Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Перший Міжнародний інвестиційний форум пройшов у Южному. Частина 1 (фото)

Перший Міжнародний інвестиційний форум пройшов у Южному. Частина 1 (фото)

Перший Міжнародний інвестиційний форум пройшов у Южному. Частина 1 (фото)

  27 вересня у Южному офіційно відкрився перший день роботи Міжнародного інвестиційного форуму. Панельні дискусії відбулися у великому залі Палацу культури "Дружба". Перед урочистою частиною у фоє організували виставку потужностей Одеського та Миколаївського регіонів. Тут можна було побачити представників підприємств "ТІС" та "Дельта Вілмар", порту "Південний", Агентства розвитку Коблівської громади та багато інших.Перший Міжнародний інвестиційний форум пройшов у Южному. Частина 1.Сергій Федосєєв, представник Агентства розвитку Коблівської громади.

Ми бачимо надалі співпрацю з Южним у різних проєктах, в тому числі - з перероблення сміття. Окрім того, туристичний і рекреаційний напрямок завжди був для Коблівської громади важливим. Це те, чим ми живемо. Я нагадаю, що Коблівська громада після утворення ОТГ отримала найдовшу лінію пляжного узбережжя у Миколаївській області. Також у нас є Тилігульський лиман, який треба розвивати, - Сергій Федосєєв, представник Агентства розвитку Коблівської громади.

Перший Міжнародний інвестиційний форум пройшов у Южному. Частина 1.  Відкриття форуму розпочалося із привітальних слів керівництва приймаючої сторони та представників іноземних делегацій. Варто зазначити, що наприкінці літа цього року міста Учкудук та Южне підписали меморандум про співробітництво.Санжар Касимов, радник з торгово-економічних питань посольства Республіки Узбекистан в Україні.

Я впевнений, що братські відносини між містами Учкудук та Южне стануть стимулюючим фактором для подальшого розвитку добрих ділових відносин між нашими двома країнами, - Санжар Касимов, радник з торгово-економічних питань посольства Республіки Узбекистан в Україні.

  Захід відвідали й представники ОДА та звернули увагу присутніх на виставкову діяльність.Світлана Шаталова, в.о. голови Одеської ОДА.

Міжнародна виставкова діяльність приносить дуже багато коштів і притягує багато суміжних галузей та зацікавлених інвесторів. Ми обговорили проєкти, які, я сподіваюсь, презентуємо офісу президента, - Світлана Шаталова, в.о. голови Одеської ОДА.

  Про мету інвестиційного форуму розповів Володимир Новацький.Володимир Новацький, очільник Южного.

Ми зацікавлені в тому, щоб прийшли інвестиції в місто. Треба прорекламувати своє місто. Чим більше людей знає про нього, тим краще. Я думаю, багатьох зацікавить ідея приїхати сюди й на власні очі все побачити, - Володимир Новацький, очільник Южного.

  У рамках першої панельної сесії було озвучено кращі практики залучення інвестицій. Першою була презентація міста Южне. Воно дійсно має чим пишатися. Тут чимало прикладів того, як іноземні капіталовкладення допомагають у розвитку населеного пункту.Олена Камалова, заступник начальника управління економіки-начальник відділу зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та туризму Южненської міськради.

Ми представили фільм, в якому хотіли показати, що перебуваючи у різних громадах, на різних територіях, ми можемо представляти один порто-промисловий центр привабливості інвестицій саме у наш регіон, - Олена Камалова, заступник начальника управління економіки-начальник відділу зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та туризму Южненської міськради.

  Ще один яскравий приклад вигідного інвестування - компанія "Дельта Вілмар", яка також взяла участь у форумі.Руслан Загребельний, комерційний директор компанії "Дельта Вілмар Україна".

Чим більше розвивається місто, тим більше розвиваємось і ми. Ми один одному допомагаємо, беремо участь у життєдіяльності міста. А форум - це залучення інвестицій для розвитку цього регіону. Регіон унікальний - тут і море, і порти, котрі можуть здійснювати масштабні розвантаження, - Руслан Загребельний, комерційний директор компанії "Дельта Вілмар Україна".

  Інвестиції для міста - це потужний поштовх розвитку.Торніке Берекашвілі, генеральний консул Грузії в Україні.

Щороку Южне дивує нас сюрпризами до Дня міста. І ось цього року святкування розпочали з форуму. Южне - це місто, де можна відпочити душею і при цьому вести свій бізнес. Це портове місто. І такого великого порту, як нам розповіли на форумі, в Україні немає. Він найбільш глибоководний. Ми раді тому, що місто так швидко розвивається і щороку тішить інноваціями, - Торніке Берекашвілі, генеральний консул Грузії в Україні.

  На Перший міжнародний інвестиційний форум до Южного завітали й представники Лиманського району. Василь Приймак розповів, що інвестиції допомагають населеним пунктам розвиватися, адже це - нові робочі місця, достойні зарплати, податок з яких залишається на місцях.Василь Приймак, очільник Лиманщини.

Той потенціал, який був представлений на першій панелі нашої порто-промислової зони, має перспективу не просто динамічного, а стрімкого розвитку, - Василь Приймак, очільник Лиманщини.

  Завести корисні знайомства на інвестиційному форумі планує і Сичавка. Це село знаходиться у рекреаційній зоні. І зараз воно потребує інвестора для розвитку туристичної сфери.Валентина Попоніна, очільниця Сичавки.

У нас, на жаль, зараз немає інвестицій, але є перспектива. У нас є берег моря, який потрібно розвивати, а без інвестицій розвитку не буде. Лише коштом бюджету ми не можемо побудувати далекоглядні плани. Вони в нас є, але з тим бюджетом, який зараз маємо, самі ми не подужаємо. Тому ми будемо створювати свої пропозиції, залучати інвестиції для курортного розвитку нашого населеного пункту, - Валентина Попоніна, очільниця Сичавки.

  На форум були запрошені й представники Визирської громади, очільник якої презентував відеофільм про село та новостворену ОТГ.Перший Міжнародний інвестиційний форум пройшов у Южному. Частина 1.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

Я розповів про стан справ у нас. Я вдячний очільнику Южного за запрошення і за те, що ми мали можливість представити наш фільм про розвиток села Визирка та всієї ОТГ. Всім сподобалося. Бо ми дійсно впевнено розвиваємось, у нас потужний бюджет, завдяки якому ми зможемо розвивати наші села, поліпшувати їхню інфраструктуру для людей, котрі там живуть, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

  Перша панельна сесія запам'ятається багатьом саме презентаціями запрошених гостей та експертів. Дійсно, Одещина має чим пишатися. Кожен її населений пункт повинен знайти свою неповторну нішу для інвестицій та розвитку. І неважливо, село це, селище чи місто. Головне, аби жоден населений пункт не залишився без втілення нових проєктів, котрі сприятимуть динамічному прогресу та процвітанню.Лариса Шегіда, керуюча справами виконкому Южненської міськради.

Перевагою сусідніх громад є їхня унікальність, тому що в кожній є свої особливості: у когось рекреаційні, у когось промислові, у когось соціальні. Тому ми маємо дати рівні можливості, про які казав пан Стоілакі, щоб село не відрізнялося від міста. А для рівних можливостей має бути закладений промисловий потенціал, - Лариса Шегіда, керуюча справами виконкому Южненської міськради.

  Як зазначив один із гостей Першого міжнародного інвестиційного форуму у Южному Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради, цікавою є ідея організаторів об'єднати не лише інвесторів та представників Одещини, а й сусідню Миколаївську область. Бо Южне межує із селом Коблеве, а з Лиманським районом сусідню область поєднує ще й Тилігульський лиман.
Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Це досить цікавий регіон, в якому поєднуються виробничі можливості, транспортна промислова зона і рекреаційні можливості. Тому я радий, що такий форум проводять у Южному. Тут представлено і компанію "ТІС", і Визирську громаду, і Коблівську. Я сподіваюся, що тут є велике майбутнє та великі перспективи, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.
Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP