Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ (фото)

Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ (фото)

Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ (фото)

  Керівництво газети Верховної ради "Голос України" нещодавно підписало меморандум про інформаційне співробітництво з керівництвом Визирської об'єднаної громади. Всю інформацію про Визирську ОТГ в найближчому майбутньому дізнаються українські парламентарі та й вся Україна в цілому.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  На офіційному сайті видання "Голос України" можна дізнатися, що ця газета є друкованим засобом масової інформації національного рівня, визнаним провідним у сфері інформаційної діяльності, що має загальнодержавне значення.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Газета офіційно оприлюднює закони та нормативно-правові акти України, їх роз'яснення та іншу офіційну інформацію. В цьому виданні висвітлюють актуальні проблеми державотворення та життя суспільства, питання соціально-економічних перетворень, соціального захисту населення, культурного життя та зміцнення законності й правопорядку, а також інші соціально-політичні проблеми України.
Перший номер газети "Голос України" вийшов у світ 1 січня 1991 року. Газета має власних кореспондентів в усіх регіонах України та за кордоном.
  Бути цікавою пересічному читачеві газеті допомагає її відкритість до життєвих проблем звичайних людей. У 2019 році редакція газети розробила новий проєкт, метою якого є інформаційна підтримка об'єднаних громад.
  Перша ОТГ, яка відгукнулася на таку співпрацю - Визирська об'єднана громада. В середині листопада перший заступник головного редактора Сергій Демський прибув до Одеси для підписання меморандуму про інформаційне співробітництво з Визирською ОТГ. Його день почався з візиту до Одеської облдержадміністрації, де пройшла його зустріч з першим заступником голови Одеської обласної ради Вадимом Шкарівським. На ній був присутній В'ячеслав Воронков, власний кореспондент парламентської газети "Голос України" в Одеській області. В ході бесіди вони обговорили ряд актуальних проблем, з якими стикаються нові об’єднання сіл в Одеській області й те, в якому річищі може рухатися адміністративно-територіальна реформа у 2020 році. Вадим Шкарівський наголосив на великому значенні друкованих видань для інформування старшого покоління сільських жителів.Вадим Шкарівський, перший заступник голови Одеської обласної ради.

Нам, жителям міст, здається, що газета як друковане видання - якийсь пережиток минулого. Відкрили інтернет і все переглянули. А в селах люди газету читають в друкованому вигляді. Вони чекають на улюблене видання, яке принесе листоноша й кине в поштову скриньку. Улюблену газету там читають від скоринки до скоринки й це їх головне джерело інформації, - Вадим Шкарівський, перший заступник голови Одеської обласної ради.

  Після приїзду до Визирки, представники "Голосу України" Сергій Демський, В'ячеслав Воронков та фотокореспондент Сергій Ковальчук, насамперед відвідали місцеве відділення пошти. Газета "Голос України" виходить по буднях, 5 разів на тиждень, тому важливо щоб видання було доставлене вчасно та інформація не втратила актуальності для читачів. Тут журналісти ознайомилися і з районною газетою "Слава хлібороба", свіже видання якої тільки доставили у відділення зв'язку.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Потім в кабінеті голови Визирської громади у присутності членів виконкому та депутатів Визирської сільради відбулася церемонія підписання меморандуму про інформаційне співробітництво. Мета такої взаємодії - широке інформування громадськості про стан, тенденції та перспективи розвитку Визирської ОТГ, а так само її економічного, суспільно-політичного та культурного розвитку, як можливого еталонного зразка реалізації реформи децентралізації в Україні.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.Сергій Демський, перший заступник головного редактора газети "Голос України".

Ми даємо можливість максимально повно висвітлювати діяльність Визирської громади на сторінках газети "Голос України", яка видається по всій країні й поширюється через інтернет практично в усі країни, посольства України, центри українських діаспор в різних країнах. Таким чином про вашу діяльність дізнається весь світ, - Сергій Демський, перший заступник головного редактора газети "Голос України".

  Той досвід, який напрацювала Визирська громада в період свого становлення, дуже важливий для керівництва й громадськості інших сіл України, які тільки йдуть шляхом об'єднання.

У нас були випадки, коли новообрані голови місцевих рад не знали, як діяти в тих чи інших ситуаціях. На їхню думку, багато позитивної інформації вони черпали в газеті "Голос України". Тому ми були б зацікавлені в максимальному отриманні інформації від Визирської громади. Про позитивний досвід, плани, може й амбітні, які все-таки рухають нашу країну до прогресу, - Сергій Демський, перший заступник головного редактора газети "Голос України".

  Валерій Стоілакі після підписання меморандуму про інформаційне співробітництво з парламентською газетою "Голос України" відразу перерахував основні напрямки, за якими, на його думку, повинна надходити інформація про життєдіяльність сіл громади.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

Ми знаємо, для того щоб люди добре жили на селі повинні бути вода, світло, дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії та культура. Це - найголовніше й говорить про те, що село живе та процвітає. Ми будемо цими питаннями постійно займатися для того, щоб люди наші жили краще й найголовніше, щоб вони знали, що вибираючи життя у громаді, вони й жити почнуть краще, і таке об'єднання їм принесе користь, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

  Іван Ососкало, який теж був присутній під час процедури підписання меморандуму, підкреслив, що навіть для такої успішної та сильної громади, якою є Визирська ОТГ, важливим є обмін інформацією. У своєму розвитку вона спирається й на позитивний досвід інших об'єднань сіл, які були створені раніше.Іван Ососкало, секретар Визирської сільради.

Ті плани, про які ми говорили своїм виборцям, поступово будуть втілюватися в життя. Важливо, що це буде висвітлюватися в засобах масової інформації, в такому авторитетному виданні яким є газета "Голос України", - Іван Ососкало, секретар Визирської сільради.

  Олександр Токменінов сам кілька скликань очолював Визирську громаду й добре знає, що після яскравих інформаційних приводів, які популяризували Визирку на всю країну, вирішувати важливі для села питання в високих кабінетах було набагато легше.Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.

Коли село звучить повсюди, тоді легше розв'язувати якісь питання для села. Це вже перевірено. Коли про Визирку чують, то і співпрацюють охочіше. Я маю на увазі отримання грантів або державного фінансування проєктів громади по лінії освіти, спорту, культури. Ми це перевірили на рівні будівництва Визирської амбулаторії. Зараз ми шукаємо варіанти з фінансування капітального ремонту амбулаторії в селі Першотравневе. У нас є плани з будівництва спортивного комплексу. І коли вже є готові проєкти, то легше приходити у міністерства, наприклад регіонального розвитку. Газета, яку читають і в Верховній Раді, і в міністерствах, нам в цьому плані дуже потрібна, - Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільради.

Володимир Татаревський, депутат Визирської сільради.

Можливість реалізації наших проєктів, які необхідно погоджувати в міністерствах та інших державних структурах, - важлива для нас. Якщо це буде опубліковано в газеті "Голос України", то всі будуть розуміти наскільки це серйозно і відповідально з нашого боку, і нам будуть йти на зустріч, - Володимир Татаревський, депутат Визирської сільради.

  Після підписання меморандуму про інформаційне співробітництво представникам газети "Голос України" провели оглядову екскурсію по Визирці. Вони відвідали комунальне підприємство "Визирське джерело" та познайомилися з місцевою командою пожежників.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Рятувальна служба у Визирці з'явилася завдяки тому, що сільрада разом з районною владою придбала пожежний автомобіль і створила необхідні умови для роботи рятувальників. Так само гостям показали центральну площу з бюветом, сценою, фонтаном і зоною відпочинку, де з великим задоволенням проводять свій вільний час жителі та гості села. Потім делегація відвідала місцевий Будинок культури. Там йшла репетиція учасників зразкового духового оркестру "Визирські сурми". Нещодавно тут було проведено капітальний ремонт та придбано нові крісла й необхідну освітлювальну та звукову апаратуру.
  Згідно з меморандумом про інформаційне співробітництво між Визирською сільрадою та газетою "Голос України", планується, що сторони будуть брати участь в створенні та реалізації спільних програм взаємодії в галузі місцевого самоврядування. Проводитимуть спільні заходи з інформування громадськості про діяльність селищної ради, регіональних органів управління. І тут важливо, щоб не тільки виконком, а й депутатський корпус були відкриті до співпраці.Євген Пожар, депутат Визирської сільради.

Ми розуміємо, що інформація про нас дає якусь гарантію нашим майбутнім партнерам. Для нас це можливість надалі залучати іноземні гранти на розвиток нашої громади, будівництво дитячих садків, шкіл. Це важливий момент даного співробітництва, - Євген Пожар, депутат Визирської сільради.

  В ході оглядової екскурсії по Визирці, представники газети "Голос України" багато дізналися про діяльність мецената, засновника транспортного вузла "ТІС", нині покійного Олексія Михайловича Ставніцера. Про те, як вони разом з дружиною Оленою Козьміною створили центр дитячої творчості, де малеча і сьогодні відвідує гуртки та секції безкоштовно, з наданням всіх витратних матеріалів.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Здивував гостей і стан та оснащення сільської школи Визирки. Будівлю було зведено на кошти компаній "ТІС", ще за життя Олексія Михайловича Ставніцера, який попри складний період становлення підприємства, поставив собі за мету побудувати для дітей Визирки нову школу. Яна Куліченко, проводячи екскурсію, розповіла, що і до цього дня школі активно допомагає благодійний фонд імені Олексія Ставніцера, за сприяння його співзасновників, серед яких депутат обласної ради Олег Кутателадзе, і депутат районної ради Віталій Кутателадзе.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Визирська сільрада зобов'язується разом з газетою "Голос України" організовувати спільні конкурси, виставки, семінари, конференції, мета яких розвиток системи місцевого самоврядування. Маючи власну інтелектуальну та творчу базу, Визирська сільрада не повинна мати труднощів у цьому питанні.Едуард Хижняк, депутат Визирської сільради.

У період становлення Визирська сільрада пройшла довгий та тернистий шлях. Ми багато питань вирішували шляхом спроб і помилок, багато чого нам не вдавалося з першого разу. Тому я вважаю, що газета "Голос України" може стати трибуною передового досвіду, де ті громади, які вже сформувалися, могли б поділитися накопиченими знаннями та запропонувати щось нове для формування законодавчої бази, - Едуард Хижняк, депутат Визирської сільради.

  Після відвідин Визирки гості виїхали у Любопіль. Перше, що вони помітили - капітально відремонтовану ділянку в’їзної дороги - подарунок Визирської громади жителям Любопіля. Тепер обидва села входять в одну ОТГ і в найближчі роки ремонт дороги на Любопіль буде завершено повністю. У Визирській об’єднаній громаді для сіл Любопіль та Ранжеве пріоритетним може стати напрямок розвитку рекреації й туризму. В першу чергу це обумовлено близькістю їх розташування до Тилігульського лиману. Завдяки популяризації цих місць газетою "Голос України", керівництво Любопільського старостинського округу сподівається, що інвестори з туристичної галузі почнуть вкладати сюди кошти.Олександр Рембач, виконувач обов'язків старости Любопільського старостинського округу.

Ми теж не стоїмо осторонь. Ми близько 20 примірників газети виписали для наших пенсіонерів. Будемо видання рекламувати, щоб населення його читало. Сподіваємося на підтримку редакції газети, яка нам буде допомагати теж в баченні нашого подальшого спільного життя в об’єднаній громаді, - Олександр Рембач, виконувач обов'язків старости Любопільського старостинського округу.

  Вже не один рік минув, як Любопільська, та інші сільради, що об’єдналися в Визирську громаду, співпрацюють з телекомпанією "ТІС-ТВ" в питаннях надання важливої для жителів села інформації. На честь професійного свята Дня телебачення, радіо та зв'язку, співробітники телекомпанії подарували Любопільській школі цікаві для кожної дитини колекції комах та мінералів, пізнавальні журнали, атласи та книги з історії.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Після Любопіля делегація попрямувала до села Першотравневе. У Визирській громаді це найбільше за чисельністю населення село. Свій розвиток Першотравневе отримало за радянських часів, завдяки роботі другої за величиною у СРСР Комінтернівської птахофабрики. Після об'єднання у Визирську громаду Першотравневе й довколишні села отримали шанс на відродження. У минулі роки тут було побудовано великі соціальні об'єкти: школу, дитячий садочок, амбулаторію та Будинок культури. Тому у Визирській громаді Першотравневому доречна спеціалізація гуманітарного та медичного центру. Місцева школа має статус опорної, тут навчаються діти з шести сіл.Валентина Харламбова, керівник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

Було б набагато краще, не набивати свої гулі, вчитися на чужих помилках. Якщо хтось буде вчитися на нашому позитивному прикладі, ми будемо цим пишатися. Але і ми хочемо бачити інший досвід, та приміряти його на себе. Тому наша співпраця з газетою "Голос України" важлива не тільки для нашої громади, а й для процесів децентралізації в цілому, - Валентина Харламбова, керівник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  По закінченню візиту у Визирську ОТГ представники парламентської газети "Голос України" відвідали два підприємства, які успішно працюють на території об’єднаної громади. Перше - фермерське господарство "Ластівка". Його засновник Олена Козьміна особисто показала журналістам тваринницьку ферму, пташник та цех з виготовлення сертифікованої молочної продукції під торговою маркою "Ластівка".Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Потім було оглянуто художньо-етнічну галерею під назвою "Світлиця". Це власний внесок Олени Вадимівни в розвиток рідного села з точки зору туристичної привабливості території. Гості відвідали також кінний клуб, який працює на території фермерського господарства.Газета "Голос України" вперше підписала меморандум з громадою - потужною Визирською ОТГ.  Другим підприємством, яке важливо було відвідати гостям, став транспортний вузол "ТІС" як найбільший платник податків у Визирській ОТГ. Після екскурсії по території терміналів, журналісти зустрілися з директором з виробництва "ТІС" Віталієм Котвицьким та головним інженером "ТІС" Олегом Сологубом. Журналісти зізналися, що вони не є вузькими спеціалістами у морській галузі, але готові рости на цьому терені, щоб професійно висвітлювати діяльність терміналів. Зі свого боку Віталій Котвицький повідомив, що він разом з Олегом Романовичем обрані депутатами Визирської сільради, тому знають напевно, що тем для публікацій про Визирську ОТГ до газети Верховної ради України буде достатньо.Володимир Котвицький, депутат Визирської сільради.

Планів в нас багато, і у Визирці, і в об’єднаній громаді взагалі. Головне, перетворити сусідні села в успішну спільноту. Будь-яка інформаційна підтримка, будь-яка відкритість, правдива інформація, яка доводиться до відома як звичайних громадян, так і їх представників у Верховній Раді, - це завжди корисно, - Віталій Котвицький, депутат Визирської сільради.

  Бачить велике інформаційне майбутнє меморандуму і власний кореспондент видання в Одеській області В'ячеслав Воронков.В'ячеслав Воронков, власний кореспондент видання "Голос України" в Одеській області.

Ми сьогодні зустрілися з великою кількістю людей, відвідали безліч об'єктів і побачили, що той досвід, який вже накопичено у цій громаді, не повинен залишатися власністю лише Визирської громади. Цей досвід корисний для всієї України. Про нього повинні знати, - В'ячеслав Воронков, власний кореспондент видання "Голос України" в Одеській області.

  На думку першого заступника головного редактора газети "Голос України", Сергія Демського, об'єднання громад - це нешвидкий, деколи делікатний процес, який складно зробити успішним, якщо спускати малоконструктивні рішення зверху у вигляді простої рознарядки хто і з ким повинен швидко об'єднатися.

Я сподіваюся, що це об'єднання буде розширюватися й надалі. Коли ми говоримо, що робимо успішною Україну, то маємо на увазі, що це роблять саме такі громади. Тому я бажаю місцевим жителям і владі великих успіхів, реалізації подальших планів та процвітання. А ми їм в цьому допоможемо, - Сергій Демський, перший заступник головного редактора газети "Голос України".

  Меморандум про інформаційну підтримку набрав своєї чинності з моменту підписання, відтак скоро про діяльність та успіхи Визирської ОТГ дізнається вся Україна.

Друк
Схожі новини:
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP