Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У селі Визирка обговорили бюджет розвитку громади (фото)

У селі Визирка обговорили бюджет розвитку громади (фото)

У селі Визирка обговорили бюджет розвитку громади (фото)

  У Визирці днями обговорили проєкт бюджету розвитку громади. На наступний рік планів чимало, але розв'язати відразу всі проблеми, котрі не вирішувалися десятиліттями, неможливо. Тому зосередилися на найголовніших. Так, у Першотравневому планують закінчити утеплення дитячого садочку та провести ремонт у Будинку культури. Окрім того, приведуть до ладу і дороги всіх сіл колишньої сільради.У селі Визирка обговорили бюджет розвитку громади.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільської ради.

Бюджет громади на 2020 рік буде здебільшого розрахований на дороги. Найважливіше - це дороги, освітлення та водопостачання. Останнє питання у Першотравневому вже майже вирішено, треба замінити декілька башт Рожновського, а ось 7-8 вулиць ще незаасфальтовані й не зроблене вуличне освітлення, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільської ради.

  Найбільше на об'єднання чекав Любопіль. Головна проблема тут - дорога на Визирку. У наступному році її продовжать ремонтувати. Також у планах зробити центральну площу у селі.Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

Головна тема - це продовження ремонту дороги між Визиркою та Любопілем й капітальний ремонт у Любопільській школі. Там і нову огорожу потрібно побудувати, й нові приміщення. Ми ще не визначилися, чи це буде харчоблок, чи ремонт фасаду, - Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

  Продовжать реалізовувати свої плани, але вже у складі громади, й у Визирці.Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

В нас є свої плани, котрі ми почали реалізовувати ще до об'єднання, й продовжимо цим займатися. Ми плануємо продовжити будівництво мосту, розпочати реконструкцію дитячого садочку, будівництво стадіону та спортивного комплексу. Це буде поетапне будівництво. Ми запропонували Київському проєктному інституту, щоб вони це будівництво розбили на три частини. Наприклад, спочатку будуємо стадіон, потім спортивний комплекс. А у майбутньому, за можливості, басейн, - Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

  В рамках засідання було обговорено й проєкт освітянської програми Визирської громади. Новостворений відділ вже представив своє бачення майбутнього освіти в ОТГ. Наразі очікують на рішення депутатів.Валентина Харламбова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

Вже бачимо величезну роботу з розбудови шкіл та дитячих садків, проведення ремонтних робіт, оновлення баз, оновлення харчоблоків, благоустрій територій, наповнення класів. Сподіваємося, що у майбутньому ми побачимо вагомий результат щодо прийняття даної програми, - Валентина Харламбова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

  Ще до утворення громади багатьох мешканців хвилювало питання, як саме будуть розподіляти кошти між селами. За попередніми даними бюджет розвитку Любопіля виросте більше, ніж втричі, Першотравневого - у два рази. Бюджет Визирки теж виросте. Децентралізація дає свої позитивні зміни. Всі населені пункти отримають кошти на розвиток. А завдяки бізнесу надходження з податків будуть зростати.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Ми повинні стимулювати бізнес, аби він працював на території громади, бо кошти з податків підуть на розвиток ОТГ. Сільській громаді важче, ніж міській, в котрій свого часу була побудована інфраструктура коштом держави. У Визирській громаді будуть значні зміни. Ми зробимо так, аби цей бюджет був прозорий, зрозумілий для людей. Спільно з виконкомом та депутатським корпусом прийдемо до людей і розповімо, чому приймаються ті чи інші рішення, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Остаточне рішення по проєкту бюджету розвитку Визирської громади прийме депутатський корпус у грудні цього року. Та перед цим обов'язково потрібно прийняти план соціально-економічного розвитку та обговорити його з жителями Визирської ОТГ.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP