Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Що потрібно молоді, щоб жити в громаді: школярі Визирської ОТГ поділилися планами та ідеямии (фото)

Що потрібно молоді, щоб жити в громаді: школярі Визирської ОТГ поділилися планами та ідеямии (фото)

Що потрібно молоді, щоб жити в громаді: школярі Визирської ОТГ поділилися планами та ідеямии (фото)

  Любопіль, Першотравневе та Визирка належать до однієї об'єднаної територіальної громади - Визирської, із центром в однойменному селі. В кожному з цих населених пунктів різні економічні, географічні та соціальні можливості. Вони відрізняються за населенням, місцеположенням відносно інших сіл, а також розташуванням на їхній території підприємств. Це, звісно, впливає на професійний вибір молоді. Майбутні абітурієнти розповіли, чого прагне місцева молодь, які професії хоче опанувати та що потрібно, аби було бажання жити та працювати у рідному районі та селі.

  Учні Любопільського НВК розповіли про свої плани.Що потрібно молоді, щоб жити в громаді: школярі Визирської ОТГ поділилися планами та ідеямии.Петро Іщенко, учень 9-го класу Любопільського НВК.

Мені подобається рахувати, тому я хочу таку професію, де потрібно багато рахувати. Треба зараз вивчитися в 9-му класі, а потім вже йти вчитися далі, добре вчитися і залишитися в місті. Якби тут було більше варіантів роботи, то після навчання можна було б працювати в рідному селі, - Петро Іщенко, учень 9-го класу Любопільського НВК "ЗОШ I-II ступенів ДНЗ".

Денис Бабалик, учень 9-го класу Любопільського НВК.

Хочу вчитися на веб-дизайнера або на програмування. Думаю продовжити в Одесі навчатися, - Денис Бабалик, учень 9-го класу Любопільського НВК "ЗОШ I-II ступенів ДНЗ".

  Є й ті, що твердо вирішили залишитися працювати саме в селі.Артем Крайнюк, учень 9-го класу Любопільського НВК.

Я хочу стати автомеханіком. Хотів поїхати до міста навчатися, а потім приїхати до села допомагати батькові. Батько займається фермерством, і я хочу допомагати йому, - Артем Крайнюк, учень 9-го класу Любопільського НВК "ЗОШ I-II ступенів ДНЗ".

Що потрібно молоді, щоб жити в громаді: школярі Визирської ОТГ поділилися планами та ідеямии.  У значно більшому за населенням Першотравневому двоповерхова школа, багато учнів, село знаходиться ближче до міста. Тутешні дівчата й хлопці теж поділилися, що їм цікаво.Ганна Сафонова, учениця 10-А класу Першотравневого НВК.

Я обрала професію лаборанта, буду добре вчитися, щоб досягти своєї мети. Думаю, що я буду жити в Одесі й працювати там також, - Ганна Сафонова, учениця 10-А класу Першотравневого НВК.

Владислав Дербуш, учень 10-А класу Першотравневого НВК.

Я непогано розуміюся в точних науках, мені подобається математика, фізика, мабуть, буду працювати в цьому напрямку. Я дуже активно займаюся футболом, танцями, беру активну участь у житті школи та свого села. Останнім часом робилося дуже багато для того, щоб надати більше можливостей молодим спортсменам, - нам зробили майданчик футбольний біля школи. Хотілося б, щоб зробили ще якихось майданчиків, тренажерів, - Владислав Дербуш, учень 10-А класу Першотравневого НВК.

Катерина Бадражану, учениця 11-А класу Першотравневого НВК.

Неважливо, навіть якщо в якомусь селі мешкаєте, то не обов’язково жити в місті, щоб працювати там. Можна їздити. А можна відкрити свою справу і у селі, - Катерина Бадражану, учениця 11-А класу Першотравневого НВК.

Данило Артеменко, учень 11-А класу Першотравневого НВК.

Мене цікавлять і гуманітарні й технічні науки, але я вирішив обрати шлях моряка. Більшість моїх родичів теж моряки. Мені ця професія до вподоби. Щоб людей зацікавити необхідно, по-перше, покращити благоустрій села, по-друге, можна б було зробити більше місць, в яких люди зможуть відпочивати як духовно, так і фізично, - Данило Артеменко, учень 11-А класу Першотравневого НВК.

  Старшокласники цікавляться туристичним потенціалом рідного краю й можливостями розвитку.Валерія Мороз, учениця 11-А класу Першотравневого НВК.

Першого вересня ми були у маєтку Кузнєцова, він був дуже відомою людиною у минулому. Якщо якось займатися більше цим місцем, відновити його, це буде дуже цікаво. Маєток Кузнєцова, замок Курісів, також у нас є гарні ставки, ліси для природного відпочинку, - Валерія Мороз, учениця 11-А класу Першотравневого НВК.

Юлія Волкова, учениця 11-А класу Першотравневого НВК.

Я намагаюся підібрати для себе варіант, який мені буде подобатись, який буде приносити й кошти, і радість, щоб я ходила на роботу, як на свято. Було б добре, якби наше село не залишалося на одній точці й розвивалося, щоб з’являлися нові гуртки, секції, якісь робочі місця й заохочували людей до праці саме в цьому селі, - Юлія Волкова, учениця 11-А класу Першотравневого НВК.

Що потрібно молоді, щоб жити в громаді: школярі Визирської ОТГ поділилися планами та ідеямии.  Село Визирка знаходиться в безпосередній близькості до порту - можливостей тут більше, звідси й прагнення молоді щодо майбутньої професії, самореалізації та дозвілля. Старшокласники Визирської загальноосвітньої школи обрали для себе різні професійні шляхи.Владислав Калкатін, учень Визирської загальноосвітньої школи.

Я хочу стати інженером, але якщо в мене вийде, то мрію стати футболістом. В нашій громаді є багато підприємств, серед них "ТІС" і там є дуже багато цікавих пропозицій, - Владислав Калкатін, учень Визирської загальноосвітньої школи.

Анастасія П’ятецька, учениця Визирської загальноосвітньої школи.

Я хочу стати ветеринаром, аби лікувати тварин - я їх люблю, в мене вдома є собаки та коти, - Анастасія П’ятецька, учениця Визирської загальноосвітньої школи.

Микола Клімов, учень Визирської загальноосвітньої школи.

Я хочу стати професійним музикантом. Я зараз навчаюсь в музичній школі у Визирці, у Скочипця Степана Степановича, - Микола Клімов, учень Визирської загальноосвітньої школи.

  Підбиваючи підсумки, слід зазначити, що попри різні умови життя у селах Визирської ОТГ, у частини молоді є прагнення залишатися в рідному селі. Адже є можливість працювати та отримувати гідну зарплатню на підприємствах, що знаходяться в межах громади. Не менш важлива наявність у селі спортивних секцій, тренувальних майданчиків та забезпечення житлом молодих спеціалістів, а також наявність місць для інтелектуального та духовного відпочинку: хабів та будинків культури.

Друк
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP