Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях" (фото)

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях" (фото)

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях" (фото)

  На фестивалі "Чумацький шлях" гостей зустрічала колоритна музика: Христина Соловій, одеський колектив "Деньги вперед", проєкт "Бандура та біт бокс"- це Георгій Матвіїв та Віктор Чернів, хіти симфонічного року у виконанні камерного оркестру Одеської філармонії під керівництвом Володимира Дикого.

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".  Масштабний культурний проєкт "Чумацький шлях" був реалізований в селі Корсунці Красносільською об'єднаною громадою Лиманського району Одеської області за підтримки Міністерства культури України. Мета цього проєкту - привернення уваги та вплив на подальшу долю унікального за своїми природними багатствами Куяльницького лиману.

Марина Архірій, перший заступник Красносільського сільського голови.

Шлях до цього проєкту ми пройшли, взявши участь у Всеукраїнському конкурсі "Малі міста - великі враження", який проводиться при підтримці Міністерства культури. Ми хотіли привернути увагу до Куяльницького лиману та покращити туристичну привабливість нашої громади, - Марина Архірій, перший заступник Красносільського сільського голови.

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".  "Чумацький шлях" - це ідея, яка з'єднує нас з історією предків. Це та суть, яка дозволить відродити цю територію і дати їй нові перспективи розвитку.


Галина Лесько, краєзнавець.

Вважаю, що дуже добре, що з’їхалася велика кількість людей. Куяльницький лиман потрібно рятувати. І це справа не місцева, а державна. Можливо її потрібно ставити на міжнародний рівень, тому що це перлина України, подібна до Мертвого моря, - Галина Лесько, краєзнавець.

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".  Цікаві фотовиставки, змагання, можливість спілкування з майстрами народних промислів з різних районів Одеського регіону, пізнання мистецтва ковалів і вишивальниць, різні локації й незліченні смаколики - все це яскраві враження. Але суть фестивалю - любов до рідної землі та її багатств.Сергій Гуцалюк, історик.

Добре, що зараз, завдяки децентралізації, громади можуть підіймати такі цікаві історичні, культурні, етнографічні пласти своєї історії, що викликає зацікавленість у всієї України. Ми бачимо представників всіх народів - і цигани, і німецькі колоністи, і болгари та греки. І юшку тут варять і по-козацькі, і по-татарськи. Ми є сучасна нація. І саме на таких заходах сучасна українська нація і формується, - Сергій Гуцалюк, історик.

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".  Сіль, як важливий продукт, мала особливу цінність. Це і стало основною фішкою фестивалю. В усіх привітаннях, які лунали в цей день зі сцени, головним було побажання сталого розвитку Красносільській громаді та Лиманщині в цілому.У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".  Фото Оксана Піднебесна.

Михайло Бухтіяров, голова Біляївської сільради.

Це дійсно той напрямок, який презентує громаду. Гості бачать потенціал громади. Головне, що громада сама себе презентує, свій інвестиційний і культурний клімат. Це все наше і ми повинні відчувати, що ми - українці, - Михайло Бухтіяров, голова Біляївської сільради.

Василь Приймак, голова Лиманської РДА.

Такі заходи - популяризація. Чумацький шлях назавжди увійшов в історію світу. Сюди їхали зі всієї України. І сьогодні головне те, що такий проєкт реалізували тут, у Лиманському районі. І зробила це наша громада, - Василь Приймак, голова Лиманської РДА.

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях".  Сьогодні Куяльницький лиман - це потенційна здравниця для всієї Європи, яка не має аналогів.Світлана Шаталова, в. о. голови Одеської обласної державної адміністрації.

У нас є державна програма і ми робимо проєкт з розчистки річищ. Я вважаю, що у наступному році він запрацює. Чому це нелегко? Тому що річка протікає через 6 районів області. Це величезний проєкт та величезний формат. Я думаю, що наступним кроком буде пропозиція інвесторам, щоб будувати тут СПА-готелі. А чому б нам тут не побудувати Карлові Вари? Це не ноу-хау. Так розвиваються інші держави та отримають понад 10% внутрішнього валового продукту коштом туризму, - Світлана Шаталова, в. о. голови Одеської обласної державної адміністрації.

У Красносілці провели етнофестиваль "Чумацький шлях" .

  Фото Оксана Піднебесна.

  Привернення уваги до унікального природного об'єкта та його розвитку, збереження культурної спадщини - це головні цілі, які досягли організатори етнофестивалю. Ця територія відтепер має всі шанси прискорити розвиток відповідно до свого національного статусу.

Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP