Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої

  За останні 5 років соціально-економічний розвиток Визирки було направлено на здійснення робіт з благоустрою, будівництва та ремонту. Крім цього було збільшено дохідну частину бюджету, з метою формування якісної та безпечного середовища життєдіяльності населення Визирської територіальної громади.

  Весь цей час Визирська сільська рада функціонувала на власні кошти, без боргів та із певними результатами. Отже, бюджет за п’ять років зріс майже у 3 рази. Відповідь тому не лише своєрідність географічного розташування, а й природноресурсний та економічний потенціал села.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  За всіх часів однією із найважливіших і водночас найбільш складних ланок сільської інфраструктури є житлово-комунальне господарство та благоустрій. Але останні п’ять років тут вдалось забезпечити стійку тенденцію до покращання ситуації у сфері надання житлово-комунальних послуг та санітарного стану села. Зроблено капітальний ремонт водопроводів, мереж вуличного освітлення та їх реконструкцію. Збудовані тротуарні доріжки, ведеться будівництво газопроводу низького тиску по вулиці Кірова з кільцюванням по вулицях Чапаєва та Середньоканській. Здійснено капітальний ремонт газопроводу по вулиці Новозаградіївська. Встановлені численні дитячі майданчики в селі подобаються не тільки дітям, а і їхнім батькам.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  Автобусні зупинки - ще один крок до комфорту місцевих жителів. Зроблено капітальний ремонт дорожнього покриття по вулицях Новозаградіївська, Чапаєва, Кірова, Центральна, Перемоги, Середньоканська, провулок Дачний, провулок Ставковий, провулок Перекопський, Южний, Східний. Визирка перетворилася із початком масштабного благоустрою центральної частини населеного пункту.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  Вже ніхто не уявляє її без фонтану, кювету, альтанці. Розпочато будівництво пішохідного мосту через балку. З’явилися зони відпочинку та загального користування по провулку Дачний та вулиці Миру та спортивний майданчик із тренажерами по вул. О. Ставніцера. Камери відеоспостереження по території села допомагають забезпечувати порядок та оперативно реагувати на позаштатні ситуації.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  Для запровадження в селі Визирка системи інтернет, проведено по вулицях села оптоволоконний кабель, також під'єднано кабельне телебачення. В селі організовано централізований вивіз сміття, встановлено контейнери для роздільного збору сміття. У весняно - літній період активно висаджуються зелені насадження та квіти.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  З метою забезпечення належної пожежної безпеки на території Визирської сільської ради, було розроблено та затверджено Програму цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, створено комунальне підприємство "Визирське джерело", також відкрито структурний підрозділ місцевої пожежної команди та повністю забезпечено його функціонування.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  З метою стимулювання односельців до виконання робіт із поліпшення благоустрою територій приватних будинків, забезпечення чистоти й порядку, покращення естетичного стану та збереження прибудинкових територій було затверджено Положення про щорічний сільський конкурс "Кращий благоустрій території будинку". Такий інструмент був дуже позитивно сприйняли місцевими жителями. Крім цього за підтримки депутата Лиманської районної ради В. О. Кутателадзе ініційовано щорічний конкурс на краще оформлення садиби до Нового року.

Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.Крок за кроком. Ефективний досвід Визирки у благоустрої.  Зараз Визирка знаходиться перед новими горизонтами фінансування та поповнення бюджету громади, та попереду її чекають багато цікавих проєктів з будівництва та благоустрою. Вже зараз на етапі розробки проєктно-кошторисної документації знаходяться будівництво спортивно - оздоровчого комплексу зі стадіоном та басейном, створення амбулаторії у провулку Дачному, реконструкція з прибудовою дошкільного навчального закладу "Пролісок". А головне - вже розроблено детальний план комплексної забудови на території села Визирка на території більше ніж 300 га.

Олександр Токменінов

Визирка відкрита до співробітництва, готова впроваджувати інвестиційні проєкти з партнерами різноманітних країн світу. Наша сільська рада завжди працювала відкрито, впевнено йшла до своєї головної мети-підвищення добробуту мешканців села, створення для кожного жителя максимально сприятливих умов для реалізації його можливостей та потреб. Зараз ми стоїмо перед новими можливостями бюджетоутворення та розвитку. Підсумовуючи роботу, дякую депутатам сільської ради, членам виконкому, колективам комунального підприємства, установ, підприємцям, фермерам за підтримку, розуміння, терпіння, злагоджену роботу та щоденну працю. А ще - за активну й дієву позицію у розв'язанні питань життєзабезпечення Визирської територіальної громади, - Олександр Токменінов, очільник сільради Визирки.

Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP