Архів
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів (фото)

Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів (фото)

Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів (фото)

  Незвичайним за видовищністю, справжнім музичним багатогодинним шоу пощастило насолоджуватися 12 травня 2019 року не лише жителям Визирки, а й гостям з усього Одеського регіону. Відкриваючи конкурс, духові оркестри з Овідіополю, Білгород-Дністровського, Чорноморська, Татарбунарів, с. Троїцьке Біляївського району, Балти, Сарати, Першотравневого та Визирки Лиманського району пройшли марш-парадом по вулиці Олексія Ставніцера.Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів.Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів.Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів.Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів.  Почесним гостем фестивалю став оркестр Військово-морських Сил Збройних сил України з Одеси.

Сьогодні у нас справжнє регіональне свято музики! Ми приймаємо 12 колективів з 7 районів області. Спочатку проведення фестивалю планувалося у Доброславі, але потім вирішили, що у нас, у Визирці, більш сприятлива обстановка: і сцена, і благоустрій площі. На випадок негоди - поруч Будинок культури, тобто - створені всі умови, - розповів голова Визирської сільської ради Олександр Токменінов.

Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів  Сам конкурс буквально підкорив публіку виконавською майстерністю, барвистими костюмами та імпровізацією. Сергій Власенко, керівник Татарбунарського оркестру дитячої музичної школи розповів, що імпровізація допомагає не тільки в музиці, а й у житті.Сергій Цижу, керівник Татарбунарського оркестру.

Ми сьогодні виконуємо естрадну пісню "Червона рута", але в аранжуванні. Мотив - "Місія нездійсненна". Імпровізація - це наше життя. Ми рятуємо і оновлюємо таким чином старі твори. За це нас люблять в Татарбунарах. Упевнений, що полюблять і тут, - Сергій Власенко, керівник Татарбунарського оркестру.

  Георгій Маньковський, керівник духового оркестру з Першотравневого, в житті свого колективу вважає важливим спадкоємність поколінь.

Георгій Маньковський, керівник Першотравневого духового оркестру.

У 2020 році у нашого оркестру "Першотравневі гусари" буде ювілей - 45 років. У нас є в колективі династії музикантів. Ми налаштовані на перемогу, але бачимо свою місію ширше. Головне - залучати дітей і молодь до мистецтва, до музики, - Георгій Маньковський, керівник Першотравневого духового оркестру.

Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів  Для Валерія Стоілакі, голови Першотравневої сільської ради, важливо, щоб такі культурні заходи стали традицією для Визирської територіальної громади. Валерій Стоілакі, голова Першотравневої сільської ради.

Духові оркестри - це завжди особливий настрій. Сьогодні я "хворію" за своїх, за духовий оркестр Першотравневого. Важливо, щоб культурні заходи були частими і традиційними в нашій громаді. Вона повинна стати популярною завдяки таким фестивалям і бути на слуху. Цей конкурс дуже чекали усі учасники і вони серйозно до нього підготувалися, - Валерій Стоілакі, голова Першотравневої сільської ради.

Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів  Творчий потенціал у місцевих музикантів на високому рівні. І його важливо розвивати - в цьому переконаний Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.  

У нашій об'єднаної територіальної громади з трьох сіл, в двох селах - дуже професійні і сильні оркестри. Це "Визирські сурмачі" і "Першотравневі гусари". Є ідея, щоб протягом усього літа щонеділі тут, у Визирці на площі в альтанці біля фонтану грав місцевий духовий оркестр. Аналогічно буде дарувати жителям свою майстерність оркестр в Першотравневому. Мистецтво допомагає жити, адже музика - це красиво. Ми повинні не тільки підтримувати, а розвивати цю традицію, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів  Подяку за участь в регіональному конкурсі духових оркестрів отримали всі учасники фестивалю. Дипломом першого ступеню в номінації

"Дитячі колективи" було нагороджено дитячий духовий оркестр Будинку культури с. Білолісся Татарбунарського району.

  Диплом першого ступеню в номінації "Дорослі колективи" був вручений муніципальному оркестру духових інструментів Чорноморська. За єдиною думкою журі Гран-Прі фестивалю завоював зразковий духовий оркестр "Визирські сурмачі".Перемагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрівПеремагає музика! На Лиманщині пройшов обласний конкурс духових оркестрів  Закриваючи яскраве музичне свято, голова журі Віктор Семенов зазначив, що з року в рік в Одеському регіоні зростає професіоналізм виконавців.Віктор Семенов, голова журі.

Хочеться подякувати всім меценатам і організаторам конкурсу, тим хто підтримує таку важливу справу. Рівень дитячого музичного виконання від фестивалю до фестивалю поліпшується, збільшується кількість учасників в колективах. Це вселяє впевненість, що такі заходи на рівні територіальних громад в Одеській області будуть залучати і розкривати ще більшу кількість молодих талантів. Надалі вони зможуть гідно представляти наш регіон на національному та міжнародному рівнях, - Віктор Семенов, голова журі.
Друк
Схожі новини:
На сесії Визирської сільради обговорювали перейменування Першотравневого (фото)12:00
29 бер
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
TOP