Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки

Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки

Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки

  2019 рік був насиченим для міста Южне. Тут почали зводити нові об'єкти: соціальні та розважальні. Відзначали історичні та ювілейні події, відсвяткували не один десяток свят.
  Після новорічних канікул у 2019 році всі приступили до роботи: нові плани, нові звершення. Але на дозвілля та духовність знайшли час. Так, традиційно, 19 січня у Южному відсвяткували Водохреща. Чимало моржів вийшли на міський пляж та ставок, аби зануритися у воду. Вважається, що вода набуває цілющих властивостей та допомагає очистити душу й тіло.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.  У лютому в місті урочисто відкрили центр для дітей з особливими освітніми потребами. Всього там почала своє навчання 251 дитина. Працюють з ними висококваліфіковані спеціалісти.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Мая Наконечна, екс-начальник управління освіти, культури та молодіжної політики Южненської міської ради.

Завдання цих спеціалістів - працювати не лише з дітьми, а й з батьками, готувати їх до сприйняття дітей такими, які вони є. Тому кожен спеціаліст розповідає, вчить і дітей, і батьків, - Мая Наконечна, ексначальник управління освіти, культури та молодіжної політики Южненської міської ради.

  Березень - традиційно жіночий місяць, бо ж приходить весна та таке бажане тепло. Так, у Южному, вже за звичаєм, обирали "Жінку року" на однойменному конкурсі. Його лауреатами стають лікарі та вчителі, підприємці та вчені, фінансисти, журналісти, митці, держслужбовці та громадські діячі. Для кожної галузі - своя номінація.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Марина Павленко, перемогла у номінації "Місцеве самоврядування".

Це було дуже несподівано і дуже приємно. Керівництво підтримало і я красно дякую. Я дуже рада, що оцінили мою роботу, - Марина Павленко, перемогла у номінації "Місцеве самоврядування".

  Южне - курортне місто, тому ще навесні тут почали готуватися до курортного сезону. Тут наводили лад, облагороджували зелені зони. А вже влітку розпочався не лише туристичний наплив, а й розважальний.
Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.  У серпні особливо всім запам'ятався автофестиваль. Його провели вперше і зібрав він поціновувачів різних стилів: спортивний, класичний, ретро, олдскул.Максим Понятовський, організатор автофесту в Южному.

Вирішили показати, які цікаві машини є в Одесі й привезти їх до Южного. Наша організація існує з червня місяця, і ми хочемо максимально розширити коло спілкування. Вирішили розпочати з Южного, - Максим Понятовський, організатор автофесту в Южному.

  Ще один захід, пов'язаний з автомобілями - патріотичний автозаїзд до Дня Державного прапору. Понад 50 автомобілів взяли участь у святковому заході. Вони проїхалися по вулицях Южного.Максим Понятовський, організатор автофесту в Южному.Надія Конопацька, екс-начальник відділу культури Южненської міської ради.

Їхали гарно та гучно, аби всі бачили, що у нас свято, - Надія Конопацька, ексначальник відділу культури Южненської міської ради.

  Восени робота кипіла. Місто готувалося до проведення першого Міжнародного інвестиційного форуму. Участь у ньому взяли іноземні інвестори, представники транспортного вузла "ТІС", підприємство "Дельта Вілмар", порт "Південний", Агентство розвитку Коблівської громади та сусідні населені пункти. Так, була запрошена й Визирська громада, яку презентував Валерій Стоілакі.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

Всім сподобалося. Бо ми дійсно впевнено розвиваємося, у нас потужний бюджет. При такому кошторисі ми зможемо розвивати наші села, поліпшувати їхню інфраструктуру, що потрібно саме для людей, котрі живуть у селах, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

  Як зазначив один із гостей Першого міжнародного інвестиційного форуму Олег Кутателадзе, чудове рішення запросити не лише інвесторів та представників Одещини, а й сусідню Миколаївську область. Бо Южне межує із селом Коблеве, а з Лиманським районом сусідню область поєднує ще й Тилігульський лиман.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Це досить цікавий регіон, в якому поєднуються виробничі можливості, транспортна промислова зона і рекреаційні можливості. Тому я радий тому, що такий форум проводять у Южному, тут представлено і компанію "ТІС", і Визирську громаду, і Коблівську. Я сподіваюся, що тут є велике майбутнє й великі перспективи, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  І в останню суботу вересня у Южному відзначили День міста. Розпочалося свято ще задовго до офіційного старту.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки. Лариса Шегіда, керуюча справами виконкому Южненської міської ради.

Завдяки драйву, який створив нам сьогодні зранку Визирський оркестр, наше свято розпочалося раніше, ніж було оголошено, - Лариса Шегідакеруюча справами виконкому Южненської міської ради.

  Родзинкою святкування Дня міста у Южному став виступ українського дуету "TamerlanAlena".Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.  У жовтні провели екологічну акцію - "Еко день у Южному". Завдяки їй, у місті в пляжно-парковій зоні з'явилися нові молоді деревця.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Максим Кушнір, громадський діяч.

Земля сьогодні знаходиться на межі екологічної катастрофи. Тому ми організували акцію "Еко день у Южному", - Максим Кушнір, громадський діяч.

  Восени у місті тривали масштабні будівельні роботи. Так, активними темпами продовжувалася реконструкція проспекту Миру. У 2018 році було прийнято рішення відремонтувати проспект та осучаснити його.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Людмила Паскаль, заступник міського голови з питань виконавчих органів ради - начальник фінансового управління Южненської міської ради.

Я вважаю, що ми повинні любити місто і робити все для того, аби воно було не тільки максимально комфортним, а й дуже гарним. Мені дуже подобається візуалізація проспекта Миру, - Людмила Паскаль, заступник міського голови з питань виконавчих органів ради - начальник фінансового управління Южненської міської ради.

  Активно будували й новий реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами. Згідно з планами, закінчити планують у 2020 році. Він матиме два поверхи, приміщення для майстерень, зали для проведення фізичних занять та басейн. Кошти передбачено міським бюджетом, але влада Южного сподівається на співфінансування, бо проєкт - вартісний.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Лариса Шегіда, керуюча справами виконкому Южненської міської ради.

Наш центр буде розрахований не лише на жителів міста Южне. Наразі ми його позиціонуємо, як регіональний, тому що ми знаємо, що поруч з нами найближчий такий центр з надання соціальної реабілітації знаходиться на селищі Котовського. Це не близький шлях для того, аби туди поїхати й отримати необхідні послуги. Послуги там надаються за направленням, - Лариса Шегідакеруюча справами виконкому Южненської міської ради.

  У жовтні відзначили сороковий ювілей першої школи. У Палаці культури "Дружба" зібрали всіх: учнів, випускників, вчителів, котрі працювали й працюють у навчальному закладі й, звичайно, тих, хто очолював школу. Найбільше років директорству віддала Ольга Верба. Про директорські будні залишилися лише приємні спогади.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Ольга Верба, ексдиректор ЗОШ №1 м.Южне.

Я коли йшла зі школи, гадала, як буду жити? Я могла із заплющеними очима пройти по школі. Вже, мабуть, ні, але ще є згадки. Ноги самі несуть. Зібралася в одне місце, дивлюся - звернула до школи, - Ольга Верба, ексдиректор ЗОШ №1 м.Южне.

  "Родзинкою" жовтня став Гелловін. Його відсвяткували у підвальних приміщеннях Палацу культури "Дружба" моторошним квестом. Організатором виступила молодіжна рада Южного.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Денис Оганов, голова Молодіжної ради м. Южне.

Серед нашої молоді був дуже великий попит на подібні квести. Всі це свято знають. Але у Южному відзначити його немає де, тому доведеться їхати до Одеси. Ми зібрали ініціативну групу і самі, власними силами, організували таку квест-вечірку, - Денис Оганов, голова Молодіжної ради м. Южне.

  У листопаді робіт побільшало. Так, стало відомо, що у Южному з'являться нові велодоріжки. Це буде єдине велокільце навколо міста. Окрім того, облаштують місце не лише для любителів двоколісних, а й пішохідну зону з ліхтарями та лавками.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Ігор Чугунников, секретар Южненської міської ради.

Саме в цьому районі планується будівництво тротуару з велодоріжкою. Ширина цього полотна буде чотири метри: два метри для велодоріжки й два метри для тротуару, щоб люди могли ходити. Буде огорожа. І всі ці роботи ми плануємо виконати у наступному році. Зараз необхідно дбати про здоров'я, і тому велодоріжка нам дуже потрібна, - Ігор Чугунников, секретар Южненської міської ради.

  У 2019 на новому місці "обживався" міський музей. Нові кімнати для експонатів - це те, чого дійсно потребував заклад. Заходячи до кімнати, в якій зображена історія Южного, відразу робиш крок у минуле. Тут є все: і світлини майбутнього міста, коли воно ще було кукурудзяним полем, і перші роботи на "ОПЗ", і ті, хто зводив перші будинки. Та найбільше передають історію предмети побуту людей, котрі приїхали до нового населеного пункту.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Тетяна Єрошенко-Афанасьєва, директор музею міста Южне.

Частина експонатів, які у нас були, якраз згодилися для того, аби створити Южненську квартиру 78-80-х років. Тут є меблі людей, з якими вони сюди приїхали, - Тетяна Єрошенко-Афанасьєва, директор музею міста Южне.

  А ще у листопаді в Южному є місце і для суму. Тут згадували легенду - юного співака Євгена Яценка, котрий трагічно загинув 14 років тому. Цьогоріч на честь нього та його мами Тетяни Яценко поставили мюзикл "Повернення маленького принца або день народження Перлинки" на сцені Палацу культури "Дружба". Колись роль маленького принца писалася під Женю, але доля вирішила інакше. Головна сцена міста Южне побачила творіння минулого із сучасними корегуваннями.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Олена Суторміна, режисер-постановник.

Матеріал треба було осучаснити, щоб він зазвучав по-новому, щоб заграв нашим часом. Дуже багато героїв, було дуже важко зібрати 23 персонажі. А скільки ще колективів довелося долучити. Важко було, і не буду казати, що цього разу все пройшло на одному диханні. Було важко, - Олена Суторміна, режисер-постановник.

  Відзначилася нововведеннями восени перша школа. В навчальному закладі боролися з гаджетоманією під час навчального процесу. Наприклад, у деяких класах, прийшовши на урок, школярі мають два варіанти, як уникнути постійного використання телефонів. Перший - вимкнути його, другий - покласти свій гаджет у спеціальну коробочку.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Олена Баранецька, директор ЗОШ №1 м. Южне.

Головне, аби вчителю було зручно працювати на уроці й діти не відволікалися. У деяких працює дуже класно. Може ще хтось приєднається. А дехто каже, що не буде цього робити, бо на уроках багато працюють з інтернетом. Зараз у школі є Wi-Fi всюди, тому у школі можна працювати без питань, - Олена Баранецька, директор ЗОШ №1 м. Южне.

  А ще у листопаді про свою роботу відзвітував Южненський міський голова. Вперше захід відбувався у медіаформаті. За словами очільника Южного, місто впевненими кроками йде до європейського майбутнього. Окрім того, тут найбільша зарплатня та надходження податків від бізнесу.Володимир Новацький, Южненський міський голова.

Традиційно місто Южне займає перше місце в Україні по рівню видатків на одиницю населення, що становить за 2019 рік 16,5 тис. гривень. Темпи збільшуються, місто впевнено росте та розвивається - за останні п’ять років бюджет міста виріс більш ніж у два рази. Показники середнього і малого бізнесу наближають нас до європейських стандартів. Ми десятки років йшли до цього, - Володимир Новацький, Южненський міський голова.

  Також в листопаді відбулася посвята у студенти в авторській школі Гузика. Навчальний заклад не одне десятиліття дає змогу учням здобувати професію при школі. Окрім технічних, фінансових та комп'ютерних спеціальностей в АШГ планують відкрити ще ряд професій.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Галина Діденко, заступник директора АШГ з навчально-виховної роботи.

Дасть бог, і наступного року ми відкриємо морський коледж. Ми працюємо з ОНПУ, вирішуємо, які спеціальності будуть, бо не хочемо, аби спеціальності повторювалися. Співпрацюємо з ОНУ ім. І.І. Мечникова. Є ще у нас в планах задум - відкрити медичний коледж. Є на медицину попит у нашому місті, - Галина Діденко, заступник директора АШГ з навчально-виховної роботи.

  А ще авторська школа Гузика, спільно з навчально-виховним комплексом імені В’ячеслава Чорновола, до новорічних свят разом збирали подарунки інтернату у Балтському районі. Отримали необхідну інформацію про вихованців та приступили до роботи.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Мар'яна Федорійчук, соціальний педагог НВК ім. В. Чорновола.

Діти із задоволенням приєднуються. І батьки також приєднуються радо, перепитують, чи будемо готувати й кому цей подарунок. Це не робиться примусом, все добровільно і вони тішаться, що мають можливість подарувати радість дітям, - Мар'яна Федорійчук, соціальний педагог НВК ім. В. Чорновола.

  В середині грудня в Южному традиційно почали активно готуватися до новорічних свят. Так, на Миколая, 19 грудня у місті запалили головний символ - зелену лісову красуню. Вона хоч і штучна, але настрою додає. Всього на неї одягнули близько 500 кульок та яскраву ілюмінацію.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Алла Гайдайчук, начальник відділу культури Южненської міської ради.

Цьогоріч вона буде традиційною, але ми докупили нові новорічні іграшки. На жаль, минулого року через великі пориви вітру багато іграшок падало на землю. Тому ми, разом із працівниками культури, начальником управління освіти, культури, спорту та молодіжної політики Надією Конопацькою підклеїли іграшки й сподіваємося, що цього року такого "іграшкопаду" вже не буде, - Алла Гайдайчук, начальник відділу культури Южненської міської ради.

  19 грудня у Южному вперше відкрили оселю святого Миколая.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Олеся Чайківська, вчитель у НВК ім. В. Чорновола.

У мене настрій дуже піднявся, коли приходили дітки й з порога просили обійняти святого Миколая. Вони настільки щиро це робили. І відразу відчуття, що вони такі глибокі, вони вірять і відчувається, що вони цього чекали. Сучасне покоління виховується у відроджених традиціях і це все справжнє. Дивишся на них і розумієш, що треба вірити у диво, - Олеся Чайківська, вчитель у НВК ім. В. Чорновола.

  Підбиття підсумків - це аналіз всієї роботи за рік. У Южному все те, що було заплановано - перевиконано, додалися навіть нові проєкти. Головне, аби жителі міста почували себе впевненими у майбутньому.Наталя Гнєушева, начальник управління економіки Южненської міської ради.

Бажаю всім щастя, любові, удачі, процвітання, добробуту і всього найкращого, позитивних емоцій, радісних вражень. З Новим роком та Різдвом Христовим, - Наталя Гнєушева, начальник управління економіки Южненської міської ради.

  На 2020 рік у Южного чимало планів та проєктів. Це і новий автовокзал з міжнародним сполученням, відкриття стадіону у першій школі та торгово-розважального центру й завершення реконструкції проспекту Миру. Місто перспективне, тому є куди рухатися та вкладати кошти.
Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.Як пройшов 2019 рік у Южному - підсумки.  Фото: інтернет-видання "yuzhny.info".

Володимир Новацький, Южненський міський голова.

Шановні друзі. Я від щирого серця хочу привітати вас з Новим 2020 роком. Відходить в історію ще один дуже не простий рік. Кожному з нас він запам'ятається по-різному, але хочеться загадати тільки найкраще. Рік був насичений подіями, був плідний у соціально-економічному розвитку міста. Багато зроблено для того, аби місто зберігало свій позитивний імідж. Зараз про наше місто знають не лише в Україні, а й далеко за її межами. Наступає Новий 2020 рік і ми входимо в нього з новими планами, з новими сподіваннями. Я впевнений, що у новому році у нас буде більш плідна робота з нашими сусідами - ОТГ. Чи справдяться наші сподівання - залежить від кожного з нас. Я вірю, що новий рік принесе мир та добробут. Наші пріоритети є чіткими та зрозумілими. Я бажаю нам здійснення мрій. Нехай у ваших оселях назавжди запанують достаток, взаємна повага та злагода. Будьте здорові та щасливі. З Новим роком та Різдвом Христовим, - Володимир Новацький, Южненський міський голова.
Друк
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP