Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді (фото)

Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді (фото)

Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді (фото)

  Жителі, як і раніше, зможуть отримувати необхідні медичні послуги у своїх амбулаторіях і ФАПах, які знаходяться в підпорядкуванні некомерційного комунального підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Лиманської райради.
Еліна Концева, головний лікар КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Лиманської райради.

У нас є вже такий досвід роботи з Красносільською ОТГ. Там 2 амбулаторії та 3 ФАПи. Вони знаходяться на території Красносільської громади, однак вони є підрозділами нашого центру. Вони не висловили бажання, або може не знайшли можливостей, щоб піти на самостійну медичну практику. Тому необхідно створити некомерційне КП, отримати ліцензію на медичну практику та укласти угоду з Національною службою здоров'я. Якщо буде створено такий центр, всі лікарі, які працювали в центрі при Лиманській райраді, повинні будуть переукласти декларації з жителями. Я думаю, сьогодні ніхто до цього не готовий. Також це буде на розсуд і Визирської громади, проте хочу підкреслити, що не зміниться порядок надання медичної допомоги. Ми як надавали цю послугу, так і будемо надавати, - Еліна Концева, головний лікар КП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Лиманської райради.

Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді  Гроші йдуть за пацієнтом - це відома теза медичної реформи. Де б не мешкав пацієнт, виділені державою гроші підуть до того фахівця, з яким він уклав договір на медичне обслуговування. Наприклад, частина жителів села Порт уклала договори з сімейним лікарем амбулаторії Визирки, а деяким визирчанам зручно їздити у Сичавку до свого лікаря. За інформацією Еліни Концевої, у депутатів Визирської сільради є можливість підвищити якість медичних послуг, які надаються мешканцям громади. Для цього необхідно започаткувати певну програму для підтримки первинної медичної допомоги.
Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді  Як розповіла Еліна Концева, у Визирської амбулаторії є всі шанси стати однією з найкращих у Лиманському районі. Вже сьогодні вона займає провідні позиції в питаннях діагностики.
Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді

Думаю, що Визирка зараз може створити велику конкуренцію. Центр лабораторних досліджень знаходиться у Визирці. Тому що загальні аналізи крові всі привозяться до Визирки та робляться на аналізаторі, який знаходиться там. У новій амбулаторії також буде нове обладнання. Будуть мобільні валізки, в яких знаходитиметься інтерактивне обладнання і буде можливість консультуватися за допомогою представників телемедицини, які зараз працюють в обласній лікарні. Так що можливості збільшаться для людей, їм не потрібно буде самим виїжджати на консультації вузьких фахівців в обласну лікарню. Все це можна буде зробити на місці, - Еліна Концева, головний лікар КП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Лиманської райради.

Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді  До кінця 2019 року жителі сіл Визирської ОТГ, при необхідності, мають право отримувати безкоштовне медичне обслуговування в Лиманській районній лікарні, тому, що бюджетні надходження об'єднаної громади були направлені до районного бюджету, а субвенція на обслуговування жителів сіл Визирської ОТГ надійшла до районної лікарні в повному обсязі.
Тетяна Таран, головний лікар Лиманської районної лікарні.

Хворі, які надходять на стаціонарне лікування, можуть отримувати якісну медичну допомогу, лікуватися безкоштовно, тому що ми повністю забезпечуємо якісними лікарськими препаратами та при пологах, і при зубопротезуванні, при амбулаторному лікуванні. Ми видаємо рецепти, тому хворі можуть отримувати необхідні ліки безкоштовно. Якщо люди надходять до стаціонару, або їм потрібне оперативне лікування, лікування різних захворювань, все це проводиться безкоштовно. На дану громаду ми купуємо окремо лікарські препарати для надання медичної допомоги, - Тетяна Таран, головний лікар Лиманської районної лікарні.

Зміни будуть чи ні? Що чекає на медицину у Визирській громаді  Починаючи з 2020 року жителі Визирської громади зможуть прийняти колективне рішення і вибрати ту лікарню в регіоні, де хочуть отримувати лікування. Це може бути не тільки Лиманська районна лікарня, а й наприклад, лікарня міста Южне. Як виявилося, для жителів села Любопіль, це не стільки проблема якості медичного обслуговування, скільки можливостей автобусного сполучення.

  Фото ТРК "ТІС-ТВ".

Друк
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP