Архів
Квітень 2024 (44)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У Визирській об’єднаній територіальній громаді підбили підсумки за 2019 рік (фото)

У Визирській об’єднаній територіальній громаді підбили підсумки за 2019 рік (фото)

У Визирській об’єднаній територіальній громаді підбили підсумки за 2019 рік (фото)

  Найголовнішою та, без перебільшення, історичною подією для всіх жителів Визирської об’єднаної територіальної громади в цьому році є проведення виборів в органи місцевого самоврядування, під час яких було обрано очільника ОТГ - ним став Валерій Стоілакі, також були обрані депутати від кожного населеного пункту, які представлятимуть інтереси своїх сіл у Визирській сільській раді.У Визирській об’єднаній територіальній громаді підбили підсумки за 2019 рік.  Цій історичній події передувало багато років титанічних зусиль людей, які завжди бачили надзвичайні перспективи розвитку населених пунктів у даній місцевості.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Найголовніше, що відбулося, - це, власне, створення громади. Я впевнений, що це найголовніший успіх, у нас вийшло, бо ми цим займалися понад чотири роки. Завдяки людям, які нам допомагали, створено солідну громаду. Якщо брати показники, озвучені нещодавно обласною адміністрацією, а саме індекс наповнювання податками, то індекс спроможності громади складає 5,33. У наступної великої громади в області - місто Южне - 2,48. Різницю відчуваєте? Майже у два рази, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Є ще одна велика громада - Шабо, проте там показник податкової спроможності 0,97. За словами Олега Кутателадзе, саме Визирська ОТГ виходить на перші позиції, а в майбутньому має всі можливості вийти на перше місце в масштабах країни. Також обласний депутат додав, що наступного року Визирська громада буде віддавати реверсну дотацію державі у розмірі майже 52-х мільйонів. Це означає, що відкриваються додаткові можливості для втілення цілої низки планів, аби поступово йти до розбудови громади за європейськими стандартами.Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

Є рух уперед. Соціальні процеси підтримуються. Благодійний фонд Олексія Ставніцера працює. Люди згуртувалися та допомагають. Головне, що у керівництва, голови та депутатського корпусу є бажання розвивати свою громаду. Тепер ми приступаємо до реалізації проєктів: це й парки, розбирання старих недобудов для будування нового стадіону, моста, рекреаційних зон, набережних біля ставків, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Отримані результати - це лише початок. На наступний рік вже багато планів.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільської ради.

В нас буде рік доріг та шкіл. Ми почнемо з нагальних питань. Дорога до Любопіля, у село Порт, велику увагу будемо приділяти шкільним та дошкільним закладам. У Першотравневому зробимо реконструкцію опалювальних систем у школі й дитячому садку. У Визирці будемо продовжувати проєкт з будівництва нового дитсадка. Також будемо працювати над проєктом дитячого садка у Любопілі на дві групи, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільської ради.

  Наступний рік для населених пунктів громади буде дуже насиченим.Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільської ради.

У порівнянні з бюджетом 19-го року, бюджет 20-го року збільшиться у кілька разів, враховуючи бюджети колишньої Першотравневої та Любопільської сільрад. Заплановано дуже багато роботи з розбудови соціальних об’єктів: доріг, освітлення, благоустрою- Олександр Токменінов, перший заступник голови Визирської сільської ради.

  Наступного року у Визирці займатимуться створенням проєкту каналізації, очищувальних споруд. Оскільки по закінченню будівництва спортивного комплексу, стадіону, басейна, дитячого садка, амбулаторії, це питання потрібно буде вирішувати терміново. В цілому, рік, що закінчується був досить вдалим по багатьох показниках.Наталія Сивак, керівник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Визирської сільради.

Багато проєктів розпочато, які будемо закінчувати у наступному році. Один з таких проєктів - будівництво амбулаторії, закінчується розробка проєктно-кошторисної документації на будівництво спортивного комплексу, реконструкції дитячого садка. Відремонтовано повністю вуличне освітлення. Створено відділ освіти, молоді та спорту, який вже сьогодні повністю функціонує, - Наталія Сивак, керівник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Визирської сільради.

Іван Ососкало, секретар Визирської сільської ради.

Повиписувані абсолютно всі програми стосовно роботи освіти, які тільки чекають свого затвердження на сесіях. Це подальший поштовх у майбутнє. Є свої кадри, набрані, свій штат. Звичайно, у майбутньому ми дуже сподіваємось, що освіта, як була, так і лишиться пріоритетом. Адже майбутнє громади у майбутньому її дітей, - Валентина Харламбова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

  Окрім найголовнішої події цього року, власне, створення ОТГ, зроблено ще низку дуже вдалих кроків.Іван Ососкало, секретар Визирської сільської ради.

Ми за 19-ий рік, підбивши підсумки роботи, бачимо, що йдемо тим шляхом, заради якого ми обиралися нашими виборцями. Це підтримка їхнього соціального стану, підтримка доброустрою населених пунктів, - Іван Ососкало, секретар Визирської сільської ради.

  Акцент на розвитку закладів освіти дає людям відчути гордість за те, що живуть саме в цій громаді. Ті, хто приєднався до дружньої родини Визирської ОТГ, мають стимул рухатися далі.Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

Ми в цьому році проклали кілометр нової асфальтної дороги по вул. Суворова. Зробили капітальний ремонт у школі. Зробили шкільне подвір’я, понад 700 м2, поклали плитку. Ми ще працюємо. Зараз йде ремонт у Будинку культури, який плануємо закінчити до Дня святого Миколая. Почистили та запустили у цьому році артезіанську свердловину в селі Ранжеве, - Олександр Рембач, в.о. старости Любопільського старостинського округу.

  Великі сподівання пов’язують з входженням до Визирської ОТГ декілька сіл.Микола Ткаченко, голова Калинівської сільської ради.

Ми отримали запрошення на приєднання до Визирської територіальної громади. Це найбільше досягнення цього року. Щодо наших фінансових здобутків, то вони, на жаль, не дуже великі. Наша сільська рада дотаційна, але є моменти, що ми зробили. Півтора кілометра водогону по селу: старі труби поміняли на нові - пластикові. Зробили капітальний ремонт площі біля Будинку культури. Зараз продовжуємо ремонт огорожі біля пам’ятників загиблим воїнам, - Микола Ткаченко, голова Калинівської сільської ради.

  Для села Сичавка 2019 рік теж був дуже непростим.У Визирській об’єднаній територіальній громаді підбили підсумки за 2019 рік.Валентина Попоніна, голова Сичавської сільської ради.

В цьому році ми здійснили свою мрію - приєднання до Визирської ОТГ. Це коштувало дуже великих зусиль, але ми досягли своєї мети. Це мрія більшості наших людей. Так, думки розділялися й зараз розділяються: є частина людей, які хотіли йти до громади Южного. Але більшість була за те, аби піти саме у сільську громаду. Люди розуміли, що село з селом то є велика сила, - Валентина Попоніна, голова Сичавської сільської ради.

  Валентина Попоніна зазначила, що на наступний рік вже є домовленість з Визирською громадою про проведення робіт з будівництва підкачувальної станції, аби забезпечити населення водою у літній період. Наступне село - Кордон, яке теж приєднується до великої родини Визирської ОТГ.Оксана Третякова, голова Кордонської сільської ради.

Я впевнена, що наші люди не пожалкують в кроці, що ми зробили. Це правильний крок. Наступного року ми поки що залишаємось на своєму бюджеті. Ми є дотаційною сільрадою. Продовжимо займатися ремонтом доріг у населених пунктах сільради. Основну інфраструктуру ми зробили за ці три роки. Проблем з водопостачанням в нас немає. Освітлення у трьох населених пунктах ми зробили, - Оксана Третякова, голова Кордонської сільської ради.

  Ще два населених пункти, які визначилися зі своїм майбутнім - це Дмитрівка та Бутівка, вони також приєднаються до Визирської ОТГ. Жителі цих сіл бачать великі перспективи після об’єднання.Наталія Муравйова, голова Дмитрівської сільської ради.

Нам ніколи не відмовляли у допомозі. Ми будемо сподіватися на плідну працю вже з Визирською ОТГ. Бюджет ми затвердимо на 2020 рік. Все буде вирішуватися, як швидко ми увійдемо і коли будуть вибори у Визирську ОТГ, - Наталія Муравйова, голова Дмитрівської сільської ради.

  Наталія Муравйова впевнена, що лише згуртувавшись та об’єднавши зусилля з такою потужною громадою, як Визирська ОТГ, стане можливим вирішити будь-які труднощі. Бо разом ми - сила.
  Отже, потужний рух у бік розвитку населених пунктів Визирської об’єднаної територіальної громади розпочато. Незабаром до неї приєднаються ще чотири сільських ради: Дмитрівська, Калинівська, Кордонська та Сичавська. Залишилось отримати узгоджувальні документи з Києва та провести останні процедурні дії. Сподіваємось, що після цього Визирська об'єднана територіальна громада стане одним з найпотужніших об’єднань в економічному й інфраструктурному плані не лише в Одеській області, а й на території всієї України.

Друк
Схожі новини:
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
TOP