Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19

Рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19

Рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19

  Способи запобігти поширенню COVID-19 на робочому місці дуже прості. Роботодавці повинні запроваджувати профілактичні заходи, навіть якщо випадки COVID-19 не зареєстровані у місті, де вони здійснюють свою господарську діяльність, наполягають фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Треба переконатися, що робочі місця працівників чисті та гігієнічні. Поверхні (наприклад, столи та усі робочі поверхні, телефони, клавіатури тощо) потрібно регулярно протирати засобом, що дезінфікує, тому що забруднення на поверхнях, які торкаються співробітники та замовники, є одним з основних джерел поширення COVID-19.

  Фото з відкритих джерел.
  Потрібно сприяти регулярному та ретельному миттю рук працівниками, підрядниками та замовниками (споживачами). Для цього треба розмістити диспенсери із дезінфікуючими засобами у всіх видних місцях (біля робочих місць) та дбати щоб вони регулярно заправлялися.        Необхідно, щоб персонал, підрядники та замовники (клієнти) мали доступ до місць, де є вода з милом. Також треба розмістити постери (плакати) на видних місцях, що рекламують миття рук (про це можна запитати у місцевому органі охорони здоров’я). У ВООЗ підкреслюють, що миття рук вбиває вірус на руках і запобігає поширенню COVID-19.

  Необхідно сприяти й наявності чистого повітря на робочому місці. Крім того, маски для обличчя, інші тканинні засоби індивідуального захисту мають бути доступні на робочих місцях, де є скупчення людей із нежитю (кашлем) на роботі. Для утилізації одноразових масок (фільтрів для масок) мають бути передбачені спеціальні урни.

  COVID-19 може почати розповсюджуватись у середовищі в разі наявності осіб з температурою 37.3 ºC. Особам з такою температурою необхідно залишатись вдома (або працювати вдома). Особам з температурою, вищою за 37.3 ºC приймання жарознижувальних ліків таких, як парацетамол/ацетамінофен, ібупрофен або аспірин, може тільки замаскувати захворювання (інфікування).

  Перед будь-якою поїздкою треба переконатися, що організація, співробітники організації мають актуальну інформацію про райони, де поширюється COVID-19. Її можна знайти за адресоюВООЗ також рекомендує розглянути питання про видачу працівникам, які збираються подорожувати, невеликими пляшками (до 100 мл) дезінфікуючих засобів для рук на основі спирту. Це може полегшити регулярне миття рук.

  Треба будь-де триматися не менше одного метра від людей, які кашляють або чхають. Люди, які повернулися з району, де розповсюджується COVID-19, повинні контролювати симптоми протягом 14 днів та проводити виміри температури тіла двічі на день.

  Якщо у них навіть м’який кашель або не дуже висока температура (тобто температура 37,3 ºС і більше) вони повинні залишатися вдома і самоізолюватися, уникаючи близького контакту (один метр або ближче) з іншими людьми, включаючи членів сім’ї. Вони також повинні телефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я, надаючи їм детальну інформацію про свій стан здоров’я та недавні подорожі.

  У ВООЗ підкреслюють, коли хвора людина чи носій захворювання з COVID-19 кашляє або видихає, виділяються краплі зараженої рідини.      Більшість з них потрапляють у навколишнє середовище, поверхні та предмети - наприклад, письмовий стіл, телефони.

  Тому люди можуть інфікуватися COVID-19 торкаючись забруднених поверхонь чи предметів, а потім торкаючись очей, носа чи рота; через повітряно-крапельний шлях від хворого на COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи. Іншими словами, COVID-19 поширюється аналогічно грипу.

  Фото з відкритих джерел.
  Більшість осіб, які інфіковані COVID-19, відчувають легкі симптоми хвороби та з часом одужують. Однак перебіг хвороби може бути складнішим та супроводжуватись ускладненнями такими як пневмонія. Такі хворі потребують термінової госпіталізації.

  Ризик ускладнень захворювання зростає з віком. Більш вразливими є люди старші 40 років, люди з ослабленою імунною системою та люди з такими захворюваннями, як діабет, захворювання серця та легенів тощо.

  Нагадаємо, у січні 2020 року ВООЗ заявила про спалах нової коронавірусної хвороби в провінції Хубей, Китай. ВООЗ оголошено надзвичайний стан в галузі охорони здоров’я міжнародного рівня оскільки захворювання має високий ризик поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в інші країни світу.

  Загальна кількість випадків захворювання COVID-19 у світі перебільшила 100 тис. осіб. ВООЗ та органи охорони здоров’я в усьому світі вживають заходів щодо стримування спалаху COVID-19. Усі верстви суспільства - включаючи бізнес, роботодавців - повинні приєднатись до профілактичних заходів, для того, аби зупинити поширення цієї хвороби. В організації вважають, що стримати вірус ще можливо, якщо перервати ланцюжок його передачі.

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP