є млин, перукарня, СТО. Місцеві підприємці беруть активну участь у житті села та надають підтримку для проведення важливих заходів. У парку встановлено дитячий майданчик, місцева влада усіляко підтримує ініціативи по розширенню зеленої зони.

  Тилігульський лиман завжди був одним з самих чистіших водоймищ, центром мисливства та рибальства. За останні роки через засухи впав рівень води. За ініціативи депутата Олега Кутателадзе розпочато проект по реконструкції Тилігульського лиману. Не дивлячись на те, що він ще не закінчений, але вже є перші результати. Значно збільшилися рівень води у лимані та кількість риби.Тилігульский лиман  Як і раніше, актуальною лишається проблема збереження чистоти. Тилігульський лиман входить до списку водойм Рамсарської конвенції. Тетяна Ліннікова звернулась з проханням до читачів:

Я закликаю усіх бути добрішими до природи. Відпочиваючих та мешканців прошу не забруднювати територію біля лиману.

  Актуальним є і питання відкриття аптечного пункту. На наступний рік заплановано ремонт будинку сільради, на першому поверсі вже виділено приміщення, де буде відкрито такий кіоск.

  Досить яскравим є культурне життя села. Працює Будинок культури, діють вокальні та танцювальні гуртки. На день села проходять дуже яскраві заходи. До населеного пункту приїжджають зірки: Катерина Бужинська, Олександр та Віктор Павлики. Виступи артистів можливі при фінансовій підтримці обласного депутата Олега Кутателадзе.Концерт на день селаКонцерт на день села  Тетяна Павлівна звертається до односельців:

Ми живемо і працюємо у складний час, нам особливо потрібна підтримка один одного, щоб ми могли самі творити добробут у нашому селі. Бо в нас одна мета і ми повинні разом її наближати. Бажаю усім миру, добробуту та здійснення усіх наших планів та мрій.
Друк
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
TOP